Windows 8 Licence

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

lukaskasal3
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 8 Licence

Příspěvekod lukaskasal3 » 12 říj 2013 00:31

Zdravím, moje sestra si na alze koupila nový notebook s windows 8. Hned pote co jej obdržela přeinstalovala notebook na windows 7 a zbavila se veškerých ovladačů a kompletně smazala všechny disky. Zjistila ale ze na windows 7 nejsou všechny ovladače a že spousta funkcí notebooku na windows 7 nefunguje (viz jas monitoru) a na mě je teď samozřejmě to napravit. Instalace windows 8 by neměla být problém ale nikde na krabici ani na pc nebyl licenční klíč k windows 8. Tak bych chtěl někoho poprosit jestli s tím nemá zkušenosti jak teď mám postupovat. V BIOSU je napsáno že notebook je licencován na Windows 8 je možné že se mi licence znovu sama chytí když na ten notebook znovu dám windows 8. Jinak od alzy jsem nedostal ani cd k windows 8 takže ten bych taky musel někde stahovat.

Všem děkuji za odpověď.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Windows 8 Licence

Příspěvekod Pic » 12 říj 2013 00:43

Na disku by měl být Recovery oddíl, z kterého jde Win8 znovu nainstalovat, pokud tedy nebyl odstraněn i tento oddíl. Jinak má smůlu. Jedině zkusit jednat s prodejcem. Jinak je to chyba uživatele a měl by si vždy ujasnit, jaké následky může svou nekvalifikovanou činností způsobit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Windows 8 Licence

Příspěvekod petr22 » 12 říj 2013 00:54

Zadny licencni klic nepotrebujes, proste nainstalujes Windows 8 a aktivujes je.

Pokud mas smazany obnovovaci oddil a nemas zalohu, je jedina legalni moznost koupit od vyrobce notebooku recovery DVD urcene pro tenhle typ notebooku.

Stahovani Windows 8 je reseni mozne, lec zakonem nepovolene.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”