Nezdařilá instalace Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

roparan
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nezdařilá instalace

Příspěvekod roparan » 15 říj 2013 17:59

Čau, mám takovej menší-větší problém :/

Nejsem ve skládání a instalování uplnej nováček, takže bych neotravoval s každou pakárnou, ale opravdu jsem se zaseknul při posledení "akci"..

Postavil jsem si novej počítač, na práci, na zábavu, na nějaký ty hry, všechno jsem to zapojil tak jak se má a blablabla. Zde je výtah komponentů :Gigabyte Z77-DS3H | Kingston 8GB KIT DDR3 2400MHz CL11 HyperX Beast Series | Intel Core i5-3570 | ASUS GTX650TIB-DC2OC-2GD5 | Seagate Barracuda 7200.14 1000GB s Advanced Format

Vrazim DVD s W7 do mechaniky a po klasickém nastavení BIOSu (AHCI - Enabled, zkontrolování zda BIOS vidí všechny připojené periferie atd.), bootnutí z DVD a přípravy instalace se objeví problém. required cd/dvd drive device driver is missing. (vpodstatě info o tom, že nemůže najít/objevit disk, na který by se to mohlo instalovat -> následovala informace o možnosti bezpečného vyjmutí instalačního disku, však to znáte.

Nic nečekanýho říkám si, co by to bylo za instalaci Woken bez jedinýho problému.. A tak jsem začal řešit :
- Dám tam CD s ovladači, které jsem dostal k MB, prohlížím složky, ale nic z toho mi prostě nechtělo načíst požadovaný ovladače - buď tam nebyly, nebo fakt nevim.
- Stáhnul jsem z internetu veškeré možné updaty a ovladače pro instalaci (které mě napadli), ale nic mi nepomohlo
- Naformátoval jsem ten disk na druhém PC, v externí SATA stanici - disk vidí, windows mu přiřadil písmeno, je plně funkční, komunikuje (Zápis/přepis/výmaz) - přesto NIC
- Instalaci z jiných médií - MSDN Instalace W7_sp1 z USB klíčenky dopadla stejně, stejně tak i u WINDOWS 8 !! (což je divný, osmičky by snad už měly vidět všechno, ne..?)

Nevim co dál už vyzkoušet, napadá mne snad už jen update biosu, na což se chystám, až přijedu dnes z práce.

PROSÍM VÁS, napadá někoho z Vás něco? Mám hledat vadu v HDD? Nebo něco dělám špatně? Už v tom ležím od neděle a začínám bejt silně nas*án, bo mi to už fakt ale nepřipadá normální :( :D

Díky za rady, info, tipy a triky.

Matěj

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Nezdařilá instalace

Příspěvekod petr22 » 15 říj 2013 18:03

Nezapnul sis AHCI RAID?

Pokud ano, tak potrebujes primo tenhle ovladac, ten ve Windowsech zcela urcite neni. Stejny problem jsem mel u grafickych stanic (disky v mirroru).

Do ktereho SATA portu mas zapojeny disk? Vidim tam modera a bile, nejak se urcite lisi.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 říj 2013 18:54

Doporučuji si vzít k ruce manuál k základní desce a překontrolovat připojení disku a mechaniky.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

roparan
nováček
Stav:

Příspěvekod roparan » 15 říj 2013 22:18

@petr22 : V Biosu mám zapnutý režim AHCI; mod RAID je solo k nastavení. A AHCI by defaultně měly W7 i W8 znát, takže tady asi problém nebude.. Jinak SATA porty jsem zkusil VŠECHNY - jak bílé (sata III), tak modré (sata II). Vím že některé porty vedou přímo na desku, kdežto ty ostatní jdou do větví podle výrobce - v mém případě gigabyte.. Tohle všechno mám, bohužel, za sebou :( .

@Pic : Jak jsi řekl, tak jsem udělal. Nic jsem nepohnojil, zkusil pár fíglů, které psali v manuálu, a nic to nevyřešilo.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 15 říj 2013 22:28

Ale tvůj PC Ti říká, že nemá driver k CD/DVD mechanice! Tam začni hledat, ten driver by měl Tvůj PC najít automaticky!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 15 říj 2013 23:17

Jenže mu nešla instalace ani z flashky - a na to driver cd/dvd nepotřebuje. Možná mechaniku úplně odpojit a zkusit z flashky. Předpokládám, že BIOS disk vidí a že neinstaluje přes UEFI.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 říj 2013 23:29

Je DVD mechanika zobrazena v BIOSu, nebo dokonce zakázána?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

roparan
nováček
Stav:

Příspěvekod roparan » 16 říj 2013 10:25

@ITCrowd - BIOS vidí disk i mechaniku, a neinstaloval jsem přes UEFI, nýbrž normálně přes SATA. Upřímně, možnost odpojení mechaniky a následné instalace jsem nezkoušel; díky za tip.

@Pic - viz. ITCrowd : BIOS mechaniku vidí.

Neměl bych uvažovat o výměně HDD? Či případně MB? Začínám si myslet, že jde o vadu výrobku.. Snad se pletu.

roparan
nováček
Stav:

Re: Nezdařilá instalace  Vyřešeno

Příspěvekod roparan » 17 říj 2013 12:37

Tak výměna HDD vyřešila problém.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalace WIN 11 Příloha(y)
    od Sirkosta » 23 čer 2025 16:02 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    2471
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 čer 2025 19:21
  • Instalace gpu
    od MIsha1994 » 23 zář 2024 06:41 » v Problémy s hardwarem
    1
    1675
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    23 zář 2024 08:28
  • Instalace windows Příloha(y)
    od lucaso84 » 03 úno 2025 20:57 » v Windows 11, 10, 8...
    34
    8355
    od lucaso84 Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 14:15
  • Windows 11 - instalace
    od Seismosaurus » 21 črc 2024 11:07 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    4031
    od Petison Zobrazit poslední příspěvek
    21 črc 2024 14:06
  • Samovolná instalace Windows 11
    od Michal109 » 14 dub 2025 01:05 » v Windows 11, 10, 8...
    14
    5897
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    19 dub 2025 21:09

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”