Rec je o disku "D", ktery stale jeste funguje (byt s obtizema a po asi 15 minutach cekani v bootovym stavu nez nabehne Windows, coz je obrovske zlepseni, protoze nez jsem W7 / pocitac, automaticky procistil, defragmentoval a automaticky opravil nejakym programem, tak skoro nesel vubec (musel jsem cekat v bootovacim stavu cely den, ci 10 ci 5 ci 2 hodiny. Tez mozna pomohlo, ze se mozna sam opravil, kdyz jsem ho nechal bezet v bootovacim stavu mnoho hodin (uplne cerna obrazovka, ci jen sipicka na cerne obrazovce ci obrazek Windowse 7 na modrem pozadi (klasicky startovaci stav s tim ptackem) ci se trosku opravil tamtim programkem).
Disk "C" nejde vubec nastartovat z bootovyho stavu.(POUZE C disk jsem doposud pouzival) (D disk jsem do ted nepouzival...jen jsem tam z beziciho Cecka ukladal filmy, kdyz jsem nemel misto na Cecku) (Avsak data na C disku stale jsou: pomoci nejakeho programku je pry muzu obnovit: Pomoci jisteho programku jsem nechal bezet "scan" a po mnoha hodinach mi ukazal co je na "C" disku. (Zatim sem zadna data z neho neobnovil, protoze to nemam kam dat. ("D" disk mam skoro take plny.) P.S.: Pred lety, jsem jeden cas pouzival D disk a bezel uplne bez problemu.)
Tak jsem zkusil znovu ten Cristal (jak rikam, na "D" disku). A asi opet nedokoncil svou praci?....Kdyz jsem chtel po 11 hodinach jeho chodu, zase posunout obsah celeho Cristal okna, abych mohl vyfotit to co je nize v jeho tabulce, tak to zase zamrzlo: V "Task Manageru" mi to rikalo: "..Not responding..." (Coz je casta prupovidka meho pocitace.)
Tabulka Cristalu je temer stejna. Jen se obcas lisi v "Raw values" a v radku C1 ma na rozdil z predesleho obrazku 16 misto 18. A mozna jeste nejake rozdily najdete....
Zduraznuji: to "soucasne" automaticke cisteni a automaticka oprava a automaticke zrychleni meho laptopu (W7 na D disku) pomoci jistych programku, tak to jsem delal "nyni" = az kdyz jsem nemohl rozjet Vistu na Cecku a W7 na Decku delat problemy. Ano, souhlasim, predtim jsem delal RUCNI cisteni a to byla asi velka zasadni chyba.
Takze otazka dnes zni:
Existuje nejaky chytry AUTOMATICKY programek (freeware), ktery mi to nechtene odinstalovane NAJDE a zase zpatky DOPLNI (at jsou to systemove veci z meho laptopu (Dell Vostro 1700), ktere do neho byly nainstalovany pri vyrobe v tovarne, ci at je to Vista ci W7? Samozrejme na preinstalaci zapomenme, protoze nemam kam dat 320 GB dat (zalohovat), abych Windowsy zase nove nainstaloval. (To udelam az jako posledni moznost v pripade, ze mi vubec nepujde W7 na D disku, ktery zatim s problemami jeste jde (viz vyse cekani apod.).
S tim povrchem Harddisku asi nic neudelam...leda-ze bych je vyjmul, dratenym kartacem a pilnikem poradne obrousil a pak je natrel nejakou hezkou barvou, aby povrch byl zase krasny (treba ruzovouckou).....ale to si samozrejme delam srandu....ci spise cernej humor v me svizelne situaci....

(Ten disk C ma uz narok na nejake opotrebovani: Laptop (C disk) pouzivam uz asi 7 let kazdy den po mnoho hodin vcetne vyroby hudby pomoci Cubase programu (asi 3 roky jsem to delal a vyroby filmu pomoci Sony Vegasu (asi jeden rok jsem to delal)). Ale ten disk D jsem pouzival jen pouze asi rok (renderoval jsem filmy pomoci After Effects programu, protoze pouze na D disku mam 64-bit WIndows, ktery je nutny pro pouziti After Effectsu.) (Na C disku mam Vistu 32-bit coz nelze pouzit pro program After Effects.) Ale, souhlasim, vypada to spise na zasadni problem: nechtene ODINSTALOVANI VELICE dulezitych veci. Existuje na to nejaky chytry freeware programek, ktery by nasel co chybi a doplnil / opravil to?