Jak opravit smazane drivery a navratit zmizely hard disk?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Bezradny
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak opravit smazane drivery a navratit zmizely hard disk

Příspěvekod Bezradny » 22 lis 2014 02:33

STAV DISKU ASI OPET NEDOKONCENO 2014-11-21 20.08.15.jpg

Rec je o disku "D", ktery stale jeste funguje (byt s obtizema a po asi 15 minutach cekani v bootovym stavu nez nabehne Windows, coz je obrovske zlepseni, protoze nez jsem W7 / pocitac, automaticky procistil, defragmentoval a automaticky opravil nejakym programem, tak skoro nesel vubec (musel jsem cekat v bootovacim stavu cely den, ci 10 ci 5 ci 2 hodiny. Tez mozna pomohlo, ze se mozna sam opravil, kdyz jsem ho nechal bezet v bootovacim stavu mnoho hodin (uplne cerna obrazovka, ci jen sipicka na cerne obrazovce ci obrazek Windowse 7 na modrem pozadi (klasicky startovaci stav s tim ptackem) ci se trosku opravil tamtim programkem).

Disk "C" nejde vubec nastartovat z bootovyho stavu.(POUZE C disk jsem doposud pouzival) (D disk jsem do ted nepouzival...jen jsem tam z beziciho Cecka ukladal filmy, kdyz jsem nemel misto na Cecku) (Avsak data na C disku stale jsou: pomoci nejakeho programku je pry muzu obnovit: Pomoci jisteho programku jsem nechal bezet "scan" a po mnoha hodinach mi ukazal co je na "C" disku. (Zatim sem zadna data z neho neobnovil, protoze to nemam kam dat. ("D" disk mam skoro take plny.) P.S.: Pred lety, jsem jeden cas pouzival D disk a bezel uplne bez problemu.)

Tak jsem zkusil znovu ten Cristal (jak rikam, na "D" disku). A asi opet nedokoncil svou praci?....Kdyz jsem chtel po 11 hodinach jeho chodu, zase posunout obsah celeho Cristal okna, abych mohl vyfotit to co je nize v jeho tabulce, tak to zase zamrzlo: V "Task Manageru" mi to rikalo: "..Not responding..." (Coz je casta prupovidka meho pocitace.)

Tabulka Cristalu je temer stejna. Jen se obcas lisi v "Raw values" a v radku C1 ma na rozdil z predesleho obrazku 16 misto 18. A mozna jeste nejake rozdily najdete....

Zduraznuji: to "soucasne" automaticke cisteni a automaticka oprava a automaticke zrychleni meho laptopu (W7 na D disku) pomoci jistych programku, tak to jsem delal "nyni" = az kdyz jsem nemohl rozjet Vistu na Cecku a W7 na Decku delat problemy. Ano, souhlasim, predtim jsem delal RUCNI cisteni a to byla asi velka zasadni chyba.

Takze otazka dnes zni:

Existuje nejaky chytry AUTOMATICKY programek (freeware), ktery mi to nechtene odinstalovane NAJDE a zase zpatky DOPLNI (at jsou to systemove veci z meho laptopu (Dell Vostro 1700), ktere do neho byly nainstalovany pri vyrobe v tovarne, ci at je to Vista ci W7?
Samozrejme na preinstalaci zapomenme, protoze nemam kam dat 320 GB dat (zalohovat), abych Windowsy zase nove nainstaloval. (To udelam az jako posledni moznost v pripade, ze mi vubec nepujde W7 na D disku, ktery zatim s problemami jeste jde (viz vyse cekani apod.).

S tim povrchem Harddisku asi nic neudelam...leda-ze bych je vyjmul, dratenym kartacem a pilnikem poradne obrousil a pak je natrel nejakou hezkou barvou, aby povrch byl zase krasny (treba ruzovouckou).....ale to si samozrejme delam srandu....ci spise cernej humor v me svizelne situaci.... :problem: :? :cry:

(Ten disk C ma uz narok na nejake opotrebovani: Laptop (C disk) pouzivam uz asi 7 let kazdy den po mnoho hodin vcetne vyroby hudby pomoci Cubase programu (asi 3 roky jsem to delal a vyroby filmu pomoci Sony Vegasu (asi jeden rok jsem to delal)). Ale ten disk D jsem pouzival jen pouze asi rok (renderoval jsem filmy pomoci After Effects programu, protoze pouze na D disku mam 64-bit WIndows, ktery je nutny pro pouziti After Effectsu.) (Na C disku mam Vistu 32-bit coz nelze pouzit pro program After Effects.) Ale, souhlasim, vypada to spise na zasadni problem: nechtene ODINSTALOVANI VELICE dulezitych veci. Existuje na to nejaky chytry freeware programek, ktery by nasel co chybi a doplnil / opravil to? :idea:

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 22 lis 2014 02:53

Takze otazka dnes zni:

Existuje nejaky chytry AUTOMATICKY programek (freeware), ktery mi to nechtene odinstalovane NAJDE a zase zpatky DOPLNI (at jsou to systemove veci z meho laptopu (Dell Vostro 1700), ktere do neho byly nainstalovany pri vyrobe v tovarne, ci at je to Vista ci W7?

Odpověď je jednoduchá - neexistuje! Resp. existuje (Recovery oddíl), ale vzhledem ke stavu obou Tvých HDD to považuji za zbytečné. Je to to samé, jako bys chtěl softwarově opravit totálně sjeté brzdové destičky u Tvého auta - NELZE, musíš je vyměnit!
Oba Tvoje HDD jsou - lidově řečeno - v řiti! Asi jediná pomoc je koupit nový HDD, ty dva původní zkusit v PC zapojit jako "datové" (nesystémové) a pokusit se z nich dostat data.

A s tím povrchem HDD - pokud si neděláš srandu, tak jsi vůbec nic nepochopil.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Bezradny
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Bezradny » 22 lis 2014 03:05

Resp. existuje (Recovery oddíl), ale

"Recovery".....tak se ten programek jmenuje? Mam ho zkusit vyguglovat?

Nic jineho mi nezbyva, nez abych se o to pokusil. (Prachy nejsou a tak budu muset jezdit s ojetejma brzdovyma desticka, pokud se programkem "Recovery" nedaji opravit...

P.S. S tim povrchem HDD jsem rikal, ze si delam srandu. (Ale stejnak je skoda, ze se ten povrch neda obnovit dle meho prikladu....vyslo by to levneji koupit barvu a drateny kartac / pilnik nez kupovat novy HDD na ktery stejnak nemam :lol:

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 22 lis 2014 03:21

To není prográmek!! Je to oddíl na HDD. Navíc Ty ho v Tvém PC zaručeně nemáš (bývá v notebookách a je tam z výroby, u Tebe nic takového nehrozí!)
wattmetr píše:Oba Tvoje HDD jsou - lidově řečeno - v řiti! Asi jediná pomoc je koupit nový HDD, ty dva původní zkusit v PC zapojit jako "datové" (nesystémové) a pokusit se z nich dostat data.

Můžeš zkusit disky zformátovat a znovu instalovat systém/systémy, ale vzhledem k výše uvedenému (disky v řiti) to považuji za skoro zbytečné. A stejně předtím musíš udělat zálohu dat, jinak o ně přijdeš.
Nevymýšlej nesmysly, stejně s tím nic neuděláš a budeš se muset nakonec držet našich rad ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Bezradny
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Bezradny » 22 lis 2014 03:53

bývá v notebookách a je tam z výroby, u Tebe nic takového nehrozí!)

Ale ja mam laptop = notebook. :D

Takze sance je?

(P.S. Vase rada je: Kup novy pocitac = novy HDD. Takze zadna rada. (Na to bych prisel take.) Ale prachy proste NEJSOU.)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 22 lis 2014 03:58

Vlož sem screen ze Správy disků.

A jinak: Komu není rady, tomu není pomoci ;)

Bezradny
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Bezradny » 22 lis 2014 04:22

Ano, jen co to budu mit. (Zatim fotku spravce disku nemam, protoze pocitac byl zamestnan Cristalem).

P.S. Tomu se rika rada, abych si koupil novy pocitac (HDD)? (Kdybych mel prachy, tak bych uz to davno sam udelal i prestoze do minuleho mesice, kdy jsem asi odinstaloval dulezite veci, muj laptop FUNGOVAL VYBORNE JAKO NOVY (ABSOLUTNE BEZ PROBLEMU).)

Takze sance je?

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 22 lis 2014 09:58

A jakou chceš tedy radu, když oba HDD nenávratně směřují kamsi? Pak už Ti jen poradím, abys vykradl banku a tak sehnal peníze na nový HDD.

Bezradny
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Bezradny » 22 lis 2014 22:48

Patram po rade, neco jako toto:

bývá v notebookách a je tam z výroby, u Tebe nic takového nehrozí!)

Takze sance je?

Zde je fotka Disk Managementu (Spravce Disku):

screen_2014-11-22 10.57.48.jpg

Tak co? Jak to vidite? Je zde nejaka sance? Vsechny HDDs rikaji ze jsou zdrave (healthy).....(plus/minus)....

AngelikaB
Level 6
Level 6
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod AngelikaB » 22 lis 2014 22:50

Tak recovery oddíl tam nemáš ukážu jak vypadá recovery

--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Lis 2014 22:52) ---

Co tam jsou 3 nepojmenované je recovery
Přílohy
Bez názvu.png

Petrisan01
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petrisan01 » 22 lis 2014 23:59

K tazateli: Chapeš, že prostě když je ten HDD pokazený, tak je prostě pokazený a nic s tím neuděláš? Když nemáš peníze, tak se budeš muset obejít bez PC (resp. bez hdd).
Jak se správně zeptat----HiJackThis sekce----Návod na HiJackThis----HWmonitor----UTFG

Pozor! Program ComboFix, používat pouze na doporučení někoho kdo tomu rozumí, jelikož umí nasekat více paseky, než užitku!!

Není hanba když nevíš, ale když se neptáš

Bezradny
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Bezradny » 23 lis 2014 00:24

OK.
A co rika moje fotka o mych HDD? Nic pozitivniho, z ceho by se dalo vychazet?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
    od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4393
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 kvě 2025 14:38
  • Externí dísk
    od Tondaaaa » 12 lis 2024 00:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3068
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    18 lis 2024 12:22
  • Disk na ukládání dat do pc
    od Morgothal » 26 črc 2024 10:44 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC