Koupě Windows
Re: Koupě Windows
Takže, když si koupím Windows 7 z Aukra, tak mi přijde instalační DVD, které již bylo někde dříve použito, ale s DVD mi přijde úplně nový štítek. Chápu to správně?
Naposledy upravil(a) Jestřáb dne 23 úno 2016 14:31, celkem upraveno 1 x.
Presne tak.
A jelikoz je to OEM verze, instalace na 1 pocitac je jista, i kdyz podle rozhodnuti soudu EU uz omezeni OEM verze jejim prodejem prestavaji platit. Je ovsem otazka, jak moc Microsoft bude chtit jednu a tu samou licenci aktivovat na dalsich pocitacich - pdole rozhodnuti soudu to dokonce udelat musi.
A jelikoz je to OEM verze, instalace na 1 pocitac je jista, i kdyz podle rozhodnuti soudu EU uz omezeni OEM verze jejim prodejem prestavaji platit. Je ovsem otazka, jak moc Microsoft bude chtit jednu a tu samou licenci aktivovat na dalsich pocitacich - pdole rozhodnuti soudu to dokonce udelat musi.
Nevím, nevím. Připadá mi to z toho Aukra nějaké podezřelé a celkově se mi ty OEM licence moc nezdají. Jde koupit i klasická krabicová verze Windows?
Já mam druhotnou oem verzí win7 profesionál koupenou přes Aukro za 299kč a aktivovanou přes telefon. Podle zákona to tak funguje. Vše prošlo v pohodě a už tak jedu rok
MSI MAG B550 TOMAHAWK , AMD RYZEN 5 5600x , Kingston FURY 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Beast Black 1Gx8 , SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 6700 XT 12G, hdd Samsung 980 500GB + 1GB Samsung 970 EVO PLUS + WD Blue WD10EZEX 3.5" 1TB , Windows 11 pro , Zdroj Seasonic Focus 650 Gold semi-modular
Jde koupit krabicova verze Windows 7, ale ne v obchode, protoze se uz dva a pul roku neprodava - a stala 4200 Kc.
Krabicova verze Windows 10 stoji tech 3000 Kc.
Ano, podle zakona to tak funguje - otazka je, jestli se tim zakonem americka firma musi ridit.
Krabicova verze Windows 10 stoji tech 3000 Kc.
Ano, podle zakona to tak funguje - otazka je, jestli se tim zakonem americka firma musi ridit.
A krabicová verze Windows 8 se dá koupit?
A jaktože na Aukru a např. zde na Alze je tak obrovský cenový rozdíl? Na Alze je to také OEM verze.
A jaktože na Aukru a např. zde na Alze je tak obrovský cenový rozdíl? Na Alze je to také OEM verze.
Ano, ale na Aukru jsou použité.
Není se čeho bát, kup ji na Aukru.
Je naprosto zbytečné dávat 2,7 tisíc více.
Není se čeho bát, kup ji na Aukru.
Je naprosto zbytečné dávat 2,7 tisíc více.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odstraněny OT příspěvky, ze kterých byl - a nedivím se - Jestřáb zmatený.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Ještě před 2 týdny stála OEM verze na Aukru kolem 500Kč, teď stojí 250-300Kč.
To by mě ale zajímalo, kde je ty lidi berou v takovém počtu.
To je ta firma vyhodí nebo dá nějakému člověku přímo z firmy, aby je prodal?
To by mě ale zajímalo, kde je ty lidi berou v takovém počtu.
To je ta firma vyhodí nebo dá nějakému člověku přímo z firmy, aby je prodal?
Na Ebay to prodavaji firmy, co se prodejem software zabyvaji a daji i fakturu, tam bych cekal ze k tomu prisly legalne.
Na Aukru je mozne vsecko, vcetne toho ze si to v praci nakradl nejaky zamestnanec, staci mu k tomu fotak, tuzka nebo papir.
Na Aukru je mozne vsecko, vcetne toho ze si to v praci nakradl nejaky zamestnanec, staci mu k tomu fotak, tuzka nebo papir.
Tak uvažuji spíše o koupi krabicové verze přímo z obchodu. Ta OEM licence je sice asi dobrá, ale co když se najednou pokazí základní deska, to potom Windows už na novou desku nenainstaluji?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8008
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30