Tak červ opravdu ten doporučený program našel (myslel jsem si, že mě firewall Kerio ochrání, no ale co je 100%, že... kolik budu muset mít ještě spuštěno rezidentních štítů...?), ale i po jeho odstranění potíže přetrvaly.
Co se týče toho ovladače na SB, ten jsem opravdu nainstalovaný špatně měl. Nevím, jak se mi to povedlo, ale když jsem to zjistil, chtěl jsem ho pochopitelně odinstalovat. Nepovedlo se mi to dokonale a tohle, jak vidím, je ten zbytek (ikona Disc detector mi straší v Ovládacích panelech pořád...) Nový ovladač tam jinak už je taky.
Taky jsem si přes víkend, pokud to šlo, hrál s procesy. Postupoval jsem tak, že pokud se při vypínání ukázaly hodiny (jak jsem psal, ne vždy to nastane – to jsem potom chvilku ještě něco na PC dělal a pak jsem se "dočkal"), tak jsem zapnul správce úloh a postupně vypínal a čekal, co to udělá. V podstatě jsem dospěl až do bodu, kdy jsem se dostal k nevypinatelným procesům a procesům svchost.exe. Po vypnutí jednoho z nich se ukázala hláška, že NT Authority/System musí restartovat počítač, že byla ukončena služba Vzdálené volání procedur:
Typ události: Chyba
Zdroj události: Service Control Manager
Kategorie události: Není k dispozici
ID události: 7031
Datum: 31.7.2005
Čas: 10:56:30
Uživatel: Není k dispozici
Počítač: TOMAS
Popis:
Služba Vzdálené volání procedur (RPC) byla nečekaně ukončena. Stalo se to 1 krát. Následující opravná akce bude spuštěna za 60000 milisekund: Restartovat počítač.
Jednou se mi taky ukázala nabídka s vypnutím PC, aniž bych o to požádal, překvapilo mě, že jednou se také ukázal najednou proces wuauclt.exe, což jak jsem zjistil po vyhledání, byl windows update. Restartování a vypínání počítače v těchto případech bylo potom co do rychlosti normální.
Jinak je pravda, že se snažím optimalizovat

Tak nevím