Windows 7?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Windows 7?

Příspěvekod jarod72pm » 11 pro 2008 16:49

k těm XPčkám
stávalo se mi že se mi ukázala modrá smrt nebo program neodpovídal bez řádného ukončení či nějaké reakce
dokonce spadnutí prog bez jakékoliv reakce nebo vysvětlení.
ale s Vistou za celý rok nesleduji jediný problém ! :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

Reklama
El Bunda
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod El Bunda » 11 pro 2008 16:56

jarod72pm píše:k těm XPčkám
stávalo se mi že se mi ukázala modrá smrt nebo program neodpovídal bez řádného ukončení či nějaké reakce

Hmm...možná si měl vir nebo špatnou instalaci. Tohle se mi nikdy nestalo....snad jenom na Windows 9x :D Ale já na XP-éčka nedám..teda aspoň od té doby co je SP2 ->SP3 :wink:
Ahh the internet... where no means yes and yes means anal.

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 11 pro 2008 17:02

podle mě nemá ještě smysl soudit/hodnotit Windows 7 protože je to ještě v daleku a určitě zase vyjdou se zpožděním a bude toho spoustu jinak než v BETA verzi...
Intel Core 2 Duo E6300@2300 MHz
MSI G31M (MS-7379)
2048 MB (DDR2-667@800)
ATI Radeon HD 3850
CoolerMaster Elite 330
2x WD 500gb SATAII

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 11 pro 2008 17:11

To "karlos" : Zkoušel jsem LINUX , sice ne přimo ubuntu ( kubuntu) a je to pěkný svižný systém ( jediné co mi vadí instalace programu přes balíčky)
To "jarod72pm" Díky za upřesnění myslel jsem přechod s 32 bit verze win xp na 64 bit verze windows *? :inlove:
Zkuste Google než založíte topic // CPU-Z HJT google HW-Monitor Ccleaner
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 11 pro 2008 17:21

.luba. píše:Jasné jsou 32bit procesory = "jednojadro" a 64bit = "dvoujadra

Toto je pochopitelně špatná informace. Všechny novější procesory i jednojádra jsou 64bitové a počet jader nemá nic splečného s 32 nebo 64 bit operačním systémem.Procesor buďto má podporu 64 bitového O.S (třeba už i Athlony pro s.754 ho dávno měly) a nebo nemá (staré pentia I,II,Durony apod.)
Co se týče Modré smrti ve Windows XP,tak pokud to nemáš nastaveno,že po konfliktu softwaru nebo hardwaru zobrazit Blue screen,tak ji neuvidíš třeba nikdy.Většinou se ale pak PC kousne nebo restartuje. U Visty je tohle však opravdu ošetřeno lépe a většinou se to obejde i bez restartu počítače.
Ohledně Windows 7,tak já určitě tento systém vyzkouším.Docela se na něj těším.Nakonec to dopadne jako vždy.Dám si tam nový O.S na vyzkoušení a pak už se ke starému nevrátím,protože si většinou zvyknu na ten nový.A dopadne to možná i tak,že budu mít více počítačů s různými operačními systémy.Zatím má jeden s Windows 98,druhý s Windows XP a třetí s Windows Vista. :smile:
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 11 pro 2008 17:27

Děkuji to jsem neveděl ( pravě toto mě zajímalo :inlove: ). Stěmi více počítači bych to taky mohl zkusit :idea: :D
(linux, windows)
Sestava: AMD ATHLON 5000+BE,GPU 8800GT OC,RAM CORSAIR 2GB CL5,MB GIGABYTE 690G,HD SPINPOINT 240GB,CASE CM 330 ELITE,ASUS 22" 2ms, //UPC 10mbit

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 11 pro 2008 17:46

El Bunda píše:

Hmm...možná si měl vir nebo špatnou instalaci. Tohle se mi nikdy nestalo....snad jenom na Windows 9x :D Ale já na XP-éčka nedám..teda aspoň od té doby co je SP2 ->SP3 :wink:

můžu tě ubezpečit že systém byl ve 100% kondici prostě XPčka nejsou jako každý jiný systém dokonalé ale Visty se mi zdají stabilnější :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

El Bunda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod El Bunda » 11 pro 2008 17:50

jarod72pm píše:
El Bunda píše:

můžu tě ubezpečit že systém byl ve 100% kondici prostě XPčka nejsou jako každý jiný systém dokonalé ale Visty se mi zdají stabilnější :wink:

Brát ti to nebudu :evil: :D :D

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 11 pro 2008 18:18

No tak to je jasné, že Visty jsou v oblasti stability lepší, mají překopanější jádro, ale jde především o to, že pokud na tom budou nové Widle stejně jak Vista co se týká kompaktibility, tak potěš koště. Visty doma mám, programy typu starší AutoCAD, Delphi, apod. jsem na nich prostě nerozjel. Co mě ovšem trhá srdce je to, když vidím ty levné notebooky za 11tis. s Vistami..vím jaká šílenost to byla na mém Aušusovi, takže to je vyloženě sebevražda.
Jinak Ubuntu jsem si také zkusil, systém to byl dobrý, ale opět špatná kompaktibilita s HW a programy, které jsme dostali od školy, ty jsou jen na XP, protože jsou staršího data a Vista nebyla, s tím, že Linux nikdo moc nepoužíval..je to obdobná tragédie jako MacOS.
Asi by to chtělo dát lidem na výběr a nesnažit se trh převistovat, někdo (jako já) na XP nedá dopustit, v časácích vychází stále nové články s programy, jak si zajistit co nejlepší běh XP, takže programy, které dělají XP ještě lepšími už jsou a to dlouho..nevidím tedy důvod měnit..
Vienny si ovšem vyzkouším, pak se rozhodnu, zda si je koupím...ale tomu se mi samotného nechce věřit :lol:

.luba.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod .luba. » 11 pro 2008 18:19

Taky se mi tomu nako neche veřit , že vista je stabilnější než xp. ( ae je to možné ja sem s xp naprosto spokojen ikdyž občas bezduvodný restart :idea: :oops: )

El Bunda
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod El Bunda » 11 pro 2008 18:28

.luba. píše:Taky se mi tomu nako neche veřit , že vista je stabilnější než xp. ( ae je to možné ja sem s xp naprosto spokojen ikdyž občas bezduvodný restart :idea: :oops: )

Tohle se mi nikdy nedělo bezdůvodný restarty, na XP. Ale ty staré 9x to padalo furt....když si vzpomenu na 95 musím se smát :D :D :D

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 11 pro 2008 19:59

Visty mi ani jednou za rok uživání nespadli. Ten kdo na ně nadává, je buďto nikdy nezkusil, nemá výkonnej komp nebo neví jak je nastavit a pohrát si s nima. Nikdy se mi nestalo, že by mi na Vistách něco nešlo, když to na XP bylo furt něco.
A jinak Windows 7 bych řek, že nepřinesou nic novýho. Možná tak ty menší nároky na HW, ale osobně tomu moc nevěřim.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”