Vista vs. XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Forte02
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vista vs. XP

Příspěvekod Forte02 » 05 bře 2009 21:10

ja mam Visty a jsem snima naprosto spokojenej..zkousel jsem prejit zpet na Xp ale to jsem musel dat zpet na visty byl to velky rozdil v rychlosti, na vystech mi jelo vsechno rychleji a zadny problemy co se sirili po netu nemam 8)

Reklama
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 05 bře 2009 23:07

Rozdíl v rychlosti? Vím, že myslet je hovno vědět, ale přesto si myslím, že XP SP3 běží daleko rychleji než Visty.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

LifeRoma
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod LifeRoma » 06 bře 2009 00:07

no já mám vistu 32b a kalpe mi vše v pohodě.. za dobu používání jsem nemusel řešit žádnou závažkou chybu, kterou by způsobil windows..Jinak ještě se chci zeptat.. jak je to teda s tím přechodem z Visty na win7 jednou tu píšete že to bude zdarma pak zas že jen pro někoho.. jak teda??? velice mě to zajímá.. :listen:
JUST METAL RULES THE WORLD!!!

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 06 bře 2009 00:10

W7 budou zdarma asi je pro ty, kteří si těsně před vydáním W7 koupí sestavu s Visty. Vy, kteří máte Visty už dlouho budete muset platit :lookround:
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Pepas87
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Pepas87 » 06 bře 2009 00:18

už by se ale mohli začít objevovat nějaký ceny, ty co jsem viděl, byli dost vysoký a byl bych nerad, kdyby tak i zůstali...

já bych tedy využil zřejmě zvýhodněného přechodu z XP na W7, ale pokud by ta výhoda byla v řádech korun, tak bych se na to vy* a zůstal bych u starých dobrých XP...

a když jsem viděl, kolik za ně budou prý chtít, tak výhodná cena asi nebude za 1500.... tipoval bych tak 3500 a vys...
Asus M4N68T; AMD Athlon X3 450 (3,2GHz);
2x (2x2048) RAM (1333MHz); ATI HD6850 1GB; 22" + 24" LG;
Vertex4 128GB + Samsung 1TB + 3TB; Samsung SH-s183l;
tiskárna Kyocera TASKalfa 250ci

BiScHop
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BiScHop » 06 bře 2009 07:08

Můžu se jeěště zeptat, jsou Visty nějak hardwarově náročný???
Kamarád je má a u něj jsou nějak pomalý (pomalu se otevíraj okna, prosesor pořád na 50%)

Magnat
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Magnat » 06 bře 2009 10:46

No také zaleží na tvé sestavě. Ale jestli máš výkonou grafiku, 2 jádrový CPU a "dostatečnou" RAM, tak na to je XP škoda. Volil bych Visty a to rovnou 64 bitové( já na 64 bitu jedu už půl roku a ke 32 bych se nevracel). Samo, vždycky se namítala podpora pro 64. To už dnes neplatí, stále více narážím na větší podporu i u aplikací a to především u free a open SW. Naposled mě takto příjemně překvapilo Ventrilo, Peazip (archivátor) a také Infrarecorder ( vypalovací SW, doporučuji vyzkoušet). Ještě bych rád Openoffice a Operu, tak snad se dočkám v blízké době.

Co se týče rychlosti, no tak XP jsou v něčem rychlejší, ale SP1 už to v mnohých případech eliminoval, tak uvidíme co na to SP2. Také jsme četl, že 7 možná budou se slevou pro všechny vlastníky Vist, tak uvidíme. Jinak mě teda Visty nikdy nežrali 50% CPU, to je nesmysl. Jediný problém, který mají ale Okna všeobecně a Visty především, je správa paměti. Nejde o to že plní RAM, to mě naopak těší, se svými 4G jsem tak vypl swap. Ale prostě pořád plní virtuální paměť a pak najednou se jim nelíbí, že jím zbývá několik set mega a otravují, že mám nedostatek paměti.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"

-Friedrich Nietzsche-

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 06 bře 2009 11:05

Pepas píše:>peta501: nemel jsem je na svem PC,a le uz se me dostalo do ruky nekolik, i vykonych stroju, na kterych to bylo opravdu hrozny...

mozna to bylo nastaveni uzivatele, ale ze by vsichni udelali naschval ze svych stroju pomale kalkulacky pochybuji...
kopirovani souboru-> hruza, vecne nejake hlasky, zda to chci opravdu ale opravdu udelat...

pro me proste zlate XP...

jinak trochu mimo, ale nevite nekdo jak to bude s prechodem z XP na W7?? pry bo melo byt taky nejak mozne, ne za darmo, ale se slevou..

podivej se na to takto, ja mam Windows Vista x64 Ultimate (samozrejme FPP, nebudu si do kompu cpat predinstalovane sracky se spoustou balastu), a za cele 2,5 roku pouzivani jsem se nesetkal s vetsima problemama. Hry mi na tom jedou temer vsecky, napr. knights of honor, AOE2 a civilizace 3, delam na Vistach v NetBeans, ...

Vetsinou z mych vlastnich zkusenosti za pomaly nebo nestabilni system muze hromada pi**** od prodejcu a vyrobcu pc... hlasky povolovani - to je takovy problem nastavit si antivirus a vypnout UAC?

Uznavam, na stroje ktere maji 1GB ram a pod 2GHz procesor je zverstvo cpat Visty... ale na vykonnejsi masiny nema smysl cpat XP kdyz Visty (a aplikace pod nima) to vyuzijou mnohem lepe... BTW nadavate na Visty - zkusili jste si nekdy rozjet 64bitovou linuxovou distribuci?

Az budou producenti SW tvorit i jine verze nez pro Windows nebo MacOS, je mozne ze se situace zmeni... ale drtiva vetsina velkym firem jede na Windows, a priznejme si - drtiva vetsina uzivatelu je uplne lina na to ucit se s dalsim systemem.
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Unholy » 06 bře 2009 11:21

Souhlasím s předchozím názorem... Chtěl sem napsat to samé 8)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 06 bře 2009 12:16

Na Visty nemusíš mít 2GHz procesor. Zkoušel jsem je na booku s Celerem 1,86 GHz, 1,3 GB pamětí a integrovanou grafikou 128 MB a verze Vista Home Premium jela dobře. Grafika byla sice slabší, ale na funkci Aera atd. to krásně stačilo. Na novější PC jsem už nahodil Visty a tatík, tvrdošíjný zastánce XP a naprostý neznalec PC, se okamžitě zorientoval a jen mlaská, jak je to rychlé a přehledné a k XP se už vracet nechce. Co jsem viděl předběžné ceny Windows 7, tak mě to od nich do začátku celkem odradilo :?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 06 bře 2009 12:31

memphisto: nerikam ze musis... na tom co si napsal to neni takovy rozdil, zvlast pro kancelarske aplikace, nejake nenarocnejsi hry apod. uplna pohodicka... ale treba uz na tech NetBeans pri kompilaci rozsahlejsiho projektu je to znat. Plus ja na tom treba jedu ve VirtualBoxu nejake testovaci instalace a to taky chce svoje :-)

Nicmene cpat to VSUDE je prasarna :-) zvlast kdyz k tomu dostanes ty spousty balastu ktere musis zase odinstalovavat (to za predpokladu ze to jde)
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 06 bře 2009 13:37

S VirualBoxem bych to moc nesrovnával, protože tam máš spoustu komponentů emulovanou a není to prostě ono. Jinak je celkem rozdíl mezi Core 2 Duo na 1,86GHz a Celerem 1,86 GHz a pokud to jede svižně na tom Celeru, tak nevidím důvod, proč by to bylo nemělo jet v pohodě na C2D s 1,6 GHz. Jinak je pravda, že to cpou i do booků, které mají int.grafiku až s 1,3 GB ram a to je pak znát, když si z celkové paměti 2 GB tohle pro sebe urve grafika, pokud si to v BIOSu nevypneš
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”