Windows 7 - tak jaký je tento OS? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: Windows 7 - tak jaký je tento OS?

Příspěvekod Romaine » 08 lis 2009 18:23

samotarrk: Možná bude opravdu lepší, když si W7 nainstaluješ na část disku a vyzkoušíš osobně. Spousta věcí závisí právě na PC, zvlášť pokud děláš nějaké náročné věci. Ale co ti zvládne Vista by měly W7 zvládnout s přehledem.

Jinak nepleť si zkušební verze - beta a verze, které jsou originál, akorát ne zakoupené, jen používané po co nejdéle možnou dobu bez aktivace.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

Reklama
kolami00
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod kolami00 » 09 lis 2009 11:57

ja mám W7 a jsu velmi spokojen..;)

sumpator
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod sumpator » 09 lis 2009 12:12

To, že Windows 7 mají velice podobný interface jako Visty, nic neznamená.
Win 7 jsou "inteligentnější", tento OS se de facto sám stárá o chod PC, odinstalovává nepotřebné, promázává systémové registry sám od sebe, scanuje PC sám od sebe (tedy po nastavení v Control panelu).
Zabudovaná vylepšená podpora správy knihoven je k nezaplacení, stejně jako konečně funkční spouštění v režimu kompatibility, které opravdu funguje.
To, že po formátování disku, není třeba instalovat drivery a přesto se systém sám o sebe postará(nainstaluje si basic drivery pro Ethernet, Grafiku, chipset, po nastavení může automaticky aktualizovat Bios, apod.) je další velké plus!
Systém je velice stabilní a lépe se s ním pracuje i v místní síti, kde Vás podrobněji informuje o všem možném.

Win 7 jsem si zakoupil a nelituji toho. Mám teď systém, který mi šetří čas, což se o Vistách říct nedá.

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 15 lis 2009 17:38

Dobrá děkuji za odpovědi. A ještě dva dotazy.

1) Vista mě stála jako OEM asi 3000kč. Pokud koupím upgrade na Windows 7 za cca 2100 bude to celkem 5100kč. Pokud se mi Windows 7 nebudou líbit (určitě se to nestane, ale co kdyby) tak mohu zpět nainstalovat Vistu? Za tuto cenu by to snad mohlo jít.
2) Kde můžu sehnat Windows 7 (originální) jen tak na zkoušku než to bude požadovat aktivaci. Potom bych je zase odstranil. Docela by se mi to hodilo, protože kvůli zvyšování výkonu PC budu muset navštívit servis (před tím budu formátovat), zkoušet antiviry (než nějaký koupím) a tak by se mi to hodilo. Čistý oddíl mám, místa hafo.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”