Jak doložit legální WIN? Vyřešeno
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak doložit legální WIN?
U "běžných" uživatelů PC a booků tohle neřeší (i když by správně měli). Pokud ale jde o kontrolu ve firmě, tak tohle všechno musí být předloženo. Je to ale už nějaký ten pátek zpátky, co to takhle muselo být a nějaké aktualizaci nevím, takže předpokládám, že to platí pořád.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
X píše:samotarrk: A co s tím máš společného? Že mi odpovídáš za autora dotazu (vlákna)?
Jsem tě nějak nepochopil.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
samotarrk: Já taky ne.
Co se týče firem, tak tam kontroly chodí většinou z finančáku, a ty nemají oprávnění zkoumat zda firma má legální licenci nebo né. Oni zkoumají zda výdaje ve firmě jsou dle zákona o daních z příjmů apod. A to platí jak pro fyzické osoby tak pro právnické osoby stejně.
Kontrolu na legálnost softwaru pokud vím dělá softwarova policie a nerozlišuje se, kdo je majitelem PC, zda důchodce "na Vysočině" nebo nějaká firma. Pokud vím, tak akorát firmy dostávají trochu větší pokuty. Ale toto je mimo téma dotazu.
CO se týče OEM licencí, tak to jsem již také někde četl, že se to váže na základní desku, a pokud ji vyměním, tak licence zaniká, a proto to musím doložit fakturou, jinak to asi nelze.
Ještě by mě zajímalo, jak poznám že jsem koupil OEM licenci a nebo to je krabicová verze. Na Aukru se toho prodává plno, a když to koupím, tak podle čeho poznám že to je legální?
Kontrolu na legálnost softwaru pokud vím dělá softwarova policie a nerozlišuje se, kdo je majitelem PC, zda důchodce "na Vysočině" nebo nějaká firma. Pokud vím, tak akorát firmy dostávají trochu větší pokuty. Ale toto je mimo téma dotazu.
CO se týče OEM licencí, tak to jsem již také někde četl, že se to váže na základní desku, a pokud ji vyměním, tak licence zaniká, a proto to musím doložit fakturou, jinak to asi nelze.
Ještě by mě zajímalo, jak poznám že jsem koupil OEM licenci a nebo to je krabicová verze. Na Aukru se toho prodává plno, a když to koupím, tak podle čeho poznám že to je legální?
X píše:A kdo to má doložit? Podnikatel nebo fyzická osoba?
Neodpověděl jsi na otázku ...
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
atari píše:Co se týče firem, tak tam kontroly chodí většinou z finančáku...
Ano to máš pravdu, ale pokud chceš mít v cajku účetnictví, musíš mít daňové doklady (faktury atd.)
X píše:X píše:A kdo to má doložit? Podnikatel nebo fyzická osoba?
Neodpověděl jsi na otázku ...
Já ti odpovídám. OBA. A dodávám, že Tvé "nebo" není na místě. Fyzická osoba je majitel trafiky (tedy podnikatelů) i skladník v Tescu (tedy zaměstnanec).
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
samotarrk píše:Ano to máš pravdu, ale pokud chceš mít v cajku účetnictví, musíš mít daňové doklady (faktury atd.)
Zákony v ČR ohledně účetnictví jsou takové, že daňové doklady mít nemusím, pokud si je nedávám do nákladů. Dávat si nákupy do nákladů je dobrovolné, na rozdíl od příjmů, kde dávat příjmy do příjmů je povinné

(Jiná věc je ta, že bych ty doklady měl mít proto, abych doložil jak jsem tu věc nebo zboží získal, že jsem to neukradl.)
samotarrk: S tebou se o ničem nebavím!
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak promiň, ale s tím co chceš ty vědět přišel memphisto a nikoliv atari. Tak si to ujasni. A nezakazuj mi laskavě vyjadřování.
Podnikatel - to je podle mě takový lidový pojem bez opory v zákoně. Zákon rozlišuje pouze dvě osoby:
1. - fyzická osoba (to je běžný občan, i ten který podniká dle živnostenského listu)
2. - právnická osoba (to jsou všechny firmy s.r.o., akciovky atd..)
Ohledně doložení v tom nevidím rozdíl, ale teď mi jde konkrétně o fyzickou osobu (neboli občana)
1. - fyzická osoba (to je běžný občan, i ten který podniká dle živnostenského listu)
2. - právnická osoba (to jsou všechny firmy s.r.o., akciovky atd..)
Ohledně doložení v tom nevidím rozdíl, ale teď mi jde konkrétně o fyzickou osobu (neboli občana)
atari:
Však si rozumíme. Ne každá fyzická osoba podniká.
Jako fyzická nepodnikající osoba nemusíš nic dokládat! Naopak, tobě by museli dokázat, že vlastníš nelegální Win! Nemusíš mít ani fakturu, doklad o koupi, účtenku, nějakou blbou samolepku a podobně. U nás totiž stále ještě platí presumpce neviny a nemusíš represivním složkám jakkoli pomáhat. To je odpověd na tvou otázku (vlákno: Jak doložit legální WIN?).
Však si rozumíme. Ne každá fyzická osoba podniká.
Jako fyzická nepodnikající osoba nemusíš nic dokládat! Naopak, tobě by museli dokázat, že vlastníš nelegální Win! Nemusíš mít ani fakturu, doklad o koupi, účtenku, nějakou blbou samolepku a podobně. U nás totiž stále ještě platí presumpce neviny a nemusíš represivním složkám jakkoli pomáhat. To je odpověd na tvou otázku (vlákno: Jak doložit legální WIN?).
X píše:Jako fyzická nepodnikající osoba nemusíš nic dokládat!
To je zajímavá informace, já myslel, že pokud na mě přijde policie softwarová, a najde u mě PC, a já nebudu schopen doložit že na software mám licenci, tak platím pokutu.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”