Pravda, Visty jsou v bootu pomalejší, dá se to vyladit tuningovými programy ( zde na foru případný zájemce jich najde spousty). Také existují programy na optimalizaci práce s více jádry a to už při bootu (napr CPU_control, je i free).
Co se ovladačů týče, osobně jsme hlavně haněl Creativ, u ostatních je to vcelku dobré. A proto mu nejde ta Augina pořádně. Jsou dvě možnosti, buď koupit ASUS nebo stáhnout ty alternativní neoficiální ovladače.
Co ma navic Vista nez XP ?
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Co ma navic Vista nez XP ?
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
Rád by som si nechal poradiť či si mám zakúpiť Windows Vista Home Basic SK.Vydím že stým máte už skúsenosti.Zaujíma ma či tam treba aj inštalovať okrem Antivírusu a j Antispyware a Firewall,keď Vista má svoj Firewall a Antispyware.A či moj PC vobec zvládne Vistu,a či nebude príliš veľkov brzdow pre systém a hardware:Intel Pentium 4 524,3 054MHz 23x133/MSI 848P,NEO2-V(MS-7108)(4PCI,1AGP,2DDR DIMM,audio,lan/Nvidia 6600NX/Realtek Audio 97/2GB RAM...... 

Myslím si že Vista pojede na tvým Pc hezky.
Kámoš má podobnou sestavu( akorát má Ati 2600Xt) a jede mu to hezky
Kámoš má podobnou sestavu( akorát má Ati 2600Xt) a jede mu to hezky
AMd Athlon 64 X2 4200+@4800+ ,Gigabyte Ga-MA69VM-S2,2x2 a 2x1 Ram A-Data, 400 Gb Seagate+640Gb Samsung, ATI HD3850/512, Seasonic 500W.
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale ochranu bych zvolil jinou, MS zatím nemá dostatečnou odpověď na havěť z netu.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
Na XP-ečku používam Microsoft Office 2003,bude bežať aj pod Vistou?V podstate som chcel Vistu odbremeniť od Comoda a SpyBota,a nainštalovať len Avast.Niekde som čítal že Firewall a Antispyware vo Viste je lepšie riešený ako v XP.Že Firewall už kontroluje nielen to čo ide do PC,ale kontroluje aj to čo ide von.Je na tom niečo pravdy? 

- Manek.
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to richchie : díky, ale už jsem taky zkoušel, ty zkur... visty to nepřelouskají
Aspoň jsem dořešil webku, na ofiko stránkách logitechu konečně dali odkaz, že nepracuje s vistou 64
A ještě jedna drobnost, při přepnutí na visty můj hadr asi dostává záchvat, hrabe a hrabe a hrabe. Crysis jsem rozjel, Wolfa starýho taky, ale Far Cry ne a ne. Už ztrácím nervy
Ráno jde ten šmejd od MS z kompu pryč
Zlatý, rychlý, spolehlivý a stabilní XP!!!!!

CPU:Intel Core 2 Duo E8500 3,16GHz@3,80GHz,MB:ASUS P5Q Pro,GK:Gigabyte GTX 260 OC,RAM:Corsair DHX 4GB CL4,HDD:Samsung F1 250GB+640GB,ZDROJ:Seasonic 550W SS-550JT,LCD:Samsung 22´´T220,CASE:Acutake VIPER 2 black/red,ZVUK:Asus Xonar D1,SYS:W7.
book: Acer Ferrari One 200
book: Acer Ferrari One 200
- Elusive
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mimi: Office 2003 ti pod Vistou běžet bude. Spíš než Avast bych nechal Comodo. FW ve Vistě je mnohem lepší než v XP (dokáže filtrovat obousměrný provoz), ale osobně dávám přednost řešení třetí strany - Comodo, nyní ESS. Defender (ve Vistě obsažený) jako antispy je výborný.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”