Nenaběhne Win XP,v půli se sekne!Prosím Help!
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nenaběhne Win XP,v půli se sekne!Prosím Help!
No jak vybereš mechaniku tak se obejví základní menu linux CD -> vybereš první možnost, mělo by to být něco jako vyzkoušet ubuntu nebo LiveCD. Pokud to nabootuje OK a dostaneš se až na grafický režim tak je HW asi OK. V ubuntu se vyznáš, je hodně přívětivé
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ale stejně, pozor !!! I když by to nakrásno všechno najelo tak to rozhodně nic neřeší? PC může začít dělat problémy po pár hodinách či dnech. Mě jel taky PC dva dny úplně suprově a pak zase klekl.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
A tímto si nezruším Win XP?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
KOLIK 12V větví má ten zdroj !!!
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nezrušíš
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Tak, u zdroje jsem ani tuto informaci nenašel, kolik větví 12V má, ten popis tam nějako chybí, nebo nvm, co hledat na tom popisu.
Linux se načetl,dal jsem vyzkoušet bez zásahu do PC, nabíhá,ale už dlouho je na obrazovce pouze myš, a jinak nic.
???
Linux se načetl,dal jsem vyzkoušet bez zásahu do PC, nabíhá,ale už dlouho je na obrazovce pouze myš, a jinak nic.
???
Tak se comp opět vypnul sám od sebe, že by vážně ten zdroj? Výměnu zkusím snad zítra. Uvidíme.
Díky za rady
Kdybych šel do nový desky spolu se zdrojem, máte nějaký návrhy, aby si to sedlo? Díky moc
Díky za rady
Kdybych šel do nový desky spolu se zdrojem, máte nějaký návrhy, aby si to sedlo? Díky moc
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Počet 12V větví musíš znát pokud skládáš PC. Jsou jo kabely, je to kabel, který se zapojuje do 4 pinu vedle procesoru.
Tak ten zdroj je bohužel pro mě nějakej NoName, 12V větev má jen jednu, ale nicméně zdrojem to není.
Při nabíhání zkušebního Linuxu to zahlásí chybu Cache paměti a vypne se. A proto to vidím na základní desku..
Můžete někdo poradit, vzhledem k procesoru a grafice nějakou poradit? Díky
Zatím jsem vybral tuto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61316, akorát mě mrzí, že nemá 2x PCI Express 16x .
Při nabíhání zkušebního Linuxu to zahlásí chybu Cache paměti a vypne se. A proto to vidím na základní desku..
Můžete někdo poradit, vzhledem k procesoru a grafice nějakou poradit? Díky
Zatím jsem vybral tuto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61316, akorát mě mrzí, že nemá 2x PCI Express 16x .
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No ale pokud je zdroj no name tak ho koukej velice rychle vyměnit. Protože pokud je jen trošku poštrachanej tak ti může odpálit všechny komponenty i ty co fungují. Tu tísku bych do toho zdroje investoval. Desku jsem podrobně nezkoumal (nemám čas), ale rozhodně o moc lepší než si měl. A jen dodatek. To že má zdroj jen jednu 12V větvi neznamená, že je špatný! Jestli si mě takhle pochopil tak velice špatně. Ale pokud nevíš co to je za zdroj tak bych ho nikam necpal. Nikdy nevíš jak se zachová a jistě víš co může udělat, přepětí, skrat, prostě co umí elektrika udělat za paseku.
PS: Zdroj se dvěma 12V větmi by Ti to tvé staré i nové desky byl k ničemu. Desky podporují pouze zapojení jedné 12V větve.
PS2: Nevýhodu v jendom PCI-E bych neviděl, protože jedna dobrá karta je lepší než dvě takové polovičního výkonu. A za druhé, máš tam výbornou grafiku a silnější už by Ti do sestavy tak nezapadla. Jednak podporují DX11 a ty nemáš W7. A socket 775 pomalu umírá a jakýkoliv pozdější upgrade nemá smysl. Jistě v budoucnu by se ti tam mohlo šiknout dát nějaké čtyřjádro, ale i proto je grafika dostatečná. Pokud máš ovšem veliké nároky tak uvažuj (ne hned) později o nové sestavě s i5,i3,i7 popřípadě Phenom, Opteron atd.
PS: Zdroj se dvěma 12V větmi by Ti to tvé staré i nové desky byl k ničemu. Desky podporují pouze zapojení jedné 12V větve.
PS2: Nevýhodu v jendom PCI-E bych neviděl, protože jedna dobrá karta je lepší než dvě takové polovičního výkonu. A za druhé, máš tam výbornou grafiku a silnější už by Ti do sestavy tak nezapadla. Jednak podporují DX11 a ty nemáš W7. A socket 775 pomalu umírá a jakýkoliv pozdější upgrade nemá smysl. Jistě v budoucnu by se ti tam mohlo šiknout dát nějaké čtyřjádro, ale i proto je grafika dostatečná. Pokud máš ovšem veliké nároky tak uvažuj (ne hned) později o nové sestavě s i5,i3,i7 popřípadě Phenom, Opteron atd.
Tak jsem tu Gigabyte nakonec objednal, za chvíli si pro ni jedu. Ve světě PC jdou inovace asi nejrychleji, takže člověk něco koupí, a za měsíc může řešit upgrade. A s tím slotem PCIx16 jsem to asi přehnal, dvě grafiky se socketem 775 bych tam asi určitě nedával.
A se zdrojem ještě chvilku posečkám, třeba seženu někde zadobře kvalitní, uvidíme.
Díky
A se zdrojem ještě chvilku posečkám, třeba seženu někde zadobře kvalitní, uvidíme.
Díky
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Grafiky se socketem 775? Asi si to špatně napsal, ale já to pochopil. No s tím zdrojem bych se snažil co nejdříve, ale když tento zatím evidentně nebouchl tak snad to ani neudělá. Dej vědět jak dopadneš. Kdy to asi bude?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1628
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49