Nejde nainstalovat SP1 (Vista)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

David920
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nejde nainstalovat SP1 (Vista)

Příspěvekod David920 » 21 lis 2010 12:09

Tento hotfix již šel nainstalovat, ale teď jsem zkoušel service pack znovu naistalovat a zase to nejde. Do přílohy dám screen toho co mi to po nezdařilé instalaci SP1 ukazuje.
Přílohy
sp1.jpg

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod peacoq » 21 lis 2010 12:24

''guga'': ...precetl jsi si, ze problem co uvadi souvisi s nemoznosti instalovat SP 1 (?), zatimco vsude jinde se tento problem uvadi pri Upgrade SP 1 na SP 2, a nebo v kombinaci s USB, nebo chipset NVIDIA.
Jemu PC hlasi chybu PRI INSTALACI SP 1, a mimo to restartovani - MODRA SMRT se u nej vyskytuje nejen behem istalace, cimz se logisky instalace SP 1 nezdari, ale system mu pada mimo teto instalace i ''sam od sebe''.

Precetl jsi si ASPON toto (?), ''Kumulativní aktualizace pro základní součásti USB v systému Windows Vista,....ujistěte se, že používáte systém Windows Vista s aktualizací Service Pack 2 (SP2)'', - on nema nainstalovany ani SP 1, a tedy je to hotfix na opravu prave po upgrage SP1 na SP2. A navic, jemu PC nehlasi chybu ''BUGCODE_USB_DRIVER'', jak ty porad zminujes hotfix, ktery toto odstranuje, ale i tak na SP2.
Takze tam cpes hotfix, ktery ma delat neco co ani udelat nemuze.

- Proved kontrolu pro vylouceni chyb na disku/ RAM pameti u tak zavazne veci jako je opakovane BDSO/modra smrt.
- Podivej se do C:\WINDOWS|Minidump - kde by mel byt nejaky zapis.
Aby jsi vyloucil fyzicke/mechanicke zavineni/poskozeni PC/RAM.

Neshazuje ti system instalace nejakeho neovereneho programu?, napriklad jeslti jsi do PC necpal neco 32bit versus 64bit, nebo nekde neni spatne vyinstalovany program, o kterem vis, se s nim byl problem, a skontroluj ve Spravci zarizeni, zda jsou v poradku ovladace treba gra.karty apod. treba jsi tam narval spatny ovladac (coz ale pripadne resi jen pulku - shazovani systemu, nikkoli neinstalci SP).

- ...ty jsi mel na PC Vista OEM - a nyni preinstaloval jsi z dodaneho cd ?, ...mam jiste pochybnosti, ze jak ti nejde instalovat SP tak je to bud problem na pameti a nebo s licenci.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 21 lis 2010 12:39, celkem upraveno 1 x.

David920
nováček
Stav:

Příspěvekod David920 » 21 lis 2010 12:39

tady jsou soubory které mám v C:/WINDOWS/minidump - http://leteckaposta.cz/986078370 .

nene nic jsem neinstaloval, mám přeinstalovaný windows a od té doby se jenom snažím nahrát ten SP1.

ne nepreinstaloval jsem to z cd, ale primo z notebooku na D: je soubor, který se jmenuje HP_RECOVERY a z toho se to přeinstalovává.

no už fakt nevím, kde hledat nějaké řešení.. :-(

peacoq

Příspěvekod peacoq » 21 lis 2010 15:16

V okamziku instalace, byl jsi pripojeny na internet ?, - SP je pri nove instalaci zpravidl nabizeny jako aktualizace a instaluje se automaticky. Jestli jsi ale pri reinstalacnim procesu nebyl pripojen na net, tak potom se zacaly stahovat aktualizace, zatimco SP ted musis instalovat manualne ''stahnout - instalovat''.
A to je si problem, - v PC jsou uz aktualizace, a tedy zapisy hotfixu, soucast instalovanych aktualizaci, ktere jsou casove posloupne a na se snazis nacpat SP (tak nejak napsano), a stare zapisy instalatoru/hotfixy muzou branit instalaci novych aktualizaci, coz pro system SP1 je, ale z hlediska aktualizaci je to jakoby krok zpet. To se u SP stava.

1, zkus zafixovat problemy - Errors: http://www.errornerd.com/
2, potom by se zkusily odstranit prave zapisu starych instalatoru (hotfixy - standartne zapisy o instalci najdes; Instalovane programy - Prehled instalovnych aktualizaci (tak nejak je to cesky na Viste)), coz ale neni zase az tak uplna pohoda, protoze takova premira sterilnosti muze vest i k poskozeni OS. Ale kdyz jsi na zacatku po reinstalu - neni to zase takovy stres nezkusit to.

- ke kotrole RAMky jsi se uz rozhybal ?, aby se dalo aspon vyloucit poskozeni, a nebo: tri-krat neco napsat = nic nezkusit

gugacka
nováček
Stav:

Příspěvekod gugacka » 21 lis 2010 15:35

to peacoq: ano přečetl jsem si že problém je nemožnost nainstalovat sp1 - cituji: Musel jsem přeinstalovat windows(vista) a teď mám problém. Když chci notebook vypnout, tak se vypíná a pak naskočí modrá obrazovka (viz příloha) a restartuje se, vypnout se mi ho podaří až napodruhé. Té modré obrazovky bych se zbavil, kdybych nainstaloval hotfix, ale ten bohužel vyžaduje SP1. Instalace SP1 vyžaduje několik restartů a když se notebook během instalace restartuje, tak také naskočí ta modrá obrazovka a tím pádem se instalace nezdaří. Pokoušel jsem se o instalaci service packu už několikrát, ale pokaždé nastane stejný problém s modrou obrazovkou.

a stejný problém se řeší i tady: viewtopic.php?f=39&t=58719&p=436484#p436484

chybu "STOP 0x000000FE" s informací z minidump že problém způsobuje usbhub.sys jsem se dohledal k právě tomuto hotfixu http://support.microsoft.com/kb/936003/cs , který by měl tuto bsod opravit.

Podle uživatele bsod již nevyskakuje, ale nejde mu teď nainstalovat sp1 (což by mohlo být buď tím hotfixem, nebo třeba taky tím, že předtím se instalace sp1 několikrát nezdařila, nebo taky něčím úplně jiným).

gugacka
nováček
Stav:

Příspěvekod gugacka » 21 lis 2010 15:41

to david: ten sp1 máte stažený v pc, nebo ho instalujete přes správce aktualizací? Jestli je stažený v pc, tak klik pravým tlačítkem a spustit jako správce....

peacoq

Příspěvekod peacoq » 21 lis 2010 15:43

gugacka: ...tys nevycetl nikde nic, ty jen kopirujes postup / vety, ktery ted ctu na tom druhem tematu (kde jsi uvedl odkaz), kde to tento chytrak popisuje a hleda reseni duplicitne.
To co jsem mu napsal hned, at zkontroluje RAMku a doda Minidump, ted vidim to same jinde.

Takze ty mozna neco kopirujes tam, kde to nekdo napsal. Presne jako to delas i ted ''sp1 máte stažený v pc, nebo ho instalujete přes správce aktualizací'', ...to jsem mu ted napsal a ty to jen opises, a vlozis jako svoji odpoved. Princip odpovedi nespociva v tom, ze jen kopirujes co ctes jinde, a nebo dokonce jen prectes jiz napsane ''o radek vyse'', a prepises to.

A ten co si zalozil tema/dotaz, ...to zaklada x-krat. Takze tak.
Dvid: Co to je za rozum?, - zakladat to dvakarat, aby se reseni zdvojovalo, a ja delal presne to same (postup, usb, ramka, minidump, kolize s ovladaci, atd.) co nekdo jiny dela taktez. Ja uz se tomu venovat nebudu - zakaldat duplicitni temata to je fakt rozum.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 21 lis 2010 16:13, celkem upraveno 4 x.

gugacka
nováček
Stav:

Příspěvekod gugacka » 21 lis 2010 15:51

no tak to prrr, o tom tématu vím, proto jsem sem dal odkaz, ale opravdu nekopíruju odpovědi, stačí si to trochu pročíst.....

chyba 0x80004005 znamená "Přístup byl odepřen" - proto spustit jako správce....... kde to v tom 2hym tématu je? Soráč hledám s googlem, ten 2hej topic mi aspoň naznačoval trošku víc, kde má uživatel problém.

p.s. řeší to i na viry.cz :)

jo a ještě ty hotfixy, který by mohl použít jsou 3, ten co jsem mu postnul já nikde není, a rozhodně tam nikde nepíšou, pro jaký je sp
Naposledy upravil(a) gugacka dne 21 lis 2010 15:58, celkem upraveno 1 x.

peacoq

Příspěvekod peacoq » 21 lis 2010 15:56

Jasne, tak hledej dal, - a nezapomen pritom kopirovat dotaz co napisi ja, aby jsi to napsal o radek niz :) Hodne stesti, a nekdy zkus napsat i neco sveho a nespolehat se na jine a jinde to to prezentovat sam za sebe.

/// Podivej, me je uz jasne, ze a proc opisujes to co ja napisi a ze co jsi dosud napsal, ted vidim jako postuo v tom druhem tematu toho sameho tazatele, ale kdyz uz to pises;
''jo a ještě ty hotfixy, který by mohl použít jsou 3, ten co jsem mu postnul já nikde není, a rozhodně tam nikde nepíšou, pro jaký je sp'',
..tak opet jen dodam, ze mas aspon cist co nekde prezentujes a kdyz to ani poradne neprectes, tak ti to napisi znovu;
Precetl jsi si ASPON toto (?), ''Kumulativní aktualizace pro základní součásti USB v systému Windows Vista,....ujistěte se, že používáte systém Windows Vista s aktualizací Service Pack 2 (SP2)''
Naposledy upravil(a) peacoq dne 21 lis 2010 16:10, celkem upraveno 5 x.

gugacka
nováček
Stav:

Příspěvekod gugacka » 21 lis 2010 15:59

nechci se hádat, ale křivdíš mi.....

gugacka
nováček
Stav:

Příspěvekod gugacka » 21 lis 2010 16:12

Podpora pro systém Windows Vista bez nějaké aktualizace service Pack nainstalována byla ukončena na 13. dubna 2010. Chcete-li pokračovat v přijímání aktualizací zabezpečení pro systém Windows, ujistěte se, že používáte systém Windows Vista s aktualizací Service Pack 2 (SP2). Další informace naleznete v této webové stránky společnosti Microsoft: Support is ending for some versions of Windows (http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... vice-packs)

Když si tu větu přečtu celou, zjistím, že je to univerzální uppozorňovací věta od microsoftu, ne k tomu hotfixu

peacoq

Příspěvekod peacoq » 21 lis 2010 16:17

Clovece, uz mlc, a presti si to jeste jednou - HOTFIX: ''Kumulativní aktualizace pro základní součásti USB v systému Windows Vista,...ujistěte se, že používáte systém Windows Vista s aktualizací Service Pack 2 (SP2)''.
:bigups: univerzální upozorňovací věta od microsoftu, - hm, on microsoft ''univerzlne'' upozornuje POUZIVEJTE S WV SP 2. To je opravdu hodne univerzalni - TO JE PROTO, ZE TENTO HOTFIX RESI PROBLEM ZAPRICINENY PRECHODEM Z SP1 na SP2.

Nehlede na to, ze tady kvakas na uplne jiny odkaz a zamenujes uplne rozdilne skutecnosti. Ted kvakas o podpore (prijimaji aktualizaci -!-) a predtim jsi komentoval, ze nikde neni napsano na jaky SP hotfix pouzit (prechod z SP1 na SP2 -!-), a jednu velmi podobnou vetu zamenujes pro uplne rozdilne podstaty, > vzdyt ty ani nevis co pise - kopirujes. Cloveke - pohoda, uz nic nekomentuj.
Jak rikam, hodne stesti.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 21 lis 2010 20:22, celkem upraveno 2 x.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3232
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    2883
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59
  • Nejde nainstalovat ma Amdroid 14 Spotify
    od Tazator » 26 zář 2024 15:03 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    2496
    od Tazator Zobrazit poslední příspěvek
    30 zář 2024 06:02
  • Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
    od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3862
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    20 lis 2024 12:00

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”