Windows 10 vaše poznatky a nazory na systém
Re: Windows 10 vaše poznatky a nazory na systém
Musím vám zkazit vaše vize, ale každé hardware se nechá zničit softwarově. Sice to není tak jednoduché, ale možné to je. Nebo si myslíte, že firmware není software?
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tady se ale neupdatoval firmware, ale ovladace
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
U mě u W10 stále přetrvává tento problém: viewtopic.php?f=46&t=158823 ; Bohužel zatím nevyřešen :(
ZD: GIGABYTE B250M-D3H - Intel B250
CPU: Intel Pentium G4560, 2x 3,5 GHz
RAM: DDR 4, 8 GB
GPU: MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT OC, 4GB GDDR5
ZD: GIGABYTE B250M-D3H - Intel B250
CPU: Intel Pentium G4560, 2x 3,5 GHz
RAM: DDR 4, 8 GB
GPU: MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT OC, 4GB GDDR5
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zatím jsem s W10 spokojen, žádné problémy, nic. Pouze, když chci zapnout "zvuk" z ovládacích panelů, tak to trvá podezřele dlouho. Často přehazuji mezi bedničkami a sluchátky. Zvláštní. 

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Po pěti dnech doma a třech dnech v práci naprosto bez problému.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Tak jsem také udělal, upgrade na Win 10. Instalace bez problému, nastavení k obrazu svému také OK. Jen se mě nadařilo, přidat jinné účty. Musel jsem je zadat jiným způsobem. Systém je svižný, tak jsem zvědav kam se dál bude ubírat.
Za mě - po instalaci jsem měla problém s ovladači (ACPI), nefungovalo klikání na touchpadu. Musela jsem aktualizovat ovladače a pohrát si s tím. To už je vyřešeno. Pořád mi ale padá Mozilla. Nějak se s W10 nekamarádí (aspoň u mě). Taky nefungovalo tlačítko Start - po doinstalování PowerShell funguje, ale jen na klávesnici, levým kliknutím jde po nastavení jen klasický start, ne ten nový. A otravná věc - pořád mi počítač s přestávkami hlásí, že není připojen disk E (a připojenou flashku to má za disk G) mezitím byl počítač několikrát vypnutý, ale tato chyba přetrvává. Přemýšlím návratu k W7 Starter a zpátky na W10 až později.
Asus 1005HA, 2GB RAM, Windows 10
OS je použitelný až s prvním SP. Má Win 10 SP? Nemá. Tak nevím, co se lidi diví, že jim něco nefunguje ... Problémy mohou být i velmi zásadní, jako u XP bez prvního SP, ten u disků větších než 128 GB přepisoval disky znova od začátku
Přeji příjemné testování nového OS a doufám, že neztratíte důležitá data ...

X píše:OS je použitelný až s prvním SP.
Minimálně s prvním, WXP byly použitelné až s druhým, kdy ho v podstatě vyměnili za WServer 2003, z původních XPček tam moc nezůstalo. Tapety a pár podobných věcí.
To mi připomnělo legendární SP4 pro NTčka, které opravoval 12000 chyb najednou

Ostatně i u Linuxu platí něco podobného, vždycky je lepší počkat na první revizi, protože beta testování neodhalí všechno, a některé věci se projeví teprve až v plném provozu. Před dvěma dny zrovna vyšlo Ubuntu 14.04.3

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Já si stejně pořád myslím, že v tom článku používaj Insider verzi Windows 10. Kdyby to byla pravda u normální verze, tak by porušovali svoje Licenční podmínky.
Už jsem zpátky na sedmičkách. Týden jsem se snažil upgradovat modem od Vodafonu, který Win10 neviděly, žádný ovladač jsem nenašel a na pobočkách operátorů Vodafon a O2 nikdo nebyl schopen mi nějak pomoci či alespoň poradit. Modem mám asi půl roku a nějaký nový model, který by byl pro Win10 zatím nikdo nenabízí.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 14
- 3646
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
06 dub 2025 11:58
-
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 3683
-
od MoA285
Zobrazit poslední příspěvek
28 kvě 2025 00:59
-
-
-
Herní PC prosím o názory/tipy/rady
od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1392