Záloha Windows 8

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Záloha Windows 8

Příspěvekod PlumJelinek » 18 led 2013 18:41

Potřeboval bych poradit jak si můžu vytvořit záložní DVD s instalačkou Windows 8. Systém je pouze nainstalovanej v notebooku a rád bych ho měl i externě vypálenej kvůli případným kolapsům. Čekal jsem, že mi to systém nabídne automaticky, ale nestalo se tak. Prosím o vysvětlení jakožto naprostému laikovi, děkuji :D Mimochodem horší systém co se týče přehlednosti jsem zatím neviděl.
Vše, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Záloha Windows 8

Příspěvekod guest » 18 led 2013 18:49

A na tom nb není nějaký Recovery oddíl na obnovení systému?

Potom asi - http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... stem-image

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 18 led 2013 18:50

Já nevím, kde ten recovery oddíl můžu najít? Když najedu na "Tento počítač", vidím tam jedn disk C, žádný jiný oddíl nevidím...
Vše, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.

guest

Příspěvekod guest » 18 led 2013 18:52

To si k nb nedostal žádný manuál? Co je to zač.

Pravou myší na Tento počítač - Spravovat - Správa disků , tam se podívej zda tam není nějaký oddíl.

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 18 led 2013 19:09

Správa systému vypadá takto. Podle všeho tedy nějaký recovery oddíl je (respektive jsou dokonce dva), pak něco dalšího a pak normálně Céčko... Manuál k notebooku je uložený v počítači, ale nic o záloze systému nebo o práci s Win8 se tam nepíše
Přílohy
Bez názvu.jpg

guest

Příspěvekod guest » 18 led 2013 19:12

Odddíl tam je. Křišťálovou kouli mám rozbitou, tak napiš co je to za nb.

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 18 led 2013 19:15

Sry, je to Toshiba Satellite C850-1C4

guest

Příspěvekod guest » 18 led 2013 19:18

Tak to ti mnoho neporadím, oddíl tam máš, ale čím se spouští nevím. Prodejce - výrobce.

Našel jsem:
Všechny modely notebooků tohoto výrobce se již dodávají včetně Recovery CD/DV. Pokud dojde jejich ztrátě, poté je možné si je nechat zaslat servisním střediskem.Jedná se však o placenou službu

http://info.mironet.cz/7-vyhod-mironetu ... oteboocich

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 18 led 2013 19:22

Tak to prd, nic než noťas a kabely jsem k tomu nedostal, u Alzy mi nedokázali odpovědět, jak si vytvořit záložní DVD, prý jsou jen prodejci...

guest

Příspěvekod guest » 18 led 2013 19:26

Máš tam 9,58GB oddíl pro obnovení. Ten se spouští nějakou klávesou po Startu, F9 apod. Ale jakou, to opravdu netuším.
Zkus napsat do servisu apod.

pigi14
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pigi14 » 18 led 2013 19:35

V notebooku by jsi měl mít přímo software určený k vytvoření Recovery DVD. Podívej se na programy co tam máš již od výrobce. Mělo by jsi to jmenovat nějak Toshiba Recovery...
Nejdřív si to po sobě pořádně přečti!

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 18 led 2013 21:58

Tak, vyřešeno - Toshibácký program pro obnovu tam byl, ale byl schovaný v jiném Toshibáckém programu sloužícím k jiným nesmyslům. Nechápu, proč mi museli úplně novej notebook zasekat všema možnejma programama, který vůbec nechci - namátkou spousta programů nebo nevím čeho od společnosti Bing, dále nějaká McCafee nebo co to je (kafe mi to asi neudělá, co? :D ), dále mám hned na ploše odkaz na Ebay a různý další věci, který vůbec nechci, chtěl bych mít krásně čistej systém bez blbostí, který si tam pak stejně natahám sám. Nicméně zatím jsem stále ve fázi vztekání se, protože Windows 8 rozhodně intuitivní a jednoduchej není, jak slibovalo promo Microsoftu... (berte v úvahu, že jsem běžnej spotřebitel, ne zapálenej ajťák)

Jinak ještě jedna otázka - jak se do háje v tomhle systému zavíraj okna s programy, který nemají vpravo nahoře křížek? Například otevřu fotku a nevím jak jí zavřit, proboha kdo tohle vymýšlel....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”