Dobrý den, mám prosbu nastoupil jsem do nové práce a starám se o LAN a tak a mám tu instalační media Windows XP.Na PC mám štítky se cd keyi ale nemám počet medii jako pc tak dělám inventuru a nevím jak zjistim na instalačním medii pro jakou verzi EOM se jedná , dá se to nejak zjisti po otevření media pro kterou verzi je ?
Předem děkkuji za odpovědi Daguvek
instalacni media Windows XP
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: instalacni media Windows XP
Jestli myslis typ licence (VLK, OEM, Retail) tak verze je v i386\setupp.ini (opravdu dve P, neni to preklep) + rozklicovani viz google.
Verze Service Packu je vytistena primo na mediu, prip. dle existence Win51ip.spx
Verze Service Packu je vytistena primo na mediu, prip. dle existence Win51ip.spx
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
potřebuji zjistit ze štítků co jsou na každém PC zda k nim mám příslušné instalační medium a naopak ,že jsou všechna media v jednom baliku ve skříni a kdyby nějaké pc nemělo cd tak ho vyřadit nebbo koupit nové, tak jestli to je to co jste psal vy a pomůže mi to .
Předem děkuji za info Daguvek
Předem děkuji za info Daguvek
To, ze je na PC stitek, neznamena ze je skutecne pouzito to cislo - pokud je to sestava nebo notebook od nektereho vyrobce, je tam OEM verze urcena primo pro dany HW - aktivuje se pres certifikat pomoci klice v BIOSu. Ten stitek je tam uplne na nic, jen pouze jako dukaz ze je koupena legalni licence. Aktivacni cislo je u tehle OOEM verze u jedne edice Windows vsude stejne, takze staci jedno instalacni medium - dodane vyrobcem hw.
U medii od Microsoftu (to u sestav obvykle neni pouzito) se edice pozna bud podle INI, nebo podle ID ktere je na mediu vytisteno.
Neodpustim si ale drzou poznamku, ze na takovouhle vec by se spravce site ptat nemel.....
U medii od Microsoftu (to u sestav obvykle neni pouzito) se edice pozna bud podle INI, nebo podle ID ktere je na mediu vytisteno.
Neodpustim si ale drzou poznamku, ze na takovouhle vec by se spravce site ptat nemel.....
znát bych to asi měl ale nesetkal se s tím a proto se ptám tady, ale nikdy jsem se nesetkal s tím jak to mám tady ,dřív jsem měl přihradku cd plus umístění k jakému pc cd je a každý odděleně a ne na hromadě smíchané SP2 a SP3 , proto se ptám jak to mohu přiřadit, windowsy byli doinstalovávány ručně do každé sestavy mi bylo řečeno tak proto se pídim potom zda je vše ke všemu, mám po škole teprve s tou správou začínám takže mnohé neznám a hledám rady
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3517
-
od aloe
Zobrazit poslední příspěvek
27 čer 2024 22:18