instalacni media Windows XP

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Daguvek
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

instalacni media Windows XP

Příspěvekod Daguvek » 22 led 2013 15:06

Dobrý den, mám prosbu nastoupil jsem do nové práce a starám se o LAN a tak a mám tu instalační media Windows XP.Na PC mám štítky se cd keyi ale nemám počet medii jako pc tak dělám inventuru a nevím jak zjistim na instalačním medii pro jakou verzi EOM se jedná , dá se to nejak zjisti po otevření media pro kterou verzi je ?
Předem děkkuji za odpovědi Daguvek

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: instalacni media Windows XP

Příspěvekod zeus » 22 led 2013 18:54

Jestli myslis typ licence (VLK, OEM, Retail) tak verze je v i386\setupp.ini (opravdu dve P, neni to preklep) + rozklicovani viz google.
Verze Service Packu je vytistena primo na mediu, prip. dle existence Win51ip.spx
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Daguvek
nováček
Stav:

Příspěvekod Daguvek » 23 led 2013 15:47

potřebuji zjistit ze štítků co jsou na každém PC zda k nim mám příslušné instalační medium a naopak ,že jsou všechna media v jednom baliku ve skříni a kdyby nějaké pc nemělo cd tak ho vyřadit nebbo koupit nové, tak jestli to je to co jste psal vy a pomůže mi to .
Předem děkuji za info Daguvek

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 led 2013 15:57

To, ze je na PC stitek, neznamena ze je skutecne pouzito to cislo - pokud je to sestava nebo notebook od nektereho vyrobce, je tam OEM verze urcena primo pro dany HW - aktivuje se pres certifikat pomoci klice v BIOSu. Ten stitek je tam uplne na nic, jen pouze jako dukaz ze je koupena legalni licence. Aktivacni cislo je u tehle OOEM verze u jedne edice Windows vsude stejne, takze staci jedno instalacni medium - dodane vyrobcem hw.

U medii od Microsoftu (to u sestav obvykle neni pouzito) se edice pozna bud podle INI, nebo podle ID ktere je na mediu vytisteno.

Neodpustim si ale drzou poznamku, ze na takovouhle vec by se spravce site ptat nemel.....

Daguvek
nováček
Stav:

Příspěvekod Daguvek » 23 led 2013 16:04

znát bych to asi měl ale nesetkal se s tím a proto se ptám tady, ale nikdy jsem se nesetkal s tím jak to mám tady ,dřív jsem měl přihradku cd plus umístění k jakému pc cd je a každý odděleně a ne na hromadě smíchané SP2 a SP3 , proto se ptám jak to mohu přiřadit, windowsy byli doinstalovávány ručně do každé sestavy mi bylo řečeno tak proto se pídim potom zda je vše ke všemu, mám po škole teprve s tou správou začínám takže mnohé neznám a hledám rady

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”