Zdravím, měl bych dotaz ohledně upgradu XP na W7. Pokud bych v budoucnu musel W7 přeinstalovat, lze je nainstalovat rovnou nebo musím jít znovu cestou XP -> W7? A dá se případně stále provést čistá instalace na čistý disk, na kterém XP není nainstalováno?
Je dost možné, že se to tu uuž řeší, ale nenašel jsem to. Díky
Půjdou W7 upg. přeinstalovat přímo, nebo zase jen z XP? *
Půjdou W7 upg. přeinstalovat přímo, nebo zase jen z XP? *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 10 kvě 2013 09:50, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění nic moc nadpisu „Přeinstalování upgradu W“
Důvod: Upřesnění nic moc nadpisu „Přeinstalování upgradu W“
-
- Pohlaví:
Re: Přeinstalování upgradu W
Začnu od začátku - instalace na čistý disk není možná.
Instalace je možná přes existující verzi windows (XP, Vista). Při instalaci lze zformátovat disk a provést čistou instalaci.
Instalace je možná přes existující verzi windows (XP, Vista). Při instalaci lze zformátovat disk a provést čistou instalaci.
Takže tedy po případném zformátování disku musím opět nainstalovat nejdřív XP a pak znovu provést upgrade?
-
- Pohlaví:
Co máš za systém W7? Kde si ho vzal anebo vezmeš?
Ještě nemám, zatím jsem stále na XP. Ale chtěl bych si koupit upgrade (VUP) na W7, co se dá běžně koupit (nejen) v eshopech.
-
- Pohlaví:
Mithril píše:Takže tedy po případném zformátování disku musím opět nainstalovat nejdřív XP a pak znovu provést upgrade?
Přesně tak. Pokud ovšem disk nezformátuješ přímo při instalaci. Pak to projde.
Díky moc, to jsem potřeboval vědět. V tom případě je to přijatelné.
-
- Pohlaví:
Jistě. Já do toho šel taky. Je to za cenu skoro jako OEM a přitom je to verze nezávislá na HW.
funguje to jako novy win7 retail. jen to je upgrade, je treba mit podkladovou licenci, tu mas (xp). nijak se to nekontroluje. Disk s XP klidne vyhod, bude ti uz na nic
-
- Pohlaví:
dvorakj píše:funguje to jako novy win7 retail. jen to je upgrade, je treba mit podkladovou licenci, tu mas (xp). nijak se to nekontroluje. Disk s XP klidne vyhod, bude ti uz na nic
Dneska se fakt urodilo. Další z těch co radili hitlerovi. Kdyby to bylo v japonsku tak by musel spáchat harakiri.
Jak píše BS - nic nevyhazuj. A nefunguje to jako retail. Pokud to na disku windows nenajde, tak po zadání licenčního čísla suše oznámí, že tento způsob instalace není podporován. Retail funguje tak, že je mu jedno co je na disku či zda je úplně prázdný.
Já se na tu čistou instalaci ptal právě proto, že jsem na několika místech četl, že to neodporuje licenčním podmínkám a že by to mělo fungovat. Ale vše to byly články z roku 2009, tak jsem se ptal, jak to funguje dnes.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”