Windows8 a GB - co zabírá tolik místa?
Windows8 a GB - co zabírá tolik místa?
Ahoj mám ntb MSI cx700,ve kterém je windows8. HDD je v něm rozdělen na dvě jednotky C: a D:. Na jednotce D: je skrytá složka Recovery, OK to bych pochopila, ale co nechápu je zbytek volného místa na disku C:.Tento disk je o velikosti 475 GB a z toho je využito 83 GB. Notebok je nový, tudíž jsem si ještě do něho nic neinstalovala. Chtěla jsem se zeptata co mi zabírá tolik místa. Je možné, aby složka Windows měla 47,8GB? Pak je tam ještě skrytá složka ProgramData o velikosti 11,4 GB. Tento OS mám poprvé a nějak nechápu. Wndows7 zabral podstatně méně místa, nebo je to jenom má doměnka?Díky za odpověď. Zakázala jsem bod obnovy, to byly taky nějaké GB ,stránkovací soubor a už mě nic nenapádá, čím bych mohla zregulovat přítok GB na disku. Poraďte prosím.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 25 kvě 2013 14:59, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění nadpisu
Důvod: Doplnění nadpisu
Re: Windows8 a GB
Windows 7 i Windows 8 bezne zabiraji 50 GB - tedy OS, programy, body obnovy a pagefile.
Strankovaci soubor doporucuji nezakazovat, k chodu Windows a aplikaci je v podstate nutny.
Strankovaci soubor doporucuji nezakazovat, k chodu Windows a aplikaci je v podstate nutny.
Kolik Ti ukáže složka Windows - Vlastnosti? Jestli 47,8GB, pak tam asi jsou, rozklikej si celou složku a zjistíš, které podsložky jak jsou velké. Taky si pro tohle povol zobrazování skrytých a systémových souborů, které jinak nevidíš. No a pak Ti něco zabírají registry a další systémové (newindowsové) věci. Celkového součtu se ale laicky nikdy nedopátráš.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Moje windows 8 zabírají okolo 30GB.
Bod obnovy bych taky nezakazoval, mohl by se hodit.
Bod obnovy bych taky nezakazoval, mohl by se hodit.
Asus M5A78L-M LX V2
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1G
Windows 10 Pro 64-bit
AMD Athlon II X4 640
8GB DDR3 1333MHz
MSI Radeon HD5670 Cyclone 1G
Windows 10 Pro 64-bit
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Odstraněny OT příspěvky a reakce na ně.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Re: Windows8 a GB - co zabírá tolik místa?
A nejsou tam nainstalovany takove ty nesmysly primo od vyrobce NB?
Dvorakj má nejspíš pravdu. Určitě je tam nějaký bloatware. Ale některý z těch programů od výrobce mohou být i užitečný...
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
No urcite uzitecne byt mohou, ale jako win8 jsou jedno DVD a recovery disky jsou 3, coz uz o necem svedci. Pravdepodobne to bude ono.
Zkus jeste ccleaner
Zkus jeste ccleaner
děkuju za rady,ccleanrem už bylo očištěno a žádná změna
Velikost disku nic nedokazuje - instalacni DVD obsahuje pouze samotnou instalaci operacniho systemu, kdezto recovery DVD obsahuje image celeho disku se vsim co je tam nainstalovano, a toho je podstatne vic, nez na instalacnim DVD Windows.
Prece musi byt videt, ktera slozka zabira kolik mista - pripadne to ukaze Jdisk Report http://download.cnet.com/JDiskReport/30 ... ag=mncol;1
Prece musi byt videt, ktera slozka zabira kolik mista - pripadne to ukaze Jdisk Report http://download.cnet.com/JDiskReport/30 ... ag=mncol;1
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nelze vytvořit oddíl o velikosti volného místa na HDD Příloha(y)
od Ddwarf » 25 led 2025 07:31 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 2799
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:16
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”