Vraťte mi klasický autorun

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Vraťte mi klasický autorun

Příspěvekod Myloš » 12 led 2007 18:40

Před rokem jsem tento dotaz pokládal v jiném fóru a dosud jsem na něj nenašel uspokojivou odpověď.
V předixpéčkových dobách byla funkce automatického spouštění srozumitelná. Buď je tam autorun.inf, nebo je to audio CD, a pak se to spustí (není-li autorun uživatelem vůbec zakázán), v opačném případě spustím (či přepnu) svého oblíbeného diskového manažera sám, až mně se zlíbí.

V hyperinteligentizovaných XPéčkách je všechno jinak; ty rozpoznávají, je-li na CD (DVD, flashce či externím HDD) obsah hudební, video, obrázkový, smíšený či jde-li o audioCD. Nepočítaněkrát jsem je přesvědčoval, že opravdu nestojím o to, aby cokoli rozpoznávaly. Když se mi povede nakonec všechno zakázat, otevřou aspoň průzkumníka (asi aby mi udělaly radost), kterého s postupem času s čím dál vulgárnějšími komentářemi na adresu de-Billa Gejce a spol zavírám, zavírám, zavírám.

Občas se mi dokonce povede, že se nespouští nic. To blaho. Děsím se okamžiku, kdy se budu nucen seznámit s (předpokládám) hyperultramaxiinteligentizovanými win. Vista.
Znáte, prosím, někdo, řešení, chci-li, aby se woknouze diskem zabývaly jen tehdy, je-li tam autorun.inf či jde-li o hudební CD, aby si jinak připojených zařízení nevšímaly, pokud je k tomu nevyzvu a aby byla možnost i tento autorun deaktivovat?

Sneslo se na mě mnoho odpovědí – od zcela zhovadilých („přejdi na Linux“), až po rady různých více či méně zdařilých tweakovacích nástrojů či obdobných zásahů do registrů. V čirém zoufalství jsem nakonec pomocí X-setupu zakázal veškerý autorun a est post aves, ale stejně bych rád znal odpověď na původní otázku.

Tedy ještě jednou – o co mi opravdu jde (jiné rady nepotřebuji):
Jak donutit Windows XP, aby se v otázce autorunu chovala jako windows předchozí (2000, 98…):
• U CD (je-li hudební) spustit uživatelem vybraný program.
• U DVD (je-li to film) spustit uživatelem vybraný program.
• U CD/DVD (je-li datové), spustit autorun, jestliže disk obsahuje v rootu soubor autorun.inf.

Dále aby bylo možné i tato automatická spuštění nějak deaktivovat pomocí menu, v horším zásahem do registrů (a jakým zásahem).
• U žádného disku si nepřeji, aby windows prozkoumávaly druh obsahu (data, hudba, fotky, smíšený obsah…) a už vůbec si nepřeji, aby zkoumaly obsah jiných připojených zařízení (flash, externí disk, foťák…)

Reklama
krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 12 led 2007 19:49

Teda mě by zase zajímalo, jak zapnout autorun, který se kdysi sám záhadně vypnul. :sneaky:

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 12 led 2007 20:10

(CZ)Tomidlo
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod (CZ)Tomidlo » 12 led 2007 20:20

Nastaveni automatickeho spousteni CD nebo DVD vybranym programem nebo kompletne vypnout muzes
Tento pocitac - na dotycne mechanice prave tlacitko mysi a nabidce dat vlastnosti. Preskocit na zalozku prehrat automaticky a muze se nastavovat pro kazdy typ disku ( audio, film, atd. pomoci roletky) cim ho ma spoustet nebo zakazat spousteni.
Druha cast - pokud nevypnes automaticke spousteni budou se Winy XP snazit vzdy hledat, na starsich Winech to akorat nebylo tak okate.
Často chybující komponenta počítače je ta, co sedi za klávesnicí

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 12 led 2007 20:37

Tys velký mág, funguje to. Díky ti. :banana: No...byl jsem nějak línej, než abych si to našel sám.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”