Ahoj, rád bych věděl co tyto služby dělají, které byly default ně nainstalovány, ke každé mám komentář, zatím to není všechno, chybí všemožné služby začínající na Intel: a chytěl bych vědět, které je možné vypnout. A kde se o těhto programech a službách dozvím, co dělají konkrétního?
služby (vypisoval jsem obvykle název - zobrazovaný název)
EmbassyService ? nic o tom nevím
PbaDrvSvc_x64 - Dell PBA x64 Service - nějaký PreBoot Authentikátor. KDY TO využiju?
STacSV - Audio Service - údajně správa jacků, ale i po zastavení funguje přepnutí zvuku do sluchátek a obrácene
nTuneService - Performance Service - služba nainstalovaná pro možnost přetaktování. Ale záložka i přetaktování i overclock funguje i po zastavení. - Uvidím co po restartu, zda se Perf Level 2 načte se změněnými frekvencemi i po restartu.
tcsd_win32.exe - SI TSS v1.2.1.41 TCS - něco s TPM
Wave Authentication Manager Service - nějaké bezpečnnostní wave. Nevím k čemu vůbec ta bezpečnostní funkce WAVE slouží a jak funguje (nevím o tom nic jako o embassy- první)
WvPCR - Wave Toolkit Service
logon
NVIDIA nTune C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\nTune\nTuneCmd.exe - opět stejný komentář jako služba ntune
vmware Tray Process - vmware-tray.exe - k čemu tenhle proces běží, když jsem v nastavení nastavil ,aby se ikonkanezobrazovala.
USB3MON - Intel USB 3.0 Monitor - iusb3mon.exe. Co konkrétně si představit pod monitorováním USB 3.0? Když to vypnu, dojde k omezení něčeho?
IAStorIcon iastoriconlaunch.exe Delayed launcher - to samé , jako ikonka vmware...
Tdmnotify.exe Trusted Drive Manager User C:\Program Files\Dell\Dell Data Protection\Access\Advanced\Wave\Trusted Drive Manager\TdmNotify.exe - ?
SysTrayApp - IDT PC Audio sstray64.exe - opět ikonka , něco ve stylu vmware ??
Persistence - persistence Module igfxpers.exe - vůbec nevím
IgfxTray - igfxTray Module - opět "ikona" integrované grafiky, opět nastaveno, aby se ikona neukazovala.
IAStorDataMgrSvc Úložná technologie Intel(R) Rapid - opět "IKONA" intel rapid storage - opět jsem v nastavení nastavil, abys se ikona neukazovala. Kromě toho mi uniká smysl samotné služby Rapid Storage. Co vlastně dělá?
doplněno:
hkcmd.exe HotekeysCmds - zjistil jsem, že mi i bez toho fungují kl. zkratky.. jaký je tedy význam tohoto programu?
A nevíte, odkud se vzalo svinstvo ISUSPM MOdule InstallSHield update service - isuspm.exe a ISUSscheduler InstallShield update service - issch.exe a jestli jdou korektně odinstalovat, (jako celek) nebo jsou různě roztroušené a. Každopádně je vypínám.
Googlování mě odkazuje na rádoby IT stránky, které jsou jen snůškou automaticky generovaných keců o daném programu, z čeho se člověk nedozvní nic nového. (bleepingcomputer, neuber, processlibrary, ehowl, liutilities)
De bordelizace PC a zbytečné služby
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
De bordelizace PC a zbytečné služby
Naposledy upravil(a) Kim Spotcom dne 18 bře 2014 17:40, celkem upraveno 2 x.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
-
- Pohlaví:
Re: De bordelizace PC a zbytečné služby
Proč se nepodíváš na stránky MS kde ke každé službě najdeš patřičné vysvětlení?
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Nevěděl, jsem že MS má takové stránky. Můžeš dát odkaz? Nepleteš si to s informacemi os službách , které jsou součástí Windows?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tvoje starosti bych chtel mit. Takovy tuning sluzeb mel vyznam v dobe W2000/XP, kdy nebylo zelezo dostatecne vykonne a dalo se usetrit pomerne znacna cast HW zdroju.
Ale jelikoz jsi znamy badatel, muzes si v registrech nebo Process Exploreru najit spustitelny soubor te ktere sluzby a koumat dale. Tve snazeni pak pomoci Googlu doceni dalsi.
Ale jelikoz jsi znamy badatel, muzes si v registrech nebo Process Exploreru najit spustitelny soubor te ktere sluzby a koumat dale. Tve snazeni pak pomoci Googlu doceni dalsi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Vicemene jsi si na vse odpovedel sám. Pokud sluzbu vypnes a dal funguje to co potrebujes tak není důvod aby dále běžela. Navíc se domnívam, že by ti to zde stejně nikdo neřekl. Prostě bych to udělal metodou pokus omyl...
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Mě jde o přehlednost, né o výkon ( ten mi stačí). Ano, sice si můžu službu najít na disku, ale nevyčtu z toho, co ve skutečnosti ta služba dělá (její popis činnosti a stručný popis, k čemu je služba potřebná a co mi bez ní nepůjde.)
Cas straveny, ktery stravis ladenim vseho mozneho o cem tu pises bude mensi nez reinstall Windows. Toť vse.
-
- Pohlaví:
Ano, myslel jsem klasické služby které poskytuje systém.
Co ostatního se spouští s jinými programy je otázka jiná a asi bych to nenazval službami.
Co ostatního se spouští s jinými programy je otázka jiná a asi bych to nenazval službami.
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
K té reinstalaci: V notebooku mám na recovery partition a na ní FactoryImage.Wim, který právě už tohe harampádí obsahuje nainstalované (dokonce má 6.2GB, což je na instalačku Win7 - install.wm 2-3GB trochu moc). Pak je ještě na c:\apps\osmedia adresářovaá struktura Instalačky Win7 (OEM Dell, s produckt key oem dell). Pokud nainstaluji win z tohoto umístění(bez žádných věcí dalších, driverů, bloatwaru), bude WIndows aktivován tím to klíčem (jako je teď), nebo ho budu muset aktivovat odlišným klíčem, který mám na COA?
Další neznámé:
upekserver - čtečka otisků (kterou dokonce nemám v notebooke) , a ani nemohu zjistit, odkud je tento program spuštěn , jelikož ho autoruns nenašel.
O2FLASH.exe.
Další neznámé:
upekserver - čtečka otisků (kterou dokonce nemám v notebooke) , a ani nemohu zjistit, odkud je tento program spuštěn , jelikož ho autoruns nenašel.
O2FLASH.exe.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdielny provider, rozdielne služby ako zapojiť
od 28_nitro_28 » 21 čer 2025 11:09 » v Sítě - hardware - 2
- 2693
-
od cervcek