De bordelizace PC a zbytečné služby

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

De bordelizace PC a zbytečné služby

Příspěvekod Kim Spotcom » 18 bře 2014 17:25

Ahoj, rád bych věděl co tyto služby dělají, které byly default ně nainstalovány, ke každé mám komentář, zatím to není všechno, chybí všemožné služby začínající na Intel: a chytěl bych vědět, které je možné vypnout. A kde se o těhto programech a službách dozvím, co dělají konkrétního?

služby (vypisoval jsem obvykle název - zobrazovaný název)

EmbassyService ? nic o tom nevím
PbaDrvSvc_x64 - Dell PBA x64 Service - nějaký PreBoot Authentikátor. KDY TO využiju?
STacSV - Audio Service - údajně správa jacků, ale i po zastavení funguje přepnutí zvuku do sluchátek a obrácene
nTuneService - Performance Service - služba nainstalovaná pro možnost přetaktování. Ale záložka i přetaktování i overclock funguje i po zastavení. - Uvidím co po restartu, zda se Perf Level 2 načte se změněnými frekvencemi i po restartu.
tcsd_win32.exe - SI TSS v1.2.1.41 TCS - něco s TPM
Wave Authentication Manager Service - nějaké bezpečnnostní wave. Nevím k čemu vůbec ta bezpečnostní funkce WAVE slouží a jak funguje (nevím o tom nic jako o embassy- první)
WvPCR - Wave Toolkit Service

logon
NVIDIA nTune C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\nTune\nTuneCmd.exe - opět stejný komentář jako služba ntune
vmware Tray Process - vmware-tray.exe - k čemu tenhle proces běží, když jsem v nastavení nastavil ,aby se ikonkanezobrazovala.
USB3MON - Intel USB 3.0 Monitor - iusb3mon.exe. Co konkrétně si představit pod monitorováním USB 3.0? Když to vypnu, dojde k omezení něčeho?
IAStorIcon iastoriconlaunch.exe Delayed launcher - to samé , jako ikonka vmware...

Tdmnotify.exe Trusted Drive Manager User C:\Program Files\Dell\Dell Data Protection\Access\Advanced\Wave\Trusted Drive Manager\TdmNotify.exe - ?
SysTrayApp - IDT PC Audio sstray64.exe - opět ikonka , něco ve stylu vmware ??
Persistence - persistence Module igfxpers.exe - vůbec nevím
IgfxTray - igfxTray Module - opět "ikona" integrované grafiky, opět nastaveno, aby se ikona neukazovala.
IAStorDataMgrSvc Úložná technologie Intel(R) Rapid - opět "IKONA" intel rapid storage - opět jsem v nastavení nastavil, abys se ikona neukazovala. Kromě toho mi uniká smysl samotné služby Rapid Storage. Co vlastně dělá?

doplněno:
hkcmd.exe HotekeysCmds - zjistil jsem, že mi i bez toho fungují kl. zkratky.. jaký je tedy význam tohoto programu?

A nevíte, odkud se vzalo svinstvo ISUSPM MOdule InstallSHield update service - isuspm.exe a ISUSscheduler InstallShield update service - issch.exe a jestli jdou korektně odinstalovat, (jako celek) nebo jsou různě roztroušené a. Každopádně je vypínám.

Googlování mě odkazuje na rádoby IT stránky, které jsou jen snůškou automaticky generovaných keců o daném programu, z čeho se člověk nedozvní nic nového. (bleepingcomputer, neuber, processlibrary, ehowl, liutilities)
Naposledy upravil(a) Kim Spotcom dne 18 bře 2014 17:40, celkem upraveno 2 x.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: De bordelizace PC a zbytečné služby

Příspěvekod guest » 18 bře 2014 17:36

Proč se nepodíváš na stránky MS kde ke každé službě najdeš patřičné vysvětlení?

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Kim Spotcom » 18 bře 2014 17:41

Nevěděl, jsem že MS má takové stránky. Můžeš dát odkaz? Nepleteš si to s informacemi os službách , které jsou součástí Windows?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 18 bře 2014 17:56

Tvoje starosti bych chtel mit. Takovy tuning sluzeb mel vyznam v dobe W2000/XP, kdy nebylo zelezo dostatecne vykonne a dalo se usetrit pomerne znacna cast HW zdroju.
Ale jelikoz jsi znamy badatel, muzes si v registrech nebo Process Exploreru najit spustitelny soubor te ktere sluzby a koumat dale. Tve snazeni pak pomoci Googlu doceni dalsi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 18 bře 2014 17:59

Vicemene jsi si na vse odpovedel sám. Pokud sluzbu vypnes a dal funguje to co potrebujes tak není důvod aby dále běžela. Navíc se domnívam, že by ti to zde stejně nikdo neřekl. Prostě bych to udělal metodou pokus omyl...

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Kim Spotcom » 18 bře 2014 18:01

Mě jde o přehlednost, né o výkon ( ten mi stačí). Ano, sice si můžu službu najít na disku, ale nevyčtu z toho, co ve skutečnosti ta služba dělá (její popis činnosti a stručný popis, k čemu je služba potřebná a co mi bez ní nepůjde.)

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 18 bře 2014 18:04

Cas straveny, ktery stravis ladenim vseho mozneho o cem tu pises bude mensi nez reinstall Windows. Toť vse.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 18 bře 2014 18:06

Ano, myslel jsem klasické služby které poskytuje systém.

Co ostatního se spouští s jinými programy je otázka jiná a asi bych to nenazval službami.

Kim Spotcom
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Kim Spotcom » 18 bře 2014 18:24

K té reinstalaci: V notebooku mám na recovery partition a na ní FactoryImage.Wim, který právě už tohe harampádí obsahuje nainstalované (dokonce má 6.2GB, což je na instalačku Win7 - install.wm 2-3GB trochu moc). Pak je ještě na c:\apps\osmedia adresářovaá struktura Instalačky Win7 (OEM Dell, s produckt key oem dell). Pokud nainstaluji win z tohoto umístění(bez žádných věcí dalších, driverů, bloatwaru), bude WIndows aktivován tím to klíčem (jako je teď), nebo ho budu muset aktivovat odlišným klíčem, který mám na COA?

Další neznámé:
upekserver - čtečka otisků (kterou dokonce nemám v notebooke) , a ani nemohu zjistit, odkud je tento program spuštěn , jelikož ho autoruns nenašel.
O2FLASH.exe.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Rozdielny provider, rozdielne služby ako zapojiť
    od 28_nitro_28 » 21 čer 2025 11:09 » v Sítě - hardware
    2
    2693
    od cervcek Zobrazit poslední příspěvek
    25 čer 2025 22:59

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”