System ze stareho pocitace na novy

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jirkapolak161
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

System ze stareho pocitace na novy

Příspěvekod jirkapolak161 » 11 dub 2007 12:04

Hele co kdyz jsem si pred 4rokama koupil nove PC s OEM sadou Windows XP Home a ted to budu chtit nainstalovat na novy PC?Nebude mi to hlasit,ze mam nelegalni system?

Reklama
DethLev
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod DethLev » 11 dub 2007 12:09

Hele tak to máš jedno jestli to hodíš tam nebo tam. Ale musí to být jen na jednom PC. Správně bys měl mít na skříni nálepku - certifikaci. Ale pokud ten starý PC vyřadíš, nebo prodáš, tak ti to může být jedno. Jde hlavně o to, abys ty měl tu licenci.

jirkapolak161
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jirkapolak161 » 11 dub 2007 12:12

DethLev píše:Hele tak to máš jedno jestli to hodíš tam nebo tam. Ale musí to být jen na jednom PC. Správně bys měl mít na skříni nálepku - certifikaci. Ale pokud ten starý PC vyřadíš, nebo prodáš, tak ti to může být jedno. Jde hlavně o to, abys ty měl tu licenci.

Nálepku na starym PC mam.Starej pocitac,ale chci dat sestre a nechce se mi kupovat nový oper.systém.Jak je to Windows 2000?Tam je taky neco s legalni a nelegalni systemem?Ten mam taky doma original se samolepkou jeste na příručce.Ale zase sestra je mala a lemra :) a asi by nechtela system s osklivejma barvama :).

jirkapolak161
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jirkapolak161 » 11 dub 2007 12:37

Jde o to,ze mam ten prvni aktivovany.Nejak tomu moc nerozumim.Kdyz si aktivujes OS,pak najednou musis zformatovat disk,jak v tom mrkvosoftu poznaj,ze nekecam a ze neni neni na treba 20compech najednou?

jirkapolak161
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jirkapolak161 » 12 dub 2007 11:38

Tak je to vyřešený.Nechal jsem si ten novej comp postavit u firmy Impact comp a ta ma nejakou tu zaruku,ze expeduje do 48hodin.Neco se stalo a uz maji tyden zpoždění.Tak mi tam dali WinXPprofesional zdarma jako kompenzaci cekaní http://www.pc-help.cz/images/icon/icon14.gif http://www.pc-help.cz/images/icon/icon10.gif

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 12 dub 2007 12:37

no vidíš hodní lidé taky existují :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 12 dub 2007 17:22

jirkapolak161 píše:Jde o to,ze mam ten prvni aktivovany.Nejak tomu moc nerozumim.Kdyz si aktivujes OS,pak najednou musis zformatovat disk,jak v tom mrkvosoftu poznaj,ze nekecam a ze neni neni na treba 20compech najednou?

Někde jsem četl, že ten program odešle mrkvoušům detailní hardwarovou konfiguraci PC. :evil:

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 12 dub 2007 20:37

zlobyl píše:
jirkapolak161 píše:Jde o to,ze mam ten prvni aktivovany.Nejak tomu moc nerozumim.Kdyz si aktivujes OS,pak najednou musis zformatovat disk,jak v tom mrkvosoftu poznaj,ze nekecam a ze neni neni na treba 20compech najednou?

Někde jsem četl, že ten program odešle mrkvoušům detailní hardwarovou konfiguraci PC. :evil:

o tom sem něco taky slyšel ale myslím že to je blbost.koupím si něco nového do pc a už mám jinou konfiguraci a už mám tedy nelegální soft :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

jirkapolak161
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jirkapolak161 » 13 dub 2007 09:50

no prej je OEM verze po prvni aktivaci nejak vazana na motherboard.Ale taky jsem slysel,ze vlastne na vsechny komponenty,muzes vymenit co chces,ale alespon jedna komponenta ze staryho PC musi zustat.Vsude se rika neco jinyho takze nevim.

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 13 dub 2007 10:18

Nejlepší je přejít na Linux a tyhle starosti hodit za hlavu.

jirkapolak161
Level 1
Level 1
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jirkapolak161 » 13 dub 2007 10:28

Radix píše:Nejlepší je přejít na Linux a tyhle starosti hodit za hlavu.

To je pravda,na starym PC mam XP,ale na intenet,praci,atd pouzivam Ubuntu.Ale bohuzel program na kterym delam vizualizace maka jenom pod widlema a obcas parim,tak ty XP potrebuju no.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”