Špatná diakritika Win 8.1

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Daidalos117
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Špatná diakritika Win 8.1

Příspěvekod Daidalos117 » 19 pro 2014 17:08

Zdravím,

mám čerstvě nainstalovaný Win 8.1 Pro (mám školní licenci), Winy byly originálně anglicky, dostahoval jsem češtinu jako zobrazovací jazyk.
Vše je v podstatě v češtině, až na titulky, a další drobnosti.

Titulky mi stahuje BsPlayer, ale přehrává špatně i titulky, které jsem měl před tím již stažené(viz. tit.png,v Bsplayeru nastavená čeština i středoevropské kódování) Když stáhnu titulky ručně a vložím do VLC tak je přehraje někdy správně (když si pohraju s kódováním).
Špatná diakritika se projevu i v instalacích a někdy i v samotných programech. (viz. avatar.png)

V systému mám všude nastavenou češtinu, jak v lokálních nastaveních, tak i v zobrazování jazyka.

Může mi prosím někdo poradit co s tím? :smile: (reinstal se mi teď zrovna nechce dělat, sotva jsem se zabydlel :evil: )
Přílohy
tit.png

Reklama
Jara
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Špatná diakritika Win 8.1

Příspěvekod Jara » 18 led 2015 22:43

Ahoj,
mám stejný problém.
podařilo se to nějak vyřešit?
Díky
Nobody expects the Spanish Inquisition!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Špatná diakritika Win 8.1

Příspěvekod petr22 » 18 led 2015 23:07

"V systému mám všude nastavenou češtinu, jak v lokálních nastaveních, tak i v zobrazování jazyka."

Vsude nejspis ne, tipoval bych to na nastaveni jazyka pro programy nepouzivajici Unicode.

Pokud jde o ti skolni licenci - ta je Microsoftem striktne omezena pouze na testovani a vyvoj aplikaci. Nejsou to Windows zadarmo.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”