Dobrý den,
prosím Vás, neřekl by mi někdo jak udělat aby users mohl instalovat software ale pouze jen nějaký, který bych mu jako správce (administrator) udělil právo?
Jedná se o stanice s W7 Prof.
Server tu není. Ovšem v samotných PC to nastavit nejde?
v gpedit jsem pouze našel povolení veškerých instalací.
Jedná se např. o aktualizace adobe flash, reader apod. Vždy kdyz neco vyjde (a že je to pořád) chce to před instalací admina. A já bych chtěl povolit tomuto userovi oprávnění aby si to mohl sám aktualizovat tyto věci, ale samostatně nevím jak? Ani povolení konkrétních složek nepomohlo, prostě na spuštění instalace jakékoliv to chce admina. Prosím o pomoc a bez urážek, jsem začínající správce. Vím že na serveru by to šlo ale ten nemáme.
Oprávnění jednotlivých SW pouze W7 bez Wserveru
Re: Oprávnění jednotlivých SW pouze W7 bez Wserveru
Nelze.
Jde to obejit, ale bez domeny je to strasna pakarna (kolik je tech pocitacu? Proc jsou tam W7 Pro kdyz neni domena?).
Je potreba na vsech pocitacich zalozit stejny ucet s opravnenim admina, ktery nema prava na lokalni prihlaseni na stanici a bud udelat skript, ktery ten sw vsechen nainstaluje nebo pouzit nejakou sluzbu na instalaci, napr. Landesk. Ma to tu vyhodu, ze je videt co je kde instalovano a dokaze to instalovat jen tam, kde to chybi.
Jde to obejit, ale bez domeny je to strasna pakarna (kolik je tech pocitacu? Proc jsou tam W7 Pro kdyz neni domena?).
Je potreba na vsech pocitacich zalozit stejny ucet s opravnenim admina, ktery nema prava na lokalni prihlaseni na stanici a bud udelat skript, ktery ten sw vsechen nainstaluje nebo pouzit nejakou sluzbu na instalaci, napr. Landesk. Ma to tu vyhodu, ze je videt co je kde instalovano a dokaze to instalovat jen tam, kde to chybi.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1959
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
01 pro 2024 14:44
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3049
-
od mmmartin
21 zář 2024 10:40
-
-
- 6
- 4743
-
od 4Lift
10 úno 2025 21:09
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4386
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
-
-
Google->Apple kalendář, synchronizace pouze mých událostí
od Zakk » 13 črc 2024 16:18 » v Vše ostatní (sw) - 3
- 4016