Dobrý den,
po čisté instalaci Win 7/SP1 Professional (32 bit) jsem instalaci aktivoval a spustil vyhledání aktualizací. Widle nebyly schopny najít aktualizace ani po několika hodinách a to v průběhu několika dní. Poté bylo provedeno:
- spuštěna aplikace MS FIX: bez úspěchu
- instalace a spuštění WindowsUpdateDiagnostic: do historie aktualizací přidáno: Oprava hotfix pro MS Win (KB2534111): bez úspěchu, aplikace ohlásila windows update Neopraven.
- provedeno ověření pravosti Windows: aplikace WindowsActivationUpdate: do historie aktualizací přidáno KB971033: MS potvrdil pravost instalovaných Widlí
- není rovněž hlášena žádná chyba v systémovém logu ani vyhledávání aktualizací nekončí chybou.
- není instalován žádný antivir ani FW, FW Widlí byl vypnut
Je známo nějaké řešení tohoto problému a důvod takového chování?
Děkuji.
Windows 7 Aktualizace
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 7 Aktualizace
Já bych si stáhnul jiný instalační obraz s W7 (třeba již s integrovanými aktualizacemi) a zkusil, jestli budou problémy i při nainstalování systému z jiného instalačního média.
Někdy pomůže tohle:
Vazeny pane,
dekujeme Vam, ze jste kontaktoval Linku technicke podpory spolecnosti Microsoft.
Pro reseni techto potizi budeme potrebovat podrobnejsi informace o chovani sluzby WindowsUpdate. Pro diagnostiku postupujte takto:
1. Prihlaste se jako Administrator.
2. Klepnete pravym tlacitkem na ikonu Tento pocitac, zvolte Spravovat.
3. V sekci Sluzby a aplikace - Sluzby klepnete pravym tlacitkem na sluzbu Automaticke aktualizace a zvolte Zastavit.
(Win 7 to je: Windows update)
4. Vymazte slozku C:\WINDOWS\SoftwareDistribution a take soubory C:\WINDOWS\Windows Update.log
5. Z nabidky Start vyberte polozku Spustit a zadejte cmd.
6. Zadejte prikaz proxycfg -d a potvrdte klavesou Enter.
7. Zadejte prikaz proxycfg -u a potvrdte klavesou Enter.
8. Spustte sluzbu Automaticke aktualizace (jako bod 3, Spustit).
9. Pripojte se na http://windowsupdate.microsoft.com. V pripade, ze problem pretrvava mi prosim zaslete nasledne vytvoreny protokol Windowsupdate.log.
S pozdravem
Vazeny pane,
dekujeme Vam, ze jste kontaktoval Linku technicke podpory spolecnosti Microsoft.
Pro reseni techto potizi budeme potrebovat podrobnejsi informace o chovani sluzby WindowsUpdate. Pro diagnostiku postupujte takto:
3. V sekci Sluzby a aplikace - Sluzby klepnete pravym tlacitkem na sluzbu Automaticke aktualizace a zvolte Zastavit.
4. Vymazte slozku C:\WINDOWS\SoftwareDistribution a take soubory C:\WINDOWS\Windows Update.log
9. Pripojte se na http://windowsupdate.microsoft.com. V pripade, ze problem pretrvava mi prosim zaslete nasledne vytvoreny protokol Windowsupdate.log.
S pozdravem
forjoyrider píše:Já bych si stáhnul jiný instalační obraz s W7 (třeba již s integrovanými aktualizacemi) a zkusil, jestli budou problémy i při nainstalování systému z jiného instalačního média.
To už se stalo, jedná se o opakovaný stav.
Dodatečně přidáno po 23 minutách 18 vteřinách:
zeus píše:wsusoffline.net
To je zajímavé řešení, ale vzhledem k tomu, že se jedná o offline aktualizer pak nevím jak se aplikují nové patche, které tento aktualizer neobsahuje.
Máte s tím někdo zkušenosti?
atari píše:Někdy pomůže tohle:
Vazeny pane,
S pozdravem
Dobrý den,
provedl jsem postupně tyto příkazy, nicméně příkazy proxycfg -d -u vykonat nešly. objevuje se hláška ve smyslu "není platný vnitřní nebo vnější příkaz".
Problém ovšem stále přetrvává, poslal bych protokol Windowsupdate.log, ale žádná přípona souboru není povolena, tak nevím jak.
Děkuji.
Skúsil si stiahnúť a nainštalovať najnovšieho agenta ?
https://support.microsoft.com/sk-sk/kb/949104
RIKI22 píše:Skúsil si stiahnúť a nainštalovať najnovšieho agenta ?
Agenta jsem stáhnul, nainstaloval, bohužel ani po několika hodinovém stahování WindowsUpdate nebyl schopen nic nabídnout. Rovněž jsem provedl veškeré rady jako použít WindowsUpdateDiagnostic (nic nenašel běžel asi hodinu - kontrola online), apod.
Je možné, že připuštění k aktualizacím by souviselo nějak s licenční politikou? Mám licenci OEM, již 4. instalaci, která se chová pořád stejně, nelze nalézt žádné aktualizace.
Děkuji.
Nastav si aktualizácie na Vyhľadávať aktualizácie, ale poskytnúť možnosť vybrať, či sa prevezmú a nainštalujú a nechaj to tak.Riešil som takéto problémy a je to najednoduchšie riešenie.Niekedy mi Windows ponúkol aktualizácie už na druhý deň, niekedy až 3-4 dni ale ponúkol.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Aktualizace pro Windows Security platform – KB5007651
od mmmartin » 06 úno 2025 15:29 » v Windows 11, 10, 8... - 14
- 10014
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
21 úno 2025 17:21
-
-
- 4
- 3244
-
od kecalek
28 srp 2024 19:35
-
- 6
- 7808
-
od zeus
05 srp 2024 15:30
-
- 2
- 2776
-
od kecalek
27 črc 2024 13:30
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3855
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”