Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 04 lis 2018 14:15

Zdravím, potřeboval bych od vás poradit. Při načtení OS Win 10 zamrzne na mém starším ntb Toshiba Satellite. Ntb na nic nereaguje a nedá se s ním pracovat. Na vině je dle mého mínění 100% využití disku ve správci úloh. Do správce úloh jsem se dostal po několika hodinách čekání.Rozhodl jsem se tedy pro tovární nastavení ale z uživatelského prostředí win 10 to nejspíš nepůjde. Dá se tedy provést tovární nastaveni i mimo prostředí windows? Předem díky za radu...


Case: Bitfenix Enso Mesh
PSU: Fractal Design Edison M 650W
OS: Win 10 64-bit
MB: Asus P8H61-MX R2.0
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
SSD: T-Force RGB 250GB
HDD1: Hitachi 2

Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16268
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod xbs » 04 lis 2018 15:28

netušim, esli to de z nouzáku, ale pokusil bych se odtud systém nejdřív opravit...

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 04 lis 2018 15:46

Jak to myslis " opravit"? V prostredi windows s nim nejde pracovat...
Case: Bitfenix Enso Mesh
PSU: Fractal Design Edison M 650W
OS: Win 10 64-bit
MB: Asus P8H61-MX R2.0
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
SSD: T-Force RGB 250GB
HDD1: Hitachi 2

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16268
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod xbs » 04 lis 2018 15:51

nouzovej režim Woken, při startu kompu, před načtenim systému, mačkáš F8...

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 04 lis 2018 16:38

To jsem zapomněl napsat. Zkoušel jsem spustit nouzový režim při startu za pomoci F8 nebo F8+Shift, bohužel se nespustí...
Case: Bitfenix Enso Mesh
PSU: Fractal Design Edison M 650W
OS: Win 10 64-bit
MB: Asus P8H61-MX R2.0
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
SSD: T-Force RGB 250GB
HDD1: Hitachi 2

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16268
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod xbs » 04 lis 2018 16:51

tak nabootovat z instalačního média (vytvořenim instalační flešky/DVD) a opravit systém přes něj...

https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5022
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod RIKI22 » 04 lis 2018 17:46

Skúsil si spustiť, ak samozrejme sa nejako preklikáš na Obnovenie sa spustí,cez Win10.
Obrázek
Najskôr to zreme vyriešiš čistou inštaláciou.Skontroluj si disk, cez boot.

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 594
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod TRNX » 05 lis 2018 08:01

Jak píše xbs, buď nabootovat systém na flash nebo DVD a z něj spustit tovární nastavení a nebo se nějakým způsobem dostaň do PC, pak si najeď na start -> restartovat a při kliknutí na restartovat drž shift. Hodí tě to do konzole pro opravu systému a tam taky najdeš reset do továrního. Každopádně pokud se chystáš udělat reset, raději bych provedl čistou instalaci.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18065
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 10:09

Pokud je recovery oddíl v pořádku, pak by měl jít nastartovat z BIOSu - např.: http://www.lenovoblog.cz/2014/01/vstup- ... stemu.html
S tím ti poradí manuál.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 05 lis 2018 15:06

Tak přes media creation tool jsem vytvořil bootovací flash disk s OS Win10. Při bootování mě to sice načte z flash disku ale v následným kroku v "možnostech spuštění" mi to hlásí chybu.( nejdříve probíhá diagnostika, potom vyskočí hláška s chybou, a tak se nedostanu ke spuštění nouzového režimu). Pokud bych tam z flash disku nainstaloval OS stažený z MS, nebude to chtit nějaký product key? Ten už k tomu nemam... Nebo si to tu licenci nějak načte?
Case: Bitfenix Enso Mesh
PSU: Fractal Design Edison M 650W
OS: Win 10 64-bit
MB: Asus P8H61-MX R2.0
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
SSD: T-Force RGB 250GB
HDD1: Hitachi 2

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 594
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod TRNX » 05 lis 2018 15:09

Pokud máš legální licenci, Windows se aktivuje sám.

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 05 lis 2018 15:46

Tak ntb byl zakoupený s OS... nejprve se pokusim vyndat potřebná data z Ntb a pak zkusim spustit instalaci u flash disku. Zatim diky a dám vědět
Case: Bitfenix Enso Mesh
PSU: Fractal Design Edison M 650W
OS: Win 10 64-bit
MB: Asus P8H61-MX R2.0
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
SSD: T-Force RGB 250GB
HDD1: Hitachi 2


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení do továrního nastavení
    od NaCl » 10 úno 2020 07:23 » v Problémy s hardwarem
    3
    309
    od NaCl
    10 úno 2020 20:54
  • SSD do továrního nastavení
    od zdenek-cz » 31 kvě 2019 11:52 » v Problémy s hardwarem
    31
    1455
    od zdenek-cz
    03 čer 2019 17:54
  • Zhacené obnovení do továrního nastavení, vymazané TPM
    od Deo » 18 říj 2019 13:32 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    705
    od Deo
    18 říj 2019 13:58
  • S9+ Velikost obrázku kontaktu , prostředí
    od CharlesJS » 30 črc 2019 09:47 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    505
    od CharlesJS
    30 črc 2019 09:47
  • Jak správně nastavit proměnné prostředí JAVA_HOME?
    od Peťa » 27 dub 2019 20:24 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    651
    od petr22
    28 dub 2019 09:37

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů