Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 04 lis 2018 14:15

Zdravím, potřeboval bych od vás poradit. Při načtení OS Win 10 zamrzne na mém starším ntb Toshiba Satellite. Ntb na nic nereaguje a nedá se s ním pracovat. Na vině je dle mého mínění 100% využití disku ve správci úloh. Do správce úloh jsem se dostal po několika hodinách čekání.Rozhodl jsem se tedy pro tovární nastavení ale z uživatelského prostředí win 10 to nejspíš nepůjde. Dá se tedy provést tovární nastaveni i mimo prostředí windows? Předem díky za radu...


Case: SPC Brutus M23
OS: Win 8.1 64-bit,
MB: Asus P8H61-MX R2.0,
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
HDD1: Hitachi 1TB,

DVD-ROM Asus,

Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10791
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod xbs » 04 lis 2018 15:28

netušim, esli to de z nouzáku, ale pokusil bych se odtud systém nejdřív opravit...

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 04 lis 2018 15:46

Jak to myslis " opravit"? V prostredi windows s nim nejde pracovat...
Case: SPC Brutus M23
OS: Win 8.1 64-bit,
MB: Asus P8H61-MX R2.0,
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
HDD1: Hitachi 1TB,

DVD-ROM Asus,

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10791
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod xbs » 04 lis 2018 15:51

nouzovej režim Woken, při startu kompu, před načtenim systému, mačkáš F8...

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 04 lis 2018 16:38

To jsem zapomněl napsat. Zkoušel jsem spustit nouzový režim při startu za pomoci F8 nebo F8+Shift, bohužel se nespustí...
Case: SPC Brutus M23
OS: Win 8.1 64-bit,
MB: Asus P8H61-MX R2.0,
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
HDD1: Hitachi 1TB,

DVD-ROM Asus,

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10791
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod xbs » 04 lis 2018 16:51

tak nabootovat z instalačního média (vytvořenim instalační flešky/DVD) a opravit systém přes něj...

https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4051
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod RIKI22 » 04 lis 2018 17:46

Skúsil si spustiť, ak samozrejme sa nejako preklikáš na Obnovenie sa spustí,cez Win10.
Obrázek
Najskôr to zreme vyriešiš čistou inštaláciou.Skontroluj si disk, cez boot.

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 554
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod TRNX » 05 lis 2018 08:01

Jak píše xbs, buď nabootovat systém na flash nebo DVD a z něj spustit tovární nastavení a nebo se nějakým způsobem dostaň do PC, pak si najeď na start -> restartovat a při kliknutí na restartovat drž shift. Hodí tě to do konzole pro opravu systému a tam taky najdeš reset do továrního. Každopádně pokud se chystáš udělat reset, raději bych provedl čistou instalaci.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16116
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod ITCrowd » 05 lis 2018 10:09

Pokud je recovery oddíl v pořádku, pak by měl jít nastartovat z BIOSu - např.: http://www.lenovoblog.cz/2014/01/vstup- ... stemu.html
S tím ti poradí manuál.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 05 lis 2018 15:06

Tak přes media creation tool jsem vytvořil bootovací flash disk s OS Win10. Při bootování mě to sice načte z flash disku ale v následným kroku v "možnostech spuštění" mi to hlásí chybu.( nejdříve probíhá diagnostika, potom vyskočí hláška s chybou, a tak se nedostanu ke spuštění nouzového režimu). Pokud bych tam z flash disku nainstaloval OS stažený z MS, nebude to chtit nějaký product key? Ten už k tomu nemam... Nebo si to tu licenci nějak načte?
Case: SPC Brutus M23
OS: Win 8.1 64-bit,
MB: Asus P8H61-MX R2.0,
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
HDD1: Hitachi 1TB,

DVD-ROM Asus,

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 554
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod TRNX » 05 lis 2018 15:09

Pokud máš legální licenci, Windows se aktivuje sám.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 8.0

Uživatelský avatar
Player1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 358
Registrován: únor 14
Pohlaví: Muž

Re: Spuštění továrního nastavení mimo prostředí windows

Příspěvekod Player1 » 05 lis 2018 15:46

Tak ntb byl zakoupený s OS... nejprve se pokusim vyndat potřebná data z Ntb a pak zkusim spustit instalaci u flash disku. Zatim diky a dám vědět
Case: SPC Brutus M23
OS: Win 8.1 64-bit,
MB: Asus P8H61-MX R2.0,
CPU: Intel Core i3 3220 3,3GHz,
GPU: Sapphire HD5850,
RAM: 2x4GB DDR3 ADATA 1333MHz,
HDD1: Hitachi 1TB,

DVD-ROM Asus,


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obnovení do továrního nastavení vs Formát
    od cunik.cz » 04 zář 2018 22:38 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    22
    1759
    od RIKI22
    16 zář 2018 18:33
  • Nelze obnovit počítač do továrního nastavení
    od dodoczyt » 27 dub 2018 16:27 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    909
    od nations112
    27 dub 2018 16:31
  • Po obnovení do továrního nastavení Win 10 notebook nefunguje
    od jpanther » 31 kvě 2018 17:31 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    474
    od jpanther
    31 kvě 2018 17:31
  • Nelze nic a nikam psát v prostředí Windows 10
    od benjaminzz » 19 črc 2018 10:49 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    350
    od Turion
    19 črc 2018 11:36
  • Pokus o spuštění neznámé aplikace při spuštění windows
    od jiri18 » 05 zář 2018 18:22 » v Vše ostatní (sw)
    1
    494
    od zeus
    05 zář 2018 21:11

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti