Tovární nastavení

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Tovární nastavení

Příspěvekod AbloyDee » 19 led 2019 08:54

Chci se zeptat když dám obnovit počítač do továrního nastavení tak se smaže celej disk když je rozdělen na 2 nebo jen část kde jsou nainstalované windowsi,, díky :)



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10797
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod xbs » 19 led 2019 09:08

hodí to systém do původního stavu jako při první instalaci a samozřejmě jen systémovej oddíl...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36493
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod petr22 » 19 led 2019 09:16

Obnova pocitace do tovarniho nastaveni samozrejmne smaze vsechny disky.

To by bylo pekne tovarni nastaveni, kdyby tam zustala polovina puvodnich dat.

Pouze kvuli chybnemu prekladu z anglictiny v ceske verzi Windows stejne pojmenovana funkce
Windows 10 maze data pouze na systemovem disku, i kdyz je to uz podle nazvu funkce nesmysl,
protoze s tovarnim nastavenim nema absolutne nic spolecneho kdyz pouze maze existujici data.
V puvodni anglicke verzi je nazev funkce uveden spravne - reset this PC.

Aplikace od vyrobce pocitace smaze vse, protoze pouzije obraz systemu pouzity vyrobcem pro instalaci.

AbloyDee
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: duben 18
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod AbloyDee » 19 led 2019 09:26

Jasně díky a ještě mám dotaz ..ted se mi to povedlo přeinstalovat... formatoval jsem část disku kde jsem měl w10 a ted když to pustím tak mi to píše "Spustit system windows na svazku 5" a mam to tam 2x s tím že když dám druhý tak se nic neděje a restartuje se to a když dám 1 tak se mi zapne ten co jsem právě nainstaloval, dá se to nějak ještě v nastavení nebo v biosu udělat aby se mi zapínal rovnou ten co chci?

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10797
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod xbs » 19 led 2019 09:34

co je to za nesmysl, že to maže všechny disky/oddíly? jistěže ne...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36493
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod petr22 » 19 led 2019 09:42

Opakuji to tady na foru po nekolikate:

1. Obnova do tovarniho nastaveni premazava vsechny disky obsahem image na zaloznim oddilu,
tedy je samozrejme, ze je premazan systemovy i datovy oddil.

Tovarni nastaveni = stav jak byl pocitac prodan, tedy puvodni verze OS, bez aktualizaci, x let zpet.

2. Reset pocitace do vychoziho nastaveni jako funkce Windows 10 (chybne v ceske verzi pojmenovana
jako tovarni nastaveni) pouze smaze uzivatelska data a nastaveni OS, uzivatel muze vybrat zda
data zachovat nebo ne. S obnovou do tovarniho nastaveni nema tato funkce nic spolecneho, pracuje
pouze s aktualni verzi OS, zustanou tedy zachovany i vsechny aktualizace i pripadne chyby.

Pokud je system poskozen, nema smysl se pokouset o reset, ale je lepsi provest cistou
instalaci OS jak bylo provedeno i v tomto pripade.

Vice polozek ve vyberu pri startu jde upravit pres BCdedit nebo by to melo byt mozne
i v systemovem nastaveni v ovladacich panelech. Je to jedna radka navic v textovem souboru.

https://smallbusiness.chron.com/delete- ... 65008.html

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10797
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod xbs » 19 led 2019 10:16

natom nesejde že je to blbě pojmenovaný, prostě to tak je... každopádně záleží co má tazatel na mysli a většinou tim bude myšlená funkce Woken... navíc tovární nastavení jak píšeš v bodě 1 se týká obnovení systému aplikací od výrobce kompu s předinstalovanym systémem, takže mnohých uživatelů se tohle vůbec netýká...

cunik.cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 599
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod cunik.cz » 19 led 2019 10:21

On je taky rozdíl obnovení do továrního nastavení se zachováním dat a bez zachování dat. Z mé vlastní zkušenosti když dáš bez zachování dat, tak ti to přemaže systémový disk i harddisk. Jak je to s oddíly nevím

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10797
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod xbs » 19 led 2019 10:28

jakože mám třeba SSDčko na systém a další dva datový hadry a pokud dám bez zachování dat tak to smaže i ty hadry? to fakt ne, je to myšlený tak, že ti to smaže další data na systémovym disku, v opačnym případě nikoliv...

cunik.cz
Level 3
Level 3
Příspěvky: 599
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: Tovární nastavení

Příspěvekod cunik.cz » 20 led 2019 11:35

Ano, a systém ti to nainstaluje zpátky. Tedy u mě to alespoň tak bylo


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tovární nastavení.
    od Danunka » 29 srp 2018 17:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    8
    640
    od NydusTheWorm
    31 srp 2018 15:20
  • Tovarní nastavení
    od jetasym » 24 lis 2018 15:07 » v Problémy s hardwarem
    7
    381
    od NenapadaMeNic
    24 lis 2018 15:43
  • Tovární nastavení
    od Taryn » 21 dub 2019 19:25 » v Problémy s hardwarem
    2
    224
    od mmmartin
    22 dub 2019 10:24
  • Windows 7, tovární nastavení
    od NesQuickk » 10 srp 2018 13:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    440
    od xbs
    10 srp 2018 14:04
  • Nastavení plochy
    od Fask » 26 pro 2018 15:42 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    442
    od šulda
    26 pro 2018 18:31

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů