Hard reset přes ethernet

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Hard reset přes ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2019 06:50

Ahoj, existuje způsob pomocí nástrojů woken, nebo nějaké aplikace, která by dokázala vyvolat "simulovat" stisk tlačítka reset přes síť?


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1562
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod Microsheep » 01 říj 2019 07:22

Nevím, co přesně chceš otestovat, ale podle mě to není možné, protože je to inicializované z OS.
Nejpodobnější čeho můžeš dosáhnout je nejspíše shutdown –r –f -m \\MachineName –t 00, ale i tak to nedělá to stejné co tlačítko. Toto typicky umí servery s IPMI, kde si Hard/Soft reset můžeš vybrat dle uvážení. Popř. můžeš hardresetovat virtuální server.

Ještě můžeš násilně vygenerovat BSOD (kde vlastně systém se nemá na co připravit a korektně vypnout) - https://docs.microsoft.com/cs-cz/sysint ... notmyfault, má to i příkazovou řádku, takže spuštění po síti by neměl být problém. Pak teda Smart UPSka se síťovou komunikací by mohla udělat stejný efekt, ale to už není z OS.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43150
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2019 09:00

Kdysi davno jsem videl program, ktery pres sit dokazal vypnout zdroj pocitace, ale
nejspis fungoval pouze na Windows XP bez pozdeji vydanych aktualizaci.

VYpnout pocitac vzdalene dokaze kazda aplikace na vzdalene ovladani jako je Dameware,
lze to i pres PStools kdy pomoci PSexec spustis vzdalenou prikazovou radku a das shutdown.

Na Windows 10 je ale nutne PSexec spoustet pomoci Runas pod uctem uzivatele, ktery ma na druhem
PC admin prava, jinak to zablokuje UAC.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2019 09:07

Jde o to, že počítač se občas nenastartuje korektně. Pak zůstane "viset" a nejde ovládat. Síťově komunikuje, takže se pošle do restartu příkazem, který zmiňuješ. A pak je dlouhou dobu (20 min.) obrazovka vypínání. Po restartu už je ok. Někdy je ale třeba proces urychlit, pak se musí do technol. místnosti a dát hard reset.
Na UPS jede více počítačů, takže to zkusit nemůžu.
ten notmyfault zkusím, dík.
petr22 - psexec se chová stejně jako shutdown. A nechci ho vypnout. Chci hard reset.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43150
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2019 09:10

Predpokladam ze to neni server, ktery ma ILO kterym lze pocitac ovladat i kdyz je vypnuty ?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2019 09:18

Předpokládáš správně.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

kurčák
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod kurčák » 01 říj 2019 12:37

nepomohla by nejaka IP zasuvka. Neni to teda reset ,ale mozna by se to pouzit dalo.
Pokud Vam nevadi trocha bastleni tak by se ciste teoreticky dal pouzit lan ovladac Tinicontrol, melo by tam byt rele ktere by mohlo septoun reset, ale bez zaruky.
https://www.i4wifi.cz/cs/210525-lan-10- ... -v2-0-html

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2019 13:03

Vypnout a zapnout by byla sviňárna. Potřebuju, aby počítač běžel a ne se odpálil.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

kurčák
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 19
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod kurčák » 01 říj 2019 13:08

je to bastlirna, ale co tahle zapojit to na tlacitko reset a ovladat to pres to rele. jen napad bez zaruky.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1562
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod Microsheep » 01 říj 2019 13:14

Takovou situaci řeší watchdog, ale opět musí být podpora desky (zase opět typicky mají servery, ale je možné, že i nějaké workstationy). Kde aplikace v OS (agent) retrigguje watchdog a nedojde k restartu. Pokud služba nereaguje/neodpovídá, dle nastaveného timeru watchdog restartuje systém.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2019 13:25

Jenže firma, která nám dodala sw píše služby tak, že na kontrolu (např. přes vbs) odpovídají v pořádku. "Jen" nekorektně běží...
Říkal jsem si, jestli třeba neexistuje nějaký program, který by aktivoval určité HW přerušení vyvolávající hard reset.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43150
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2019 13:36

U serveru by to mozne bylo.

Takto zbyva treba raspberry ovladajici primo samotny vypinac a tlacitko reset.

Nebo punkove reseni, kdy jeden pocitac pinga druhy a kdyz prestane odpovidat, vysune se
DVD mechanika ktera zmackne reset.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Přesun souborů ze starého na nové PC přes ethernet kabel.
    od sgcatlantis » 13 dub 2020 15:07 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    24
    1544
    od cadworker
    14 dub 2020 19:31
  • Wireless LAN n. ethernet LAN
    od shockwave » 08 črc 2020 16:36 » v Administrace sítě
    2
    314
    od shockwave
    09 črc 2020 06:23
  • external hard drive nenajíždí
    od ostiepok » 04 led 2020 14:17 » v Problémy s hardwarem
    12
    456
    od RIKI22
    04 led 2020 19:06
  • Nefunkční ethernet po reinstalaci W10
    od Vondra » 07 bře 2020 14:55 » v Administrace sítě
    8
    858
    od ITCrowd
    07 bře 2020 16:24
  • Přepínatelná ethernet rozdvojka
    od 8700 » 23 říj 2019 16:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    567
    od Rewqa
    23 říj 2019 18:03

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host