Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Michal_CZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: září 19
Bydliště: Ostrava - Praha
Pohlaví: Muž

Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod Michal_CZ » 15 říj 2019 10:27

Zdravím,
měl bych dotaz zda-li neznáte nějaký program pro Win 10, který by zablokoval vypnutí určité aplikace, kterou nastavím. Popřípadě by požadoval heslo pro vypnutí aplikace. Nebo jiné řešení.
Uživatelé na přístupném PC omylem vypínají jednu aplikaci, kterou potřebuji aby byla stále spuštěna.



Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2110
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod atari » 15 říj 2019 10:43

Tady se to řeší skriptem: http://programujte.com/forum/vlakno/192 ... na-pozadi/

Dodatečně přidáno po 2 minutách 56 vteřinách:
A nebo softwarem třetí strany: https://cs.phhsnews.com/how-to-run-any- ... indows1788

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod ITCrowd » 15 říj 2019 10:56

Další cesta by mohla být spouštět aplikaci po přihlášení uživatele s jinými (vyššími) právy. Uživatel s normálními právy pak aplikaci nemůže ukončit. Kdysi jsem to takhle dělal na winxp a fungovalo to.
Další možnost je skrýt aplikaci pomocí startovacího skriptu:

Kód: Vybrat vše

Dim WShell
Set WShell = CreateObject("WScript.Shell")
WShell.Run "notepad.exe", 0
Set WShell = Nothing
Notepad ale bude vidět v procesech, kde půjde setřelit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Michal_CZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: září 19
Bydliště: Ostrava - Praha
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod Michal_CZ » 15 říj 2019 12:17

Děkuji za nápady, bohužel jsem běžný uživatel, tak že se skrypty neumím. Jedná se o oplikaci, která stahuje docházku ze čtečky. PC je tvořeno jako "server" na který se připojuje vzdáleně majitel firmy. Problém je, že aplikace se po otevření musí minimalizovat a ta se ukáže u hodin na hlavním panelu. Je nešťastně řešena, že pokud se místo minimalizace dá křížek, tak se ukončí a já to zjistím pozdě, což je problém. Majitel musí mít práva jako admin, kvuli úpravám, které provádí připojením na dálku. Jediné co jsem nějak vyřešil, že když se PC restartuje tak jsem aplikaci dal po spuštění. Problém je, že se majitel občas překlikne a aplikaci omylem vypne. Neexistuje nějaky program co zakáže vypnutí programu?? Našel jsem hromadu programu co zakazují zapnutí, ale vypnutí ne .... nebo jak by jste to řešili???

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod ITCrowd » 15 říj 2019 12:45

Dej mi sem přesně cestu k té aplikaci+název. Já ti ten skript napíšu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9477
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod zeus » 15 říj 2019 14:48

Jde to i obracene - taskmanager + uloha na spusteni, kdyz nebezi.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Michal_CZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: září 19
Bydliště: Ostrava - Praha
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod Michal_CZ » 17 říj 2019 06:41

ITCrowd píše:Dej mi sem přesně cestu k té aplikaci+název. Já ti ten skript napíšu.


Dekuju, poslal jsem ti soukromou zpravu :thumbup:

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod ITCrowd » 17 říj 2019 13:49

Kód: Vybrat vše

Dim WShell
Set WShell = CreateObject("WScript.Shell")
WShell.Run "C:\Alveno\Alveno_Monitor.exe", 0
Set WShell = Nothing

Text vlož do notepadu. Nepoužívat word, ani nic podobného!
Ulož s příponou .vbs. Spustíš poklepáním. Pokud chceš startovat po spuštění, pak si ho vlož do složky po spuštění.
Skript program spustí skrytě, takže je třeba jít do task managera, abys šel ukončit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Michal_CZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: září 19
Bydliště: Ostrava - Praha
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod Michal_CZ » 18 říj 2019 09:56

ITCrowd píše:

Kód: Vybrat vše

Dim WShell
Set WShell = CreateObject("WScript.Shell")
WShell.Run "C:\Alveno\Alveno_Monitor.exe", 0
Set WShell = Nothing

Text vlož do notepadu. Nepoužívat word, ani nic podobného!
Ulož s příponou .vbs. Spustíš poklepáním. Pokud chceš startovat po spuštění, pak si ho vlož do složky po spuštění.
Skript program spustí skrytě, takže je třeba jít do task managera, abys šel ukončit.


Moc děkuji - aplikuji
Tedy soubor asi mohu pojmenovat jak chci, ale musi mit priponu .vbs a pak ho tedy radeji vlozim i do slozky "po spusteni" a kdybych chtel skrypt ukoncit bez restartu serveru, udelam to jak?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod ITCrowd » 18 říj 2019 10:07

Skript se ukončí sám poté, co spustí ten program.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Michal_CZ
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: září 19
Bydliště: Ostrava - Praha
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod Michal_CZ » 18 říj 2019 10:55

Píše to chybu :-( Soubor jsem pojmenoval Alveno-skript s příponou vbs a vse kopiroval jsem to normal do poznamkového bloku. Cesta je opravdu správná.

Skript: (cesta k souboru vbs na plose)
Řádek: 3
Znak: 1
Chyba: Systém nemůže nalézt uvedený soubor.
Kód: 80070002
Zdroj: (null)

Dodatečně přidáno po 23 minutách 23 vteřinách:
Tak oprava, skript se normal spusti, byla tam mezera na vic v ceste pri kopirovani, ale bohuzel ikona stale zustava na liste na pravo vedle hodin :-(((

Dodatečně přidáno po 33 minutách 9 vteřinách:
Michal_CZ píše:Píše to chybu :-( Soubor jsem pojmenoval Alveno-skript s příponou vbs a vse kopiroval jsem to normal do poznamkového bloku. Cesta je opravdu správná.

Skript: (cesta k souboru vbs na plose)
Řádek: 3
Znak: 1
Chyba: Systém nemůže nalézt uvedený soubor.
Kód: 80070002
Zdroj: (null)

Dodatečně přidáno po 23 minutách 23 vteřinách:
Tak oprava, skript se normal spusti, byla tam mezera na vic v ceste pri kopirovani, ale bohuzel ikona stale zustava na liste na pravo vedle hodin :-(((
Alveno_start.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Blokace vypnutí aplikace ve WIN 10

Příspěvekod ITCrowd » 18 říj 2019 11:46

Jistěže. O tom ale nebyla řeč. Tvůj problém: "Problém je, že aplikace se po otevření musí minimalizovat a ta se ukáže u hodin na hlavním panelu. Je nešťastně řešena, že pokud se místo minimalizace dá křížek, tak se ukončí a já to zjistím pozdě, což je problém." skript řeší.
Pokud nechceš ani oznámení (ikonu) v systrayi, pak musíš buď nastavit program tak, aby oznámení nezobrazoval, nebo nastavit windows tak, aby oznámení nezobrazoval.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Dvě připojení - blokace aplikace
    od nations112 » 07 črc 2019 13:44 » v Sítě - hardware
    3
    573
    od Microsheep
    08 črc 2019 08:04
  • Blokace stránkek
    od Mira2506 » 12 črc 2019 20:47 » v Vše ostatní (sw)
    5
    751
    od flowem
    13 črc 2019 19:05
  • Blokace řádku v hmtl/elementu na stránkách
    od majel007 » 01 dub 2019 11:18 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    520
    od majel007
    01 dub 2019 11:18
  • VPN a veřejná WiFi (blokace připojení VPN)
    od vojczech » 24 dub 2019 03:22 » v Vše ostatní (bezp)
    2
    1635
    od petr22
    24 dub 2019 08:08
  • Windows 10 - aplikace
    od zuhud » 27 říj 2019 19:14 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    411
    od martin.100
    27 říj 2019 20:57

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 16 hostů