Je nutné přeinstalovat Win? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

ondarik235
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Je nutné přeinstalovat Win?  Vyřešeno

Příspěvekod ondarik235 » 30 bře 2020 12:04

Zdravím,
Objednal jsem si nové komponenty (MB, Procesor, Ram, Zdroj..) a chtěl bych se zeptat, jestli po výměně budu muset znovu reinstalovat Windows. Mám Win 7 a mám je na SSD disku, který zůstane stejný, nebude se měnit. U zákl. desky píšou, že se musí udělat Update Biosu, to mi zařídí firma, ve které jsem objednal. Není už toto důvod k reinstalaci?
Předem všem děkuji a omlouvám se, jestli jsem to dal do špatné sekce.



Reklama
Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1488
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod Zivan » 30 bře 2020 12:06

Napis puvodni a nove komponenty - deska a procesor.

ondarik235
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod ondarik235 » 30 bře 2020 12:19

:D Tak to musím najít fakturu z roku 2013.

Nové
MB - ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - AMD B450
Procesor - AMD Ryzen 5 3600

Staré
MB - Asus F2A55-M LK2 PLUS
Procesor - AMD cpu A8-5600K Box FM2

Uživatelský avatar
Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 11803
Registrován: září 06
Bydliště: Zlínský kraj
Pohlaví: Muž

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod Marfy » 30 bře 2020 12:52

Windows to možná překousne a doinstaluje si nové ovladače. Ovšem nevím jakou verzi Windows máš . Některé jsou vázány na základní desku.
Navíc mám obavy,že Ryzen už bude požadovat Windows 10 a musel bys upravit instalačku W7.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42764
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod petr22 » 30 bře 2020 14:06

Windows by mely normalne nabehnout.

Je ale mozne ze nerozchoidis jeden USB radic, aspon me se to nepovedlo, ovladac
se neda nainstalovat i kdyz je pro W7.

Uživatelský avatar
finwe
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: prosinec 19
Pohlaví: Muž

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod finwe » 30 bře 2020 14:20

ondarik
Já bych ti doporučil přejít na Windows 10 Pro.
Např. z Aukra za cca 120 Kč.
Když jsem přešel z Win 7 na desítky na mém starším počítači (I5 4670K, SSD SATA disk), tak se komp opravdu hooodně zrychlil.

ondarik235
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod ondarik235 » 30 bře 2020 14:21

Já to zkusím teda zapnout normálně, až mi to přijede, ale ptám se předem, aby se mi tam kdyžtak nějak něco nepos*lo, když to nebudu mít přeinstalovaný. Díky všem.

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1488
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod Zivan » 30 bře 2020 14:23

Jako prvni bych zalohoval dulezita data, at se pak neptas, jak je po formatu disku zachranit :)

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17842
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod xbs » 30 bře 2020 14:29

stejně je nanejvejš vhodný udělat čistou instalaci při takhle rozsáhlý změně hárdwéru...

ondarik235
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: březen 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod ondarik235 » 30 bře 2020 14:46

Jo, asi to rovnou přeinstaluju, bude to tak nejlepší, nezabije mě to. Díky všem.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42764
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod petr22 » 30 bře 2020 14:59

Cistou instalaci povazuji za kontraproduktivni.

SSD s nainstalovanymi Wokny se jen da do PC, zapne se a necha 15 minut byt aby
se chytly zakladni ovladace, pak restart a mela by uz fungovat mys a klavesnice.
Max 10 minut i s instalaci vsech dalsich ovladacu.

Cista instalace vyzaduje sehnani aktualizovaneho instalacniho media z roku 2020, original
DVD od MIcrosoftu z let 2009-2012 je absolutne k nicemu. Tedy tak 2-3 hodiny vcetne instalace.

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 17842
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Je nutné přeinstalovat Win?

Příspěvekod xbs » 30 bře 2020 16:16

tak to snad nejni problém, všici tu přece známe tyhle stránky gde se dá stáhnout aktualizovanej instalátor sedmičkovejch widlí...

https://web.tobynet.eu/obsah/reinstall/windows7.php


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • settopbox nutná podpora DVB-T1 a DVB-T2, DVB-C není nutné
    od p3v4x » 23 úno 2020 14:30 » v Vše ostatní (hw)
    11
    1031
    od p3v4x
    23 bře 2020 17:16
  • Nutně scháním tuto aplikaci, neznáte nějakou?
    od Rampuch » 31 říj 2019 19:30 » v Vše ostatní (sw)
    0
    873
    od Rampuch
    31 říj 2019 19:30
  • Je možné přeinstalovat ubuntu na Windows 10?
    od jelenejigr » 06 kvě 2020 14:24 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    166
    od petr22
    06 kvě 2020 14:25
  • Potřebuju nutně poradit. Otázka života a smrti moji soustavy
    od jelenejigr » 17 bře 2020 20:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    425
    od jelenejigr
    17 bře 2020 22:27
  • Nutnost denně přeinstalovat ovladač grafického tabletu
    od Saya-Mi » 25 dub 2020 13:02 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    5
    357
    od Saya-Mi
    28 dub 2020 17:03

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], vojtoun a 4 hosti