Problém s (ne)Widlema

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s (ne)Widlema

Příspěvekod iLucas » 11 pro 2007 13:23

Zdar,na počítači PIII 933mhz,416Mb Ram - mam takovej problémek jednou jsem optimalizoval Windows - různě programy,v registrech,služby atd. A to se to stalo komp se začal divně chovat,pokud je čistě po startu jede to OK ale jak pustim třeba 3 aplikace a najednou se začne komp sekat - celkově ten program,třeba minimalizace okna jede jakoby postupně a hned nevodstřelí...Tak jsem je přeinstaloval ale ouha. Vůbec jsem je neladil a pořád to tohle dělalo,následně jsem zkoušel asi 5 různejch instalaček XP Home i Profíky i Windows 2000 ale všude to samý - takže jsem si řikal jestli to nemůže bejt nějaký to nastavení který se nemění i pro přeinstalaci (jestli nějaký takový je :oops: ) nebo jsem něco podělal v Biosu.. Takže fakt nevim řikal jsem si že bych mohl vyresotovat CMOS ale než to udělam tak se právě vás nejdřív ptám..

Dík za rady

Reklama
Tomme
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomme » 11 pro 2007 14:45

Uh, tak 5 instalaček jo? buď si hodně investoval nebo sis je "sehnal", každopádně skus formát a pak čistou instalaci, popřípadě provést test harddisku apod.

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 11 pro 2007 17:02

Čistou instalaci dělám uplně pokaždý a HDD je v pořádku,ale neboj abych pomáhal Microsoftu a kupoval si 5 XPček :D to fakt ne...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 pro 2007 20:27

Nejprve udělej kontrolu disku s opravou chyb a pak zkontroluj paměti programem Memtest. Jinak PC nemusí vůbec stíhat 3 aplikace spuštěné najednou (záleží jak jsou náročné).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 11 pro 2007 20:46

Souhlasim s Picem...mas Pentium III tak bych se ani nedivil, ze to nestiha tri aplikace najednou.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 11 pro 2007 21:39

Rewqa píše:Souhlasim s Picem...mas Pentium III tak bych se ani nedivil, ze to nestiha tri aplikace najednou.
Ale Pentium III znám i lidi který provozujou XP na o hodně horších kompech a třeba zrovna minimalizace okna se jim neseká :smile: .A 3 Aplikace tak třeba Firefox,QIP,WMVplayer(9) ... prakticky nezáleží co je to za aplikaci (ted nepočítám třeba pro střich videa),klidně hned po startu Widlí hned pustim nějakou hru (třeba Mafii) vypnu ji a už to zlobí,než jsem se pustil do ukvapenejch optimalizací bylo vše OK.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 11 pro 2007 21:42

Nemyslel sem to s ohledem na XP :wink:
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 pro 2007 22:28

Jestliže teď máš novou čistou instalaci a stále to dělá neplechu, tak to může být chyba některého zařízení v PC. Udělej kontroly, které jsem napsal v předchozí odpovědi (disk a paměť).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 12 pro 2007 07:37

Pic píše:Jestliže teď máš novou čistou instalaci a stále to dělá neplechu, tak to může být chyba některého zařízení v PC. Udělej kontroly, které jsem napsal v předchozí odpovědi (disk a paměť).

Jjo test pamětí jsem uděl OK a Disk to samý (ten je hlavně skoro novej)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 pro 2007 12:03

Problémem může být i nedostatečný výkon zdroje, stačí slabší některá z napájecích větví. Doufám, že v Biosu jsi nenastavil některé hodnoty chybně. Podezřelá je i velikost paměti, kterou uvádíš. Je to složenina z různě velkých modulů a to na př. 256+128+32 MB. Ty je potřeba osadit do slotu dle manuálu k základní desce, ale i tak bývá zpravidla problém s jejich bezchybnou spoluprací. Tvrdíš, že jsou OK, moc tomu nevěřím. Čím jsi je testoval a jak dlouho?

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 12 pro 2007 14:05

Pic píše:Problémem může být i nedostatečný výkon zdroje, stačí slabší některá z napájecích větví. Doufám, že v Biosu jsi nenastavil některé hodnoty chybně. Podezřelá je i velikost paměti, kterou uvádíš. Je to složenina z různě velkých modulů a to na př. 256+128+32 MB. Ty je potřeba osadit do slotu dle manuálu k základní desce, ale i tak bývá zpravidla problém s jejich bezchybnou spoluprací. Tvrdíš, že jsou OK, moc tomu nevěřím. Čím jsi je testoval a jak dlouho?

No s tou pamětí máš pravdu 256+128+32 ale opravdu 0 Errors (v tom MemTestu) a právě to že je něco špatně v biosu to jsem psal že bych skusil vymazat CMOS..Zkrátka to PC chodilo naprosto normalka(na svoje parametry) dokavad jsem se do toho nezačal srát...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 12 pro 2007 14:49

Nemusíš nic mazat, jen v Biosu zvol volbu default nebo standard v základní nabídce (jmenuje se to v každém Biosu trochu jinak) a pak Save a Exit. Bios se nastaví na standardní hodnoty nastavené výrobcem desky.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3390
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4031
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry
    3
    3608
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    22 črc 2024 08:09
  • Problém s monitorom
    od sloliv » 08 led 2025 04:55 » v Problémy s hardwarem