Zástupce pro restart aplikace Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Scientific
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 351
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod Scientific » 04 črc 2020 18:39

Ahoj, jak si prosím ve windows vytvořím na plochu zástupce, který zabije aplikaci a hned ji zase spustí? Třeba s několkavteřinovým waitem/sleepem?

Součástí otázky jsou i souvislosti kolem, např, jak zjistím, nějaký statický identifikátor aplikace, jelikož předpokládám, že PID se mění.

Děkuji za pomoc.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod ITCrowd » 04 črc 2020 19:07

vbs skript.
Nač to potřebuješ?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Scientific
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 351
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Re: Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod Scientific » 04 črc 2020 21:09

Jeden pofidérní program občas přestane dělat co má, ale přesto běží. Ale nedělá nic, tak ho potřebuji vypnout a zapnout.

Byl by někdo tak hodný a ten vbs skript mi mohl napsat? Hádám, že to budeou tři commandy na 10 vteřin práce, pokud to umíte. Dalších 30 vteřin mi vysvětlit, jak ten skript spouštět zástupcem z plochy. Případně 15 vteřin ještě vygooglit, jaký přepínače mají být za pro zabití podle nějakého statického identifikátoru namísto zřejme defaultního PID.

Kód: Vybrat vše

kill -nejak neco
sllep/wait 5
run /path/to/neco.exe


V pro CLI linuxu bych to měl z hlavy, něco jako:

Kód: Vybrat vše

PID=$(ps ax | grep "neco")
kill $PID
sleep 5
cd /path/to/app && ./app


Potřebuji to jen přepsat do Windows řeči.
Prosím pěkně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod ITCrowd » 04 črc 2020 23:28

Nástřel by mohl vypadat nějak takhle:

Kód: Vybrat vše

Option Explicit
Dim oWMI, colProcess, Process, WshShell, prikaz, ProgramID

Set oWMI = GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}!\\.\root\cimv2")
Set colProcess = oWMI.ExecQuery ("SELECT * FROM Win32_Process WHERE Name LIKE 'Program%'")

If colProcess.count > 0 Then
  For Each Process In colProcess     
    ProgramID = Process.ProcessID
    Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
    prikaz = "cmd.exe /C  taskkill /PID " & ProgramID   
    WshShell.Run prikaz, 1, True
    WScript.Sleep 5000
    prikaz = "c:\adresar\program.exe"
    WshShell.Run prikaz, 1, True
End If

Set oWMI = Nothing
Set colProcess = Nothing
Set WshShell = Nothing

Pokud budeš mít zájem, klidně to napíšu a odladím třeba na notepad, který si pak nahradíš svým programem.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Scientific
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 351
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Re: Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod Scientific » 07 črc 2020 08:28

S tímhle sem si hrál na vejšce v excelu. :-D

1. Děkuji ti moc, nečekal sem, že to bude takhle hustě udělaný. :-)
2. Pokud chápu, mám ve vyhledávacím dotazu upravit LIKE klauzuli + upravit cestu v proměnné "prikaz". Nic víc?
3. Tohle je nejaky.vbs skript a stačí zástupci na ploše přidat cestu něco jako spouštění programu wscript s nějakými parametry jako třeba cesta k tomu skriptu? Nebo jak to namontovat pro spouštění zástupce z plochy.

mirekol
Level 1
Level 1
Příspěvky: 96
Registrován: duben 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod mirekol » 07 črc 2020 08:39

Jeden pofidérní program občas přestane dělat co má, ale přesto běží. Ale nedělá nic, tak ho potřebuji vypnout a zapnout.

A nebylo by efektnější/lepší, odstranit příčinu, než řešit následek?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod ITCrowd » 07 črc 2020 08:46

scientific:
Chápeš to dobře.
Jinak stačí napsat to v notepadu, uložit s příponou .vbs. Pokud chceš tvořit zástupce, pak si ten script někam ulož a vytvoř k němu zástupce. Jinak stačí jen ho zkopírovat na plochu. Reaguje na dvojité poklikání, nic dalšího netřeba.
mirekol:
ne každá aplikace je správně napsána. Navíc může být i starší a programátoři už vyhynuli. Takže restart aplikace bývá často jediným a nejjednodušším řešením. Což v podstatě platí i pro hnusná wokna, kdy se leccos restartem vyřeší.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
TheSalon112
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: červen 14
Bydliště: localhost
Pohlaví: Muž

Re: Zástupce pro restart aplikace  Vyřešeno

Příspěvekod TheSalon112 » 07 črc 2020 09:02

Myslím si, že cez cmd to bude omnoho jednoduhšie, ako cez VB script

Kód: Vybrat vše

taskkill /f /t /im proces.exe
timeout 5 /NOBREAK >NUL //počet sekúnd - 5
start "" "cesta_k_procesu"  //Prvé uvodzovky ostávajú prázdne, do druhých sa píše cesta



Príklad v praxi:

Kód: Vybrat vše

taskkill /f /t /im chrome.exe
timeout 5 /NOBREAK >NUL                           
start "" "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"



Uložíš ako .bat napr na plochu, a dvojitým poklepaním sa spustí, čo sa požaduje :)

Ak nevieš, ako vytvoriť bat súbor, návod napr tu: https://sk.ateasyday.com/articles/windo ... ndows.html
MOJE ŽELEZO:
CPU: Intel core I7 870 2,93 GHz
CPU Cooler: SilentiumPC Fera 2 HE 1224
GPU: ASUS GTX1050 TI 4GB
HDD: WDC Black 1TB
SSD: Samsung 850EVO 120GB
MotherBoard: Asus P7P55D-E
RAM: 4X Kingston DDR3 2GB Value RAM
PSU: Seasonic S12ii-520
Bedňa: Corsair SPEC-03 Red LED
Blue-Ray Mechanika: LG BH10LS30

Scientific
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 351
Registrován: červenec 13
Pohlaví: Muž

Re: Zástupce pro restart aplikace

Příspěvekod Scientific » 07 črc 2020 16:11

Děkuji moc Vám oběma, přesně tohle jsem chtěl, díky moc.

Řešení od ITCrowd je bez pochyby mnohem propracovanější a elegantnější, nicméně, mě stačí ta jednodušší primitivnější cesta, u které rozumím každému primitivnímu řádku.

Řešení od TheSalon112 jsem ověřil a funguje, ale nepochybuji o tom, že funguje i to propracovanější.

Díky moc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak vymazat zástupce z Tohoto počítače ?
    od Dominik15 » 01 srp 2020 14:24 » v Vše ostatní (sw)
    6
    251
    od Dominik15
    01 srp 2020 18:41
  • Zástupce fotky na plochu android
    od danton3 » 09 led 2020 12:42 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    1030
    od danton3
    09 led 2020 14:50
  • Herní aplikace
    od swain » 20 led 2020 06:18 » v Hry
    4
    507
    od Michael850
    20 led 2020 11:34
  • Windows 10 - aplikace
    od zuhud » 27 říj 2019 19:14 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    724
    od martin.100
    27 říj 2019 20:57
  • Aplikace Teams
    od pztre » 20 kvě 2020 11:05 » v Vše ostatní (sw)
    5
    444
    od pztre
    20 kvě 2020 23:29

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů