Bitová kopie systému Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2524
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Bitová kopie systému  Vyřešeno

Příspěvekod liborek » 19 črc 2020 18:17

Nedávno jsem dával třetí HDD do PC. No dnes jsem chtěl vytvořit novou bitovou kopii systému/přímo z Ovládacích panelů/. Ovšem když se o to pokusím, tak mi systém zaškrtne ke kopírování i nový disk/F:/, kde žádný systém nemám. Viz. obrázky kdy sytémový disk mám C:. Proč mi tam naskakuje i to F:, kde mám čistě jen nějaké hry.
Snímek obrazovky (15).png

Snímek obrazovky (16).png

Kdybych měl dost odkládacího prostoru, tak to , snad , ani neřeším. Ovšem je to 700Giga :shock:
Snímek obrazovky (17).png

Snímek obrazovky (18).png


Něco jsem udělal špatně, když jsem disk F: přidával nebo...
Co s tím?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) liborek dne 15 srp 2020 14:36, celkem upraveno 1 x.


Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44767
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod petr22 » 19 črc 2020 18:43

"Proč mi tam naskakuje i to G:, kde mám čistě jen nějaké hry."

Prave proto.

Je na tom disku jediny oddil, kde jsou nainstalovany hry, zadny systemovy oddil ?
I "jen hra" je pro backup nainstalovana aplikace.

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2524
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod liborek » 19 črc 2020 19:43

Snímek obrazovky (20).png

Ten Program Files ? Mám tam jen jeden launcher na RockStars...
Ale to mám i na D: a ten mi tam nenaskakuje. E: taky ne, ale tam mám opravdu jen složky.
Snímek obrazovky (21).png

Snímek obrazovky (22).png


Dodatečně přidáno po 9 minutách 24 vteřinách:
Pokud bych ten launcher odinstaloval a složku smazal, už by to mělo jít bez F: ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) liborek dne 15 srp 2020 14:36, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1145
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod rhsCZ » 19 črc 2020 20:03

Jen tak na zkoušku jsem program spustil taky a vybralo to i mé D:, kde je něco málo nainstalováno, ale nic důležitého pro systém. Asi zkus jedině odpojit disk(stačilo by asi odebrat písmeno v správci disků) a spustit ono vytvoření bitové kopie. Ještě doufat, že to nebude třeba řvát, že chybí disk, kde jsou důležitý data :D


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2524
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod liborek » 15 srp 2020 14:42

Upravil jsem písmeno disku není to G:, ale F:. Odpovídající to pochopili, ale raděj jsem změnil. S tím odebráním disku jsem to zatím nezkoušel. Ještě foto správce disků. Žádný systémový oddíl tam na F: disku nevidím.
Snímek obrazovky (23).jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5459
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod RIKI22 » 15 srp 2020 15:32

Disk 1 sú aj pozostatky z OS ,ktorý tam bol ?

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1145
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod rhsCZ » 15 srp 2020 16:41

jde o to, že jak něco instaluješ na jiný disk, tak to chce zahrnout taky do té kopie. když dáš pravým na to F: dáš "Změnit písmeno jednotky a cestu..." a v okně dáš odebrat. na běh systému to vliv mít nebude, ale je potřeba po vytvoření bitové kopie zase písmeno přířadit(to stejné co tam bylo) postup je podobný, akorát místo odebrat dáš přidat. samozřejmě po odebrání písmena nebudou sobory na F: přístupné.


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2524
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod liborek » 15 srp 2020 17:25

RIKI22 Ten Disk 1 -sám nevím kde se to vzalo.Asi při nějaké obnově dříve, už dávno a nechávám to, zatím, tak.Ten mám rozdělený na D: a E:.Někdy to opravím. Ten mi ale problém nedělá. Když chci dělat tu bitovou kopii, tak se mi tam natvrdo zahrnuje Disk F: /Viz.druhý obrázek/Tedy to chce dělat zálohu C: /což potřebuji a navíc i F: /což nechci/.
rhsCZ: To časem zkusím, ale zatím pátrám proč to tak je...
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1145
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod rhsCZ » 15 srp 2020 20:04

Vždyť jsem ti to napsal, že to je protože tam máš něco nainstalováno(např. ten rockstar launcher). bitová kopie dělá zálohu celeho disku(jakožto systému a přidružených disků, kde je něco nainstalováno) a když máš něco nainstalováno na jiný disk, tak se to chce zahrnout taky(pro kompletní zálohu systému, tak jak je).


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2524
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod liborek » 15 srp 2020 20:17

No to je sice zajímavé, ale proč to potom nezahrnuje D: ani E:, kde mám naistalovaných daleko víc věcí ?
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1145
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod rhsCZ » 16 srp 2020 01:17

Podle toho co jsem se dočetl na internetu, tak si to vybírá nesystémové disky asi náhodně :D tak spíš třeba zkus https://www.macrium.com/reflectfree nebo dělej to s odebráním písmena. lehce starší diskuze(2019) na microsoft community https://answers.microsoft.com/en-us/win ... 3ab?auth=1, kde ma osoba na druhem disku jen hry(podobný tvému problému, žádný stránkovací soubor ani nic na tom druhém disku co by bylo důležité pro systém), taky na konci je doporučení na macrium reflect free(stačí free na obraz disku).


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2524
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Bitová kopie systému

Příspěvekod liborek » 16 srp 2020 08:13

Kouknu na vše. Hlavně mi to hlava nebere. Jak jsi psal, je to zajímavé. Právě jsem zkusil /že mě to nenapadlo dřív/ na druhém PC to samé. Mám tam také tři disky a ještě Win7 /Moc na něm nepracuji a ještě jsem nedal nový OS/ a tam v mi to v pohodě dalo jen C: se systémem. A,že , je tam na discích pěkný mišmaš. :D
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • chybná bitová kopie
    od PARKR » 19 úno 2020 17:33 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    3
    2232
    od PARKR
    15 bře 2020 10:23
  • Záloha, Bitová kopie pro Windows
    od Reddy » 18 črc 2020 15:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    8
    435
    od kasy
    18 črc 2020 21:52
  • Kopie listu při změně měsíce
    od luko02420 » 08 led 2020 06:02 » v Kancelářské balíky
    0
    799
    od luko02420
    08 led 2020 06:02
  • Program Files kopie na dvou discích
    od scrash727 » 08 úno 2020 20:01 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    6
    777
    od ITCrowd
    09 úno 2020 13:38
  • Nestabilita systému
    od Donator_HD » 03 úno 2020 08:37 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    7
    1242
    od ITCrowd
    04 úno 2020 10:03

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], petr22 a 4 hosti