winload.exe

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
martmix
Level 3
Level 3
Příspěvky: 619
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

winload.exe

Příspěvekod martmix » 16 lis 2020 13:39

Ahoj, potrebuji řadu.Uz nevím, co s tím.
Chtel jsem v pc mit 2 systemy zaroven.Na jednom ssd mam W7 a na druhym jsem chtel W10.Ale tak, aby jeden disk na druhy "nevidel"
Tak jsem to tak nainstaloval a v pohode.Jenze jsem na tom druhem ssd s W10 neco podělal a chtel jsem udelat opet cistou instalaci. Jenze jsem pri te instalaci zapomnel odpojit disk s W7. A ted mi dela bordel winload.exe. Za stavajici situace na sebe disky musi videt. Kdyz ten s W10 fyzicky odpojim,tak ten s W7 mi pise chybu s winload.exe. a nejde spustit. Tudiž tam musi byt fyzicky i ten s W10,ale oba na sebe "vidi", coz jsem nechtel.
Jde prosim nejak vyresit,aby se mi opet spoustel disk s W7 sam o sobe,aniz by nebyl nejak zavisly na disku s W10? Flashku s W7 mam,ale nedari se mi spustit (opravu).Potrebuju proste nejak vratit zpatky winload.exe. Snad chapete,jak to myslim. Diky mnohokrat Martin



Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2676
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod gogo1963 » 16 lis 2020 13:50

píšeš, že jsi to "tak nainstaloval" a v pohodě ... jak tak? Musel bys přesně popsat situaci ... dle mého, aby disky na sebe neviděly, musí mít každý svůj zavaděč, to znamená, že když instaluješ na jeden, druhý musí být odpojen, pak ale netuším, jak to bude fungovat při startu ... není to klasický dualboot ...

Uživatelský avatar
martmix
Level 3
Level 3
Příspěvky: 619
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod martmix » 16 lis 2020 13:59

Nainstaloval jsem to přesně, jak píšeš.Odpojil jsem disk s W7, na druhý nainstaloval W10,potom připojil disk s W7 a vzájemně jsem je ve Windows dal offline.
Při bootovani si vyberu, ze kterého disku chci bootovat a oba byli naprosto oddělené.
Jenže podruhé jsem to odpojit zapomněl.Momentalne mám takovou situaci, že se nemůžu dostat ani do 7 ani do 10. Oprava Windows nefunguje.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2676
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod gogo1963 » 16 lis 2020 14:10

pokud tam máš data, bootnout z live linuxu, někam zálohovat a udělat nové instalace ... předpokládám, že win 7 má mbr zavaděč, win 10 gpt, to se asi bije ...

Uživatelský avatar
martmix
Level 3
Level 3
Příspěvky: 619
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod martmix » 16 lis 2020 14:16

Mám toho tam hromadu, ale už to asi vzdávám.Zabyvam se tím od rána a bez výsledku.Nainstaluju čistou W10 na samostatný disk, pak připojím ten druhej a pretaham data.Snad to takhle půjde.
Ale díky za snahu.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2676
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod gogo1963 » 16 lis 2020 14:18

půjde ... málo informací :D pokud je win 7 na mbr, ten by opravit šel ... gpt samozřejmě taky, ale dost složitě

Uživatelský avatar
martmix
Level 3
Level 3
Příspěvky: 619
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod martmix » 16 lis 2020 14:24

Kašlu na to. Léta jsem se bránil přechodu na W10, tak teď mě to konečně donutí :-)

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19988
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod ITCrowd » 16 lis 2020 14:28

Win7 gpt taky umí :-)
Co na to říct - mám to uděláno stejně. A boot vybírám z BIOSu. Disky na sebe "nevidí", protože to mám zakázáno ve správci zařízení.
Odpoj všechny disky, nech ten s woknama7, nabootuj z instalačky a oprav zavaděč. Tím zprovozníš W7.
U desítek to bude podobné.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
martmix
Level 3
Level 3
Příspěvky: 619
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod martmix » 16 lis 2020 14:48

Já se na opravu ani nedostanu. Nabootuju z flashky, načte se to a okamžitě vyběhne obrazovka viz. Obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19988
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod ITCrowd » 16 lis 2020 15:08

Nebootuješ z flashky. A zvolíš opravu:
obnoveni_systemu_ve_win7.png

To co se ti zobrazuje se ti zobrazí, i když tam tu flashku nemáš, ne?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
martmix
Level 3
Level 3
Příspěvky: 619
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod martmix » 16 lis 2020 15:36

Zobrazí se to, i když tam flashka není. Ale když bootuju z disku, tak se obrázek objeví hned. Když ale bootuju z flashky, tak prvně dojede "Windows is loading files......" a pak se objeví úplně stejná tabulka.Uz nechápu, co dělám špatně.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2676
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: winload.exe

Příspěvekod gogo1963 » 16 lis 2020 15:40

dělají to obě flashky, nebo jedna a která? win7 nebo win10? Jak jsi ty instalačky dělal? Přes rufus z iso, nebo přes win creation tool? Vypadá to na poškozené soubory na flashce ... mohl bys zkusit https://recoverit.wondershare.com/free- ... gAEALw_wcB


Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], gogo1963, jkmaxfli a 10 hostů