Windows si nepamatuje přístup k NASu? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8429
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 10 pro 2020 14:13

Zdravím, pokaždé, když zapnu PC a chci se poprvé dostat do NASu, Windows mi hlásí, že nemá přístup. Můžu klikat na NAS kolikrát chci a pokaždé hodí chybu:
Obrázek

kliknu na diagnostiku - výsledek bez problému:
Obrázek

a následně mě už pustí na login:
Obrázek

Neví někdo čím to je nebo proč to tak dělá? :-D
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10186
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod zeus » 10 pro 2020 22:00

Prihlasovaci udaje mas zapamatovane? Pripoj si alespon 1 share jako disk do Win (at ma pismeno) a uvidime.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8429
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 pro 2020 09:39

Nemám zapamatované. Připojil jsem, tak uvidím. Ještě dodám, že ta diagnostika opravdu musí dojet až do konce a napsat bez chyby :-D .
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod ITCrowd » 11 pro 2020 15:31

Stalo se mi taky po uterní aktualizaci.
Po znovunamapování už to bylo v pořádku.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8429
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 pro 2020 16:40

Já neměl namapované složky, vždy jsem přistupoval jenom k umístění v síti, myslím přes přístup vlevo v průzkumníku (na screenshotech je to vidět) a děje se to pár týdnů a nic jsem neměnil.

Tak jsem zatím namapoval jednu se složek a uvidíme, co se stane zítra, až znovu zapnu PC.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8429
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 11 pro 2020 22:46

Tak je to asi ještě horší.
Nejdřív namapovaná složka normálně fungovala, teď jsem dělal restart a byl tam červený křížek a psalo to po přihlášení toto:
Obrázek
Obrázek

Tak jsem zkusil restart i NASu a PC znovu, nepomohlo, tak jsem tu složku odpojil a už to funguje.
Každopádně tam tím pádem pořád bude první problém z tohodle tématu.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod ITCrowd » 11 pro 2020 23:41

Wokna neumožňují vícenásobné přihlášení k síťovému prostředku pod stejným jménem a heslem. Proto to varování.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8429
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 12 pro 2020 10:01

Áha, v tom případě zmapování složek pro mě nemá význam, mám jich tam dost a potřebuji se čas od času hrabat ve všech.
Ale i tak jsem měl před odpojením u namapované složky ten červenej křížek (screenshot v předposledním příspěvku) a nešlo se dostat ani tam, proto jsem vlastně zkoušel se dostat přímo do LM-NAS.
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10186
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod zeus » 12 pro 2020 17:01

Tak holt uloha po spusteni s 'net use \\LM-NAS heslo /user:jmeno'.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8429
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 17 pro 2020 11:45

Neudělá to ale to, že to bude mít hned po přihlášení přihlášený přístup do NASu? Že to nemám zapamatované je schválně...
Hlavně jde o to, že to před třeba měsícem fungovalo normálně...


Ještě nějaký nápad, jak se zbavit toho okna místo Diagnostiky?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8429
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod Karrex » 08 led 2021 12:34

Up
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21436
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Windows si nepamatuje přístup k NASu?

Příspěvekod ITCrowd » 08 led 2021 12:42

Obávám se, že půjde o "vlastnost" woken, která prostě ztratí síťová připojení.
Napiš si .bat soubor s net use jak radil zeus, přidej tam řádek pro odpojení a naplánuj spuštění vždy po startu woken. Tím by se měla zachovat nutnost přihlášení přes explorer (či přes co tam chodíš) a zároveň by wokna připojení "nezapomněly":

Kód: Vybrat vše

net use \\LM-NAS heslo /user:jmeno
net use \\LM-NAS /del


Nebo si vytvoř ikonu k .bat, která to přihlášení provede.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Teplota HDD v NASu
    od Grander » 28 dub 2021 12:51 » v Vše ostatní (hw)
    1
    306
    od ITCrowd
    28 dub 2021 13:04
  • Výběr domácího NASu
    od vojtoun » 25 říj 2020 07:46 » v Sítě - hardware
    1
    532
    od CyberCodeDroid
    26 říj 2020 08:35
  • Google chrome - nepamatuje si pozici předchozí stránky.
    od bogfran » 08 pro 2020 10:27 » v Vše ostatní (sw)
    0
    307
    od bogfran
    08 pro 2020 10:27
  • Přístup na GPT disk
    od Fanobrel » 27 pro 2020 21:31 » v Problémy s hardwarem
    3
    260
    od petr22
    27 pro 2020 23:59
  • přístup do internetu
    od jar001 » 02 pro 2020 15:06 » v Administrace sítě
    2
    917
    od jar001
    02 pro 2020 17:44

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti