W10 nevidí TPM Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Cleric
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2342
Registrován: červen 12
Bydliště: Kolín
Pohlaví: Muž

W10 nevidí TPM

Příspěvekod Cleric » 14 srp 2021 19:06

Zdarec, dělal jsem reinstal Woken a od té doby mám problémy s TPM. V BIOSu jej mám povolený (sestava v podpisu).
Po zadání příkazu: "tpm.msc" se mi objeví tenhle error:
Desktop Screenshot 2021.08.14 - 18.46.29.94.png

Zkoušel jsem znovu zapnout/vypnout TPM v BIOSU, bohužel bez výsledku. Ovladače desky mám nejnovější.
Pokud vlezu do nastavení W10, tak tam vidím zas tohle:
Desktop Screenshot 2021.08.14 - 18.49.59.03.png

Věděl by někdo kde může být problém? Vím že před tím bylo vše OK.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Fractal D. Meshify C TG MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU MSI GTX 1060 GAMING X 6GB RAM G.SKill Aegis 16GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Be quiet! 11 550W AOC C24G1 144Hz Mobil Samsung Galaxy Note 10+ Tablet Samsung Galaxy Tab S7

Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod gogo1963 » 14 srp 2021 19:38

tohle by nemělo mít nic společné s windowsy ... je to cpu fičůra, pokud jsi neměnil procesor ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1614
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod Grander » 14 srp 2021 19:38

Možná zkusit upgradovat přímo ovladač TPM?

gogo: proč by to měla být CPU featura? Taky tam může mít fyzický TPM čip.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod gogo1963 » 14 srp 2021 19:41

čip tam být může, nic tom nepsal ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Cleric
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2342
Registrován: červen 12
Bydliště: Kolín
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod Cleric » 14 srp 2021 19:44

Procesor jsem neměnil. Vycházím z toho že TPM je součástí CPU. Bohužel ve specifikaci desky jsem jej nenašel a na support stránkách Gigabytu nic o tomhle není.
Fractal D. Meshify C TG MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU MSI GTX 1060 GAMING X 6GB RAM G.SKill Aegis 16GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Be quiet! 11 550W AOC C24G1 144Hz Mobil Samsung Galaxy Note 10+ Tablet Samsung Galaxy Tab S7

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod gogo1963 » 14 srp 2021 19:54

v biosu položka "AMD CPU fTPM" na enabled ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Grander
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1614
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod Grander » 14 srp 2021 19:58

Tak Gigabyte u desktopových desek prodává TPM čip zvlášť, takže ve specifikaci desky najdeš asi jen to, zda dotyčná deska má konektor pro dotyčný čip.
Pokud využíváš emulaci TPM na úrovni CPU, tak to zas není záležitost desky, takže o tom ve specifikaci desky nejspíš taky nic nebude.

Uživatelský avatar
Cleric
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2342
Registrován: červen 12
Bydliště: Kolín
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod Cleric » 14 srp 2021 20:01

gogo1963 píše:v biosu položka "AMD CPU fTPM" na enabled ...


Ano tam je to na "Enable" - BIOS - uloženy veškeré změny a restart

Teď jsem to udělal znovu a bez výsledku.
Fractal D. Meshify C TG MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU MSI GTX 1060 GAMING X 6GB RAM G.SKill Aegis 16GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Be quiet! 11 550W AOC C24G1 144Hz Mobil Samsung Galaxy Note 10+ Tablet Samsung Galaxy Tab S7

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod gogo1963 » 14 srp 2021 20:03

divné ... mám poslední aktualizace win, u mě všechno v pořádku, TPM systém vidí ....
intel.PNG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Cleric
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2342
Registrován: červen 12
Bydliště: Kolín
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod Cleric » 14 srp 2021 20:14

Napadá mě snad jedině že by MS odstavil starší CPU od AMD, jinak si to nedokáži vysvětlit.

Dodatečně přidáno po 23 vteřinách:
Dříve podporovanej byl...
Fractal D. Meshify C TG MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU MSI GTX 1060 GAMING X 6GB RAM G.SKill Aegis 16GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Be quiet! 11 550W AOC C24G1 144Hz Mobil Samsung Galaxy Note 10+ Tablet Samsung Galaxy Tab S7

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5316
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod gogo1963 » 14 srp 2021 20:17

to asi ne, to bysme se určitě někde dočetli ... pokud bys měl všechno šifrováno, nemůžou ti jen tak odstavit klíčovou funkci

Dodatečně přidáno po 3 minutách 35 vteřinách:
zkusit ještě tohele ...
My system: Ryzen 5 2600, MSI B450 Mortar Max

I just recently enabled mine in the UEFI settings. Here's how I did it.

Click start, then Power. While holding Shift key, click Restart.

Click Troubleshoot then Advanced options then UEFI Firmware Settings

Once in UEFI settings, in the left corner click Settings, then Security, then Trusted Computing

You will find, Security Device Support and Enable it.

Check in the AMD fTPM switch option if "AMD CPU fTPM" is selected
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
Cleric
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2342
Registrován: červen 12
Bydliště: Kolín
Pohlaví: Muž

Re: W10 nevidí TPM

Příspěvekod Cleric » 14 srp 2021 20:26

Na druhý disc šifrování mohu zapnout, ale když se o to pokusím na systémovém, napíše mi že to nelze.

Napadá mě snad jen že jsem něco zkonil při instalaci Woken, jinak si to nedokáži vysvětlit.
Fractal D. Meshify C TG MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU MSI GTX 1060 GAMING X 6GB RAM G.SKill Aegis 16GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Be quiet! 11 550W AOC C24G1 144Hz Mobil Samsung Galaxy Note 10+ Tablet Samsung Galaxy Tab S7


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC nevidi DVD
    od janaahajkova » 26 črc 2021 23:22 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    16
    454
    od RIKI22
    27 črc 2021 13:47
  • Počítač nevidí HDD
    od Skylake » 22 říj 2020 15:45 » v Problémy s hardwarem
    6
    484
    od xbs
    22 říj 2020 16:39
  • Windows nevidí HDD
    od ladza » 10 led 2021 16:27 » v Problémy s hardwarem
    13
    613
    od Coxx-cz
    13 led 2021 10:02
  • Honor Magicbook 14 - nevidí kameru
    od viett » 22 lis 2020 20:14 » v Problémy s hardwarem
    7
    793
    od pcmaker
    28 lis 2020 15:58
  • Linux nevidí síťovou kartu
    od lucienka1 » 04 čer 2021 23:11 » v Problémy s hardwarem
    6
    416
    od CyberCodeDroid
    06 čer 2021 13:44

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti