Ahoj, potřebuji, aby se mi po startu Windows automaticky spouštěl určitý script. Což není problém, prostě jsem mu nastavil automatické spuštění.
Jenže, já ten script čas od času aktualizuji, a pro lepší přehlednost dávám jeho verzi a datum aktualizace přímo do jeho názvu (který se mi následně ukazuje po najetí na jeho ikonu v systray, takže je to hezky přehledné).
Doteď to tedy musím dělat tak, že mám v jedné složce tu aktuální verzi s datem v názvu, a tu následně musím nakopírovat a přejmenovat na název, pod kterým ji spouští Windows.
Nebo odstranit z automatického spuštění starou verzi a přiřadit tu novou.
Což už mě trochu nebaví. Potřeboval bych, aby se ten script spouštěl, ať už se jmenuje jakkoliv. Dejme tomu, že bude v určité statické složce jeho poslední verze a z té složky se prostě spustí bez ohledu na jméno.
Dá se nějak?
Automatické spuštění při startu s proměnlivým názvem programu
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
-
- Elite Level 10
- Pohlaví:
Re: Automatické spuštění při startu s proměnlivým názvem programu
Počkat, proč prostě neupravuješ někde uložený script s univerzálním názvem, jako třeba "script"?
Pak je přeci systému jedno, cos tam udělal.
Pokud potřebuješ mít přehled o datumu nebo času, tak soubor "script_27_8_2022" uložený někde, pak uložit jako a přepíšeš jím spouštěný soubor s univerzálním názvem "script".
Pak je přeci systému jedno, cos tam udělal.
Pokud potřebuješ mít přehled o datumu nebo času, tak soubor "script_27_8_2022" uložený někde, pak uložit jako a přepíšeš jím spouštěný soubor s univerzálním názvem "script".
Funguji už jen přes SZ. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
to je ale přesně to, co nechci dělat. Nechci se hrabat v jednom scriptu s univerzálním názvem a riskovat, že tam někde něco podělám aniž bych měl verzování.
Stejně tak nechci kopírovat script s datem v názvu a pak dodatečně měnit název za univerzální a přepisovat jim starší verzi.
Myslel jsem něco jako další, pomocný startup script, který bude dělat "Vem to, co je ve složce H:\muj script\posledni verze\ a spust to."
Ale jako asi to je jedno, holt budu kopírovat nové zástupce do složky Po spuštění, ono už to asi výjde celkem nastejno.
Stejně tak nechci kopírovat script s datem v názvu a pak dodatečně měnit název za univerzální a přepisovat jim starší verzi.
Myslel jsem něco jako další, pomocný startup script, který bude dělat "Vem to, co je ve složce H:\muj script\posledni verze\ a spust to."
Ale jako asi to je jedno, holt budu kopírovat nové zástupce do složky Po spuštění, ono už to asi výjde celkem nastejno.
-
- Elite Level 10
- Pohlaví:
Grander píše:Stejně tak nechci kopírovat script s datem v názvu a pak dodatečně měnit název za univerzální a přepisovat jim starší verzi.
Ale to je přesně to, co nemusíš.
Ten jeden s datem a názvem otevřeš, přepíšeš co chceš a když budeš ukládat, klikneš jenom na ten univerzální a přepíše ho to, nemusíš nic vypisovat

-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Jasně, chápu. Prostě ten poslední finál ještě jednou přeuložím a kliknu na ten soubor s univerzálním názvem, čímž se přepíše. Jako jo, to by šlo, ale jak říkam, z hlediska přehlednosti by bylo lepší, aby opravdu bylo z názvu v systrayi poznat, že běží ten poslední. Já ty scripty i synchronizují mezi víc PC, takže prostě bylo by to lepší a přehlednější. Ale je to drobnost.
-
- Elite Level 10
- Pohlaví:
Jo, jako s nějakým skriptem ti určitě někdo pomůže, jen prozatím je to dle mě lepší, než to přepisovat pořád.
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Grander píše:Myslel jsem něco jako další, pomocný startup script, který bude dělat "Vem to, co je ve složce H:\muj script\posledni verze\ a spust to."
pokud ti postačí vbs, můžu to zkusit napsat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Jestli máš chuť, tak můžeš zkusit, budu rád.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
VBS je pravda cistsi, ale to zvladne i v BATce pomoci for, prip. forfiles na jednom radku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
1. verze skriptu na prvni radce
2. predchozi verze zakomentovana v tomtez soubor pro pripad chyby
2. predchozi verze zakomentovana v tomtez soubor pro pripad chyby
-
- Tvůrce článků
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
Grander píše:Jestli máš chuť, tak můžeš zkusit, budu rád.
V tom případě budu potřebovat přesný název souboru s cestou a příklad dvou verzí. Hlavně mi jde o to, zda je někde v cestě mezera, či nikoli.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1376
-
od Karrex
12 lis 2022 18:59
-
-
Automatické spouštění po připojení do sítě
od SkyWalker » 03 bře 2023 09:06 » v Problémy s hardwarem - 3
- 903
-
od SkyWalker
07 bře 2023 19:30
-
-
- 4
- 629
-
od ArtisPier
26 zář 2023 12:29
-
-
Excel - automatické vyplňování xls formuláře daty z druhého dokumentu
od kalosek » 21 bře 2023 18:27 » v Kancelářské balíky - 5
- 1199
-
od kalosek
27 bře 2023 08:05
-
-
-
Zčernání obrazovky na 1s při změně programu.
od domik887 » 03 led 2023 23:11 » v Problémy s hardwarem - 0
- 648
-
od domik887
03 led 2023 23:11
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”