W10 - trvalý nonstop provoz

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Baader
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod Baader » 21 úno 2023 13:10

Ahoj, mám NUC Gigabite GB-BACE-3150 a na něm spuštěný Home Assistant přes VirtualBox. Potřebuji, aby PC běžel nonstop a co hlavně, aby se nikdy neukončil program VirtualBox ani síťové připojení. Je potřeba udělat nějaké nastavení ve Windows 10 pro trvalý provoz systému?

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23566
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod ITCrowd » 21 úno 2023 13:23

Vyhodit wokna a jet na linuchu. Stejně tam máš virtual, tak wokna nepotřebuješ.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod Baader » 21 úno 2023 13:25

Linux je pro mě složitější než W.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23566
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod ITCrowd » 21 úno 2023 13:31

Wwokna jsou jak malý děcko, furt so o to musí člověk starat.
Proč si myslíš, že všechny routery, NASy apod. běží na linuchu? Buď se nauč, nebo se smiř s tím, že se budeš starat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53377
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod petr22 » 21 úno 2023 13:37

Jeste ze existuje Vmware ESXi zdarma.

Ty Windows se ti budou kazdou chvili restartovat kvuli aktualizacim, coz jako host je pakarna.

Baader
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod Baader » 21 úno 2023 13:43

VmWare znám jako program pro virtualizaci, co funguje pod W. Toto je nějaký spustitelný systém z nějakého média?
U Windows mám ale přes Google vzdálenou prochu možnost se na PC připojit a sledovat nebo něco upravit. U toho Vmware ESXi by také šlo mít vzdálený přístupt?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23566
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod ITCrowd » 21 úno 2023 14:02

Ono použít gůgl je strááášně těžký. např.: https://pctuning.cz/article/vmware-esxi ... ace-zdarma
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Baader
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod Baader » 21 úno 2023 14:07

Ale jo, už ten článek mám přelouskaný. Ale že by to bylo něco easy, to se mi nezdá. Budu to muset proštudovat ještě jednou vklidu, až budu doma...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53377
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod petr22 » 21 úno 2023 14:07

ESXi je primo operacni system urceny pro virtualizaci.

Takze misto Windows a na nich bezici Vmware nebo VirtualBox ti bezi pouze ESXi a na nem virtualky.

Tzn nastavis to, zapnes to a nestaras se o to.

Baader
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod Baader » 22 úno 2023 13:16

Mážná se zpetám blbě, ale pokud jsem to pochopil dobře, tak na PC nainstaluji OS Vmware ESXi, v něm vytvořím virtulal PC, do virtuálního PC naisntaluji W10?
Ptám se, protože tam také budou chodit aktualizace a bude to narušovat nonstop provoz.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53377
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod petr22 » 22 úno 2023 13:21

Presne tak.

Neni ten Home Assistant napr na Linux?

Baader
Level 2
Level 2
Příspěvky: 190
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: W10 - trvalý nonstop provoz

Příspěvekod Baader » 22 úno 2023 13:32

Určitě je to i na Linux, tady jsou možné verze
https://www.home-assistant.io/installation/

Jen Linux je pro mě neznámá a jak jsem psal. NUC bude ve sklepě napojený na router, který je u střídače (bez monitoru, bez klávesnice atd.). U Windows 10 můžu využít vzdálenou polochu Chrome a spravovat to odkudkoli. U Linuxu absolutně nevím co jak kde...
Proto mě zajímala ta možnost trvalého provozu W10.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak silné VPS na provoz webů?
    od hufi2301 » 18 kvě 2023 10:23 » v Sítě - hardware
    0
    779
    od hufi2301
    18 kvě 2023 10:23
  • HP Hotkey UWP Service - nonstop velké vytížení CPU
    od štefy » 17 lis 2023 09:13 » v Vše ostatní (sw)
    1
    1128
    od rhsCZ
    17 lis 2023 15:56

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti