Více separátních ploch ve WIN11

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3245
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod Speed_dead » 01 kvě 2024 09:09

Na PC se věnuju různým činostem a hodilo by se mě mít několik obrazovek s rozdílnými ikonami, mezi nimiž bych si přepínal. Používám dva monitory, kde je jedna obrazovka společná s tím, co mám na notebooku (jehož obrazovku nepoužívám) a druhý monitor je další plocha, jenž funguje jako prodloužení prvního monitoru. Každý ale má svoje (stejný) pozadí. Ve Win11 je používání více ploch, což se mě podařilo nastavit - každá nová plocha má vlastní pozadí. Ale ikony na ploše jsou stejné. Když je přeuspořádám na jedné ploše, tak se změní na na druhé, případně třetí. Já bych ale chtěl několik ploch, kde budu mít jen ikony, co pro danou činnost používám. Jak toho dosáhnout? Jde to přímo ve Win11, jak jsem se pokoušel, ale asi přehlédl nějaké nastavení, nebo bude potřeba nějaký ideálně free program, jenž toto zvládne? Díky za odpověď.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3231
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod atari » 02 kvě 2024 14:37

WIN 11 nepoužívám, ale podle tohoto návodu to umí přímo WIN11: https://www.instaluj.cz/magazin/jak-pra ... indows-11-

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3245
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod Speed_dead » 05 kvě 2024 12:04

To jsem právě podle tohoto návodu zkoušel. Udělá to více ploch, nastavím různá pozadí, ale ikony jsou pořád společně a netuším proč.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3231
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod atari » 05 kvě 2024 20:47

V posledním bodu se píše jak přesouvat ikony na jinou plochu. To nefunguje?

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3245
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod Speed_dead » 05 kvě 2024 21:20

V posledním bodu je, jak spuštěnou aplikaci přesunout na jinou plochu, nikoliv ikonu, kterou danou aplikaci pouštím.
Naposledy upravil(a) Speed_dead dne 06 kvě 2024 00:33, celkem upraveno 1 x.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3231
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod atari » 05 kvě 2024 22:42

Aha… to jsem přehlédl, že se jedná o otevřené aplikace.

V roce 2022 to možné nebylo - viz zde: https://answers.microsoft.com/cs-cz/win ... 41b6e2083a

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3245
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod Speed_dead » 06 kvě 2024 01:23

Proto jsem psal, že bych uvítal nastavené více ploch přímo ve WIn11, nebo v pčípadě, že to neumí, jako že asi ne, tak nějaký program, co to umožní.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3231
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod atari » 06 kvě 2024 09:56

http://www.pcporadenstvi.cz/tip-pro-win ... nich-ploch

Dodatečně přidáno po 21 vteřinách:
Dej vědět zda to funguje.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3245
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod Speed_dead » 11 kvě 2024 02:58

Tak nějak to funguje, ale zatím jsem nepřišel na to, jak dát na plochy rozdílné ikony, o co mě jde především. Pozadí, šetřič a další blbosti v pohodě. Ale různé ikony se mě tam zatím nepodařilo dát. Vždy jsou stejné. :(
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3231
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod atari » 11 kvě 2024 21:53

Četl jsi diskuzi? Tam je to popsáno jak to udělat.

Uživatelský avatar
Speed_dead
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3245
Registrován: duben 10
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod Speed_dead » 17 čer 2024 07:46

Asi jsem slepý, jelikož řešení nevidím. Jen to, že to nejde.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3231
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Více separátních ploch ve WIN11

Příspěvekod atari » 17 čer 2024 09:12

V diskuzi je tento návod, to jsi zkoušel?

Ahoj,
toto je možné! Chvilku mi to sice trvalo, ale dokázal jsem to rozběhat :)

Nejdříve vytvoříš počet ploch. Já mám např. 3.
Dále přejdeš do složky C:\Users\Jméno_uživatele
Zde vytvoříš složky např. Deskpot1, Deskpot2 a Deskpot3.
Poté přejdeš na plochu 1. Dále jdeš do "Počítač" a vlevo v seznamu je "Plocha". Klikneš pravím a dáš "Vlastnosti". A zde nastavíš "Cíl" na složku, kterou jsi vytvořil. (Deskpot1)
Potom přejdeš na plochu 2. Dále jdeš do "Počítač" a vlevo v seznamu je "Plocha". Klikneš pravím a dáš "Vlastnosti". A zde nastavíš "Cíl" na složku, kterou jsi vytvořil. (Deskpot2)
Potom přejdeš na plochu 3. Dále jdeš do "Počítač" a vlevo v seznamu je "Plocha". Klikneš pravím a dáš "Vlastnosti". A zde nastavíš "Cíl" na složku, kterou jsi vytvořil. (Deskpot3)

100% funkční. Miluju tenhle prográmek :3

Doufám že návod pomohl. Kdyžtak napiš na stepatu@seznam.cz
stepatu


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prechod na Win11
    od andrej71 » 05 pro 2023 19:48 » v Windows 11, 10, 8...
    19
    5256
    od Roman Tyčka
    12 pro 2023 05:39
  • zamrzání pc win11
    od gogo1963 » 15 říj 2023 09:34 » v Windows 11, 10, 8...
    12
    3114
    od gogo1963
    24 říj 2023 08:33
  • Win11: Chyba 0x0000185
    od Speed_dead » 17 čer 2024 08:04 » v Windows 11, 10, 8...
    21
    2630
    od zeus
    01 črc 2024 21:47
  • Nový ntb čistá inštalácia win11
    od 28nitro28 » 31 říj 2023 19:50 » v Windows 11, 10, 8...
    24
    6768
    od MonikaVavrova
    13 pro 2023 12:43
  • Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS
    od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8...
    20
    2262
    od petr22
    07 črc 2024 09:58

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů