system32/winload.exe - VYŘEŠENO Vyřešeno
system32/winload.exe - VYŘEŠENO Vyřešeno
Po startu pc mi naběhne hláška, že je tento soubor poškozena anebo chybí a do vist se nedostanu. Nastalo to po smazání linuxu ze stejného disku přes fdisk. Wokna nejdou spustit ani přes cd, nejspíš kvůli zavaděči grub.
Naposledy upravil(a) newwes dne 27 led 2008 21:07, celkem upraveno 1 x.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud jsi použil fdisk tak si odstranil celý oddíl, takže musíš instalovat znovu...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
To ne, odstranil jsem jenom oddíly s linuxem, zbytek dat normálně vidím - ovšem zase jenom přes lin. který jsem musel dát zpět, abych se vůbec dostal do pc. Potřeboval bych nabootovat cd s woknama, ale ani to právě nejde. Jo, a boot z cd povolený mám
Ëdit: Jak tento disk naformátovat na NTFS, když se nedostanu do woken? Pomohlo by připojit ho k jinému PC?
Ëdit: Jak tento disk naformátovat na NTFS, když se nedostanu do woken? Pomohlo by připojit ho k jinému PC?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Použít instalační CD s WinXP, v Biosu nastavit boot z CD a po naběhnutí z CD nejprve odstranit oddíl/y, znovu vytvořit, pak naformátovat (ne rychle, ale normálně) a pak nainstalovat Winy, ovladače atd. Druhá možnost je toto udělat v druhém PC, kam jej připojíš jako druhý disk a ve správci disků na něj kliknout pravým myšítkem a vybrat nejprve odebrat oddíl, pak vytvořit vytvořit a naformátovat (normálně). Pak jej vrátit do původního PC a z instalačního CD Win nainstalovat atd.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”