Boot manager
Boot manager
Zdravim. Mám v PC dva nezávislé disky a zjistil jsem, že bude pro mě výhodné mít na jednom práci a na druhém zábavu. Takže bych chtěl na každý nainstalovat OS (Win XP Home SP3) a spouštět podle potřeby. Chtěl bych vědět, jestli s tím nejsou problémy a pak taky nevím, jak to funguje, když chci spustit Windows z jednoho nebo druhého disku. Našel jsem si, že existují boot managery a chtěl bych poprosit o tip, který by byl vhodný pro tento účel a pro nepříliš zkušeného uživatele. Díky.
Re: Boot manager
Pokud bys opravdu trval na tom, ze chces mit na kazdem disku jiny "stejny" operacni system, tak staci do kompu vrazit instalacni cd a pri instalaci vybrat "naistalovat system na disk D" (treba). Vse by melo probehnout bez problemu. Potom pokazde pri nabihani systemu si vyberes, ktery system spustit. (jinak defoultni system nebo timeout se da editovat v souboru boot.ini, ktery se nachazi v korenovem adresari.. myslim, ze byva skryty).
Ale ja bych kazdopadne do dvou instalaci nesel. Proste bych nechal jeden system a "zabavu" bych jenom kopiroval a instaloval na ten druhy disk.. Dva stejne systemy jsou zbytecna komplikace(tedy muj nazor :) )
Ale ja bych kazdopadne do dvou instalaci nesel. Proste bych nechal jeden system a "zabavu" bych jenom kopiroval a instaloval na ten druhy disk.. Dva stejne systemy jsou zbytecna komplikace(tedy muj nazor :) )
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
Moriss píše:Pokud bys opravdu trval na tom, ze chces mit na kazdem disku jiny "stejny" operacni system, tak staci do kompu vrazit instalacni cd a pri instalaci vybrat "naistalovat system na disk D" (treba). Vse by melo probehnout bez problemu. Potom pokazde pri nabihani systemu si vyberes, ktery system spustit. (jinak defoultni system nebo timeout se da editovat v souboru boot.ini, ktery se nachazi v korenovem adresari.. myslim, ze byva skryty).
Takže žádný boot manager není potřeba? To je fajn.
Důvod, proč chci ty dvě instalace je ten, že teď se mi něco podělalo v sekci "práce" a budu muset přeinstalovat OS. Tím pádem přijdu i o instalace a veškěrá nastavení a uložení "zábavy". A jindy je to zase naopak, kvůli průšvihu v "zabavě" musím pak reinstalovat i "práci", což je docela časově náročné. Takže oddělení se mi zdá po předchozích zkušenostech dobrý nápad. Pokud je jiný způsob, než dvěma systémy, tak sem s ním.

No. Ja bych udelal kompletni novou instalaci, i s vecma, ktere se tykaji jak zabavy, tak prace a az by to vsechno bylo, tak bych udelal zalohu disku(ů). Treba programem Acronis. A pak kdyz se neco podela, tak z te zalohy mas obnoveny system behem nekolika desitek minut. No a take si tu zalohu muzes prubezne aktualizovat.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4227
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
-
- 2
- 1756
-
od Luk4579
23 úno 2025 22:39
-
- 5
- 8031
-
od Stenatko
03 dub 2025 21:42
-
-
ASUS PRIME Z790-A WIFI - Intel Z790 + Samsung 990 PRO (Nefunguje Boot & Instalace Win 10) Příloha(y)
od Polkiking » 14 srp 2024 15:50 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4579
-
od Zivan
15 srp 2024 09:16
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”