Jak nastavit před instalací XP BIOS a CMOS?
Jak nastavit před instalací XP BIOS a CMOS?
Mám takový problém: Nedávno jsem za pomoci tohoto fóra úspěšně složil PC, teď budu staré PC prodávat a potřebuju tam nahrát nový operační systém na prázdný 160 GB hard disk. No a potřeboval bych poradit, jak mám nastavit BIOS, popř. CMOS, abych mohl zapnout počítač a nainstalovat ty XP. (Jsou tam 2 mechaniky) Děkuju moc za každou radu.
CPU: AMD Athlon A64 X2 6000+ & Cooler Master Hyper 212, MB: Gigabyte GA-MA790X-DS4, GPU: ATI Powercolor Radeon HD4850 512 MB & Accelero S1 rev.2, RAM: A-DATA DIMM 4096MB, HDD: Samsung SpinPoint F1 640 GB, Zdroj: Enermax Pro 82+ 425W, OS: Windows XP Professional
Re: Jak nastavit před instalací XP BIOS a CMOS?
bois cmos to je jedno, hledej v biosu boot sequence nebo něco tak ale boot tam bude a jako primary nastav tu mechaniku ve které bude instalační cd windows
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
k základní desce je hodně podrobný manuál a nemalá část jej je věnována nastavení BIOSU. dokonce i v češtině, tak by bylo vhodné si to pročíst 

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
No to by sice bylo vhodné, ale počítač je starý asi 7 let a opravdu nevím, kde ten manuál je.
Už jsem to zkoušel nainstalovat, ale když se to doinstaluje, tak se znova pustí stejná instalace
.
/sry.myslel jsem, že to patří k novému PC. špatně jsem si to přečetl. memphisto
Už jsem to zkoušel nainstalovat, ale když se to doinstaluje, tak se znova pustí stejná instalace

/sry.myslel jsem, že to patří k novému PC. špatně jsem si to přečetl. memphisto
CPU: AMD Athlon A64 X2 6000+ & Cooler Master Hyper 212, MB: Gigabyte GA-MA790X-DS4, GPU: ATI Powercolor Radeon HD4850 512 MB & Accelero S1 rev.2, RAM: A-DATA DIMM 4096MB, HDD: Samsung SpinPoint F1 640 GB, Zdroj: Enermax Pro 82+ 425W, OS: Windows XP Professional
no jo tak to je jasná když to doinstaluješ tak boot sequence musíš zpět vrátit na primary ten hdd na kterým sou wokna
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.
No, ale když v nastavebí CMOSu dám hledat hard disk, tak to nic nenajde, a jinak tam ten HD nastavit nejde
Zitra to vemu ke "známému" do Gameshopu, ten to snad nějak zvládne

Zitra to vemu ke "známému" do Gameshopu, ten to snad nějak zvládne
- Sako_MDK
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
7 let starej comp budeš prodávat ?? 

Takovů ti jebnem že ťa ani google nenajde
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 11
- 1506
-
od Stenatko
Zobrazit poslední příspěvek
26 kvě 2025 14:09
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6723
-
od petr22
07 črc 2024 09:58
-
-
- 2
- 3060
-
od šulda
20 zář 2024 07:05
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4114
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
- 13
- 2429
-
od miroslat