Botování Windows Vista

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

standis
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Botování Windows Vista

Příspěvekod standis » 01 bře 2009 22:32

Dobrý den,
mám PC s legální instalací Visty od Aceru.Disk rozdělen na C,D.Na D jsem nainstaloval Linux,pravděpodobně nesprávně.Linux funguje,zato Windows nelze spustit.K PC jsou dodána výrobcem 2 ks totožných DVD pro čisté obnovení.Mám vytvořené záložní DVD ještě z funkčního PC s Vistou.Ještě mám vytvořenou bitovou zálohu PC.Dodané DVD k PC pro obnovu se vůbec nespustí.Mojí zálohu se spustí Acer emproving manager(nevím jestli název píšu správně),ale po označení pokračovat česky začne načítání a končí Eror Restore failed-reason 0Xd0000017.Asi jsem si rozmatlal rozdělení disku,nebo něco jiného.V Biosu jsem nastavil botování z DVD.Jsem normální uživatel a nevím,jestli se někomu jinému něco takového povedlo.Data z PC nepotřebuju.Prosím o radu co s tím.Je to taková netradiční závada lidskou blbostí.Možná by to čtenáře zajímalo.Děkuji Standa

Reklama
newwes
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Botování Windows Vista

Příspěvekod newwes » 02 bře 2009 00:13

Vidíš v linuxu oddíl s Vistou? Jestli ne, tak můj pocit, že jsi při instalaci linuxu smazal Vistu, je asi správný. Nabootuje instalační DVD Visty?

standis
nováček
Stav:

Příspěvekod standis » 02 bře 2009 01:25

Oddíl Visty v Linuxu nevidím.Potřebuju zpěz nainstalovat pouze Vistu.Linux jsem chtěl pouze vyzkoušet.Data z PC nepotřebuju.Je divný,že se nespustí originál DVD pro čistou instalaci dodané výrobcem.Botování se spouští přes Acer emprovig manager.Jestli neni třeba poškozený tento program.
Možná by pomohlo naformátování disku,aby byl prázdný.Otázka je ,půjde li přeinstalační DVD spustit,když se smaže i Acer manager.Jestli je tento program uložen na originálním DVD nevím.Jak zformátovat disk taky nevím.
Když ale vložím svojí vytvořenou zálohu,tak se přeinstalace přes Acer managera spustí,ale sekne se.Píše Eror Restore failed-reason 0Xd0000017.To je situace.

newwes
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod newwes » 02 bře 2009 02:59

Pro práci s diskovými oddíly použij Gparted, odkaz i s návodem zde. Linux smaž a zkus novou instalaci, případně tu tvou zálohu.

standis
nováček
Stav:

Příspěvekod standis » 03 bře 2009 00:01

Program jsem použil,ale asi jsem špatně rozdělil disk.Vistu jsem nainstaloval,ale nejde spustit.Vypadá to,že se snaží botovat ze sítě.O tom nemám vůbec zdání.Jiný pán mi poradil,že Vista od Aceru vytváří bitovou zálohu do disku D. A ten asi nemám vytvořený.Nevím ,jestli se mi podaří disk správně rozdělit.Anglicky neumím.Není program na dělení česky?To bych snad zvládnul.Zatím diky .

newwes
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod newwes » 03 bře 2009 00:07

Pokud jsi nainstaloval Vistu, tak musíš ještě opravit zavaděč. Vlož znova instalační DVD a nabootuj, dej opravit a do příkazového řádku postupně zapiš:
bootrec/fixboot a potvrď entrem
bootrec/fixmbr a potvrď entrem. Restartuj a mělo by to být OK.

Edit: jestli máš disk Seagate, tak jsem se před chvílí od richchieho přiučil:
http://www.maxiorel.cz/seagate-discwiza ... oj-acronis
jinak používám Acronis Disk Director Suite

standis
nováček
Stav:

Příspěvekod standis » 03 bře 2009 19:11

Dneska jsem se ptal u renomovaného prodejce PC a říkal ,že nemám nainstalovanou Vistu,ale jenom zálohu PC.Mam prý poškozenou skrytou partition pro obnovu na disku.Z té se prý startuje nebo instaluje(tedˇpřesně nevím)Vista.Jde to opravit servisním diskem Visty,který má.Samozřejmě opravu nechci zadarmo,ale cena se mi zdá nehorázná.To si můžu znova koupit Vistu v krabici a je to jedno.Nevím co s tím,když už jsem jí jednou zaplatil a je legální.Poradí někdo,jestli to jde nějak řešit s Microsoftem nebo Acerem.Nejsem sám,jak koukám,kdo má s přeinstalací Visty bez DVD s operačním systémem problémy.I když tak pitomně si to asi nikdo nevymatlal,jako já.

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 03 bře 2009 19:24

Rovnou to řeš s Acerem, s MS to nemá smysl pokud nemáš klasické instalační DVD. Nejlépe se obrať na ACER, pokud je NB v záruce měli by Ti to být schopni nainstalovat přímo z jejich médií, včetně znovuvytvoření zmíněného skrytého oddílu.
Kontakt je (potřebuješ pořizovací doklad):
ACER
Acer Czech Republic s.r.o., servisní centrum
CTPark Brno, Tuřanka 100, 62700 Brno-Slatina
531027777
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”