Dobrý den, budu se vám snažit popsat problém co se přihodil kamarádovi..
Hrál na počítači a zničeho nic se počítač začal sekat. po chvilce tedy zmáčkl alt+F4, vyskočila mu tabulka o chybě programu a následně potom BSoD... takže musel restartovat PC, ale nepomohlo to. Psalo to že je soubor boot.ini poškozen nebo že chybí uplně. Tak tedy zavolal mě, zagooglil jsem, vytiskl tenhle> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;330184 návod a šel na věc... spustil jsem recovery console a napsal bootcfg /list podle návodu.. nic mě to ale nevypsalo jelikož (asi) tam chybí ten boot.ini soubor, zkusil jsem tedy napsat bootcfg /rebuild - ale nenašlo mě to žádnou instalaci windows!
Zkusil jsem tedy reinstalovat windowsy - a tady byl další kámen úrazu. Když jsem je chtěl nainstalovat, tak mě to ukázalo že na obou oddílech (C:\ a D:\) je prakticky prázdno, tedy že tam vůbec nic není, přitom měl kámoš zaplněné oba dva disky a na tom C:\ měl windowsy. Což mě trochu zarazilo, zkusil jsem tedy naformátovat ten disk C:\ na NTFS-to nešlo, tak jsem zkusil na FAT32. To už šlo, instalační soubory se zkopírovali, počítač se restartoval. Potom to chtělo zkontrolovat soudržnost (?, zrovna si přesně nevzpomínám) disků a začalo to vypisovat dalekosáhlý seznam nečitlných segmentů na disku D:\... a tady jsem taky skončil, protože už se mě zdálo že to přesahuje moje síly a schopnosti... Takže se tedy ptám, co s tim? Dají se ještě data z disku D:\ zachránit???
PS: když jsem to zkoušel nabootovat Win z CD, tak se mě předtim objevila hláška (asi ze základovky) něco ve smyslu "recovery flash Y/N", tak jsem dal Y a začalo to (asi) hledat soubory, protože CD a disketová mechanika pracovaly... takže doufám že to s tim nemá nic společného a že jsem s tim něco neproved já?
Díky za rychlou odpověď
Problém s WinXP (ztracená data, formát… je toho moc)*
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Problém s WinXP (ztracená data, formát… je toho moc)*
Naposledy upravil(a) Myloš dne 09 dub 2009 17:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upřesnění nadpisu
Důvod: upřesnění nadpisu
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s WinXP
Pokud byl disk D naformátován na NTFS a C na Fat32, tak soubory na disku nevidí. Pokud naformátuješ C disk na NTFS budou i soubory na D k nalezení. Pokud ovšem není disk poškozen. Zkus nejprve odstranit oddíl C (pomocí instalačního CD), pak jej znova vytvořit, naformátovat NTFS a následně instalovat. Je ale možné, že disk je natolik poškozen, že se to nepodaří. Data z D lze stáhnout tak, že disk zapojíš do jiného PC, jako druhý disk a data si stáhneš, ovšem pokud bude disk vůbec funkční.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pic píše:Pokud byl disk D naformátován na NTFS a C na Fat32, tak soubory na disku nevidí. Pokud naformátuješ C disk na NTFS budou i soubory na D k nalezení. Pokud ovšem není disk poškozen. Zkus nejprve odstranit oddíl C (pomocí instalačního CD), pak jej znova vytvořit, naformátovat NTFS a následně instalovat. Je ale možné, že disk je natolik poškozen, že se to nepodaří. Data z D lze stáhnout tak, že disk zapojíš do jiného PC, jako druhý disk a data si stáhneš, ovšem pokud bude disk vůbec funkční.
na NTFS na formátovat to nelze :( ještě jedna otázka, je možná že jsem to posral víc než to bylo? :) já mu teda řeknu ať to přinese ke mě a zkusíme to zachránim... díky za pomoc! :)
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkontroluj disk utilitou od výrobce.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2727
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
12 lis 2024 22:05