Zřejmě uživatelským zásahem se mi podařilo odstranit správné hodnoty v nastavení asociace přípon exe. Jedná se o následující: ovládací panely, možnosti složky, typy souborů, dám nový vyplním exe, dám přiřadit aplikace, dám ok a po volbě upřesnit v tomto nemám nic vyplněno. Prosím o radu co tam má všechno být za akce...a v jakých programech....
ano, protože toto není správně nastaveno, tak mi nejdou spouštět programy.
potíže s nastavením typu souborů (exe) v možnostech složky Vyřešeno
Re: potíže s nastavením typu souborů (exe) v možnostech složky
Zvláštní – prolezl jsem typy souborů odshora dolů a EXE tam nikde není.
Mám tam jen EDM, ELM, EMF, ENC, ENV, ERF, ETD.
Jedinou asociaci EXE mám v asociacích TotalCommanderu:
Aplikace ("%1" %*) ***** Popis typu: Aplikace, Otevřít: "%1" %*
Aplikace pro systém MS-DOS ("%1" %*) ***** Popis typu: Aplikace pro systém MS-DOS, Otevřít: "%1" %*
Mám tam jen EDM, ELM, EMF, ENC, ENV, ERF, ETD.
Jedinou asociaci EXE mám v asociacích TotalCommanderu:
Aplikace ("%1" %*) ***** Popis typu: Aplikace, Otevřít: "%1" %*
Aplikace pro systém MS-DOS ("%1" %*) ***** Popis typu: Aplikace pro systém MS-DOS, Otevřít: "%1" %*
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Zdravím, přípona exe je skrytá. Když se doplní nový a doplní exe, tak by mělo ukázat přiřazení k Aplikace. Potom dále je to v aplikace upřesnit.....
mělo by se objevit toto okno, ale pro exe... tohle pro složka. a tam je něco nastaveno. No u mě vlastně ne:-) ale mělo by tam něco být. Screnn by pomohl
- Přílohy
-
- typ souboru.png (11.45 KiB) Zobrazeno 1742 x
Být tebou, zkusím předhodit log z HJT místním, aby se podívali, jestli tam nemáš nějakou potvoru, co ti tohle dělá. V nouzi se taky můžeš pokusit program spustit změnou přípony z .exe na .com
Z velkých problémů udělej malé, z malých pak žádné.
zdravím, nejjednodušší bude asi udělat bod obnovení, jestli je k dispozici, jinak potom snad jen obnovit registry, ze zálohy. Po cleanerech se většinou ukládají a jsou potom k dispozici pro pozdější, například toto použití
Ahojky nejhorši je že nejde nic zpustit :) no nesměji se vždy mi se u každého programu zpustí media player
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tys to rozbil!!!!
Stáhni si System Repair Engineer - přes tlačítko Local Download
- Vytvoř si na disku adresář, a vybal do něj obsah archivu sreng2.zip
- Spusť program (SREngLdr.EXE), zvol System Repair
- Na záložce File Associations zatrhni čtvereček před položkou .EXE a pak klikni dole na tlačítko Repair
Pokud by nešel spustit tak přejmenuj soubor SREngLdr.exe na SREngLdr.com a spusť ho a proveď opravu.

Stáhni si System Repair Engineer - přes tlačítko Local Download
- Vytvoř si na disku adresář, a vybal do něj obsah archivu sreng2.zip
- Spusť program (SREngLdr.EXE), zvol System Repair
- Na záložce File Associations zatrhni čtvereček před položkou .EXE a pak klikni dole na tlačítko Repair
Pokud by nešel spustit tak přejmenuj soubor SREngLdr.exe na SREngLdr.com a spusť ho a proveď opravu.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
vzpomínám si, že to bylo zapeklité:-)
a podle mě musíš jít přes příkazový řádek, protože jinak si pořád dokola pouštíš player, tak tedy: 1. možnost- přes příkazový řádek si otevřeš registry.
regedit a tam si najdeš asociace a nebo 2. možnost - přes příkazový řádek zadáš scanreg/restore obnovení registru ze zálohy a dostaneš se k nabídce podle datumu a času a najdeš si něco staršího a je to.
dej vědět a good luck
a podle mě musíš jít přes příkazový řádek, protože jinak si pořád dokola pouštíš player, tak tedy: 1. možnost- přes příkazový řádek si otevřeš registry.
regedit a tam si najdeš asociace a nebo 2. možnost - přes příkazový řádek zadáš scanreg/restore obnovení registru ze zálohy a dostaneš se k nabídce podle datumu a času a najdeš si něco staršího a je to.
dej vědět a good luck
Chtěl by odpovědět damnedovi děkuji za radu opravdu děkuji za každou radu ,ano stáhnul jsem si program co jsi mi doporučil, System repair engineer a rozbalil jej zkusil přepsat i přípony .exe, .com jenže problém již při instalaci se mi zobrazil typ souboru jako mediaplayer takže i tento soubor se snaží otevřít v media player :( takže asi jsem zase nahraný .prosím kdyby jsi si vzpoměl ještě na něco tak děkuji
Pro Tom14t : jasně, že se ti spustí media player. Cokoli, co je program, co končí exe se ti spustí jako media player, protože to tak máš nastaveno v registru....jak jsi popsal. Proto je změna nastavení obvyklými cestami celkem problém. Proto jsem psal (můj příspěvek výše) že musíš postupovat prostřednictvím příkazového řádku. To Ti bude fungovat i teď.......když máš rozhozené registry. Dej vědět, jak jsi dopadl. Díky, jackop1
pro Tom14t: můj e-mail:
jackop1@inmail.cz
jackop1@inmail.cz
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 916
-
od draxxx
Zobrazit poslední příspěvek
18 čer 2025 16:25
-
- 4
- 2771
-
od Grander
02 dub 2025 15:29
-
- 10
- 3544
-
od Riviera kid
16 čer 2025 06:56
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4524
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
- 5
- 3292
-
od L.L