Dobrý den.
Při startu XP se mi začala objevovat chybová hláška "STOP: c000021a {Závažná chyba systému}
Proces systému Přihlášení k systému Windows neočekávaně skončil se stavem 0xc0000135 (0x00000000 0x0000000).
Systém byl vypnut."
Našel jsem řešení na podpoře MS (http://support.microsoft.com/kb/156669/cs), ale nemohu ho použít (tj. spustit drwatson), protože to asi funguje pouze při zapnutých Windows (byť jen v nouzovém režimu). Toho já ale nedosáhnu, protože i když přes F8 vyberu jakoukoliv možnost, vždy je průběh stejný. Při logonu se zrestartuje.
Zkoušel jsem i přes Konzoli zotavení nahradit soubor msgina.dll novým souborem z druhého, zdravého PC, ale bez výsledku.
Napadá Vás co s tím, abych nemusel reinstalovat? Určitě to bude nějaká prkotina.
HJT na tom asi nespustim, takze log sem asi neposlu...
Díky za Vaši radu
Korzarek
Chyba 0xC000021A při startu XP
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Chyba 0xC000021A při startu XP
Říkáš ,že si zkoušel všechno....tedy i zakázat automatické restartováni při selháni...??Máš instalačku Windows?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nezbývá než postupně odzkoušet jednotlivé části PC. Pokud máš v PC dvě RAM, nech vždy v prvním slotu (zpravidla ten nejblíže procesoru) jednu RAM a zkus spustit PC. Pokud PC nenaběhne nech v PC, jen to nejnutnější - jednu RAM, GK a procesor (odpojit vše až na klávesnici a myš a monitor) a zkus zda PC naběhne s chybovou hláškou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
To: alenka_v_říši_divů
Ano, zakázal jsem automatický restart při selhání - tak jsem přišel na tu hlášku. Jinak PC při startu (logon) windows vypne obrazovku (zčerná) a po chvíli restartuje. A tak pořád dokola. Ostatní volby F8 se chovají stejně.
Instalačku Windows mám.
Ano, zakázal jsem automatický restart při selhání - tak jsem přišel na tu hlášku. Jinak PC při startu (logon) windows vypne obrazovku (zčerná) a po chvíli restartuje. A tak pořád dokola. Ostatní volby F8 se chovají stejně.
Instalačku Windows mám.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to nezbývá než udělat,co ti poradil Pic ... pokud teda můžeš otevřít PC ..Opravná instalace nejde taky?.../I když v tomto případě bych na ni nesázel/...
Opravnou instalaci jsem nezkousel, protoze zatim nechci prijit o nainstalovane Program Files, Document andSettings, par veci na plose atd... Proste slozky, ktere se preinstalaci premazou. Zkusim jeste to, co psal Pic. Pak jeste mam moznost vyndat HD a nektera data zazalohovat.
Porad ale jeste nechci preinstalovavat (vsechny ty ovladace, nastavovani, atd.)
((
Cetl jsi ten odkaz v mem prvnim prispevku? Netusis, jak rozpohybovat ten drwtsn32.exe pri vypnutych Windows?
Treba jeste existuje nejaka cesta k zachrane.
Díky za kazdy tip.
Porad ale jeste nechci preinstalovavat (vsechny ty ovladace, nastavovani, atd.)

Cetl jsi ten odkaz v mem prvnim prispevku? Netusis, jak rozpohybovat ten drwtsn32.exe pri vypnutych Windows?
Treba jeste existuje nejaka cesta k zachrane.
Díky za kazdy tip.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 7191
-