"modrá smrt" brání startu XP v normálním režimu

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

petrofff
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

"modrá smrt" brání startu XP v normálním režimu

Příspěvekod petrofff » 09 srp 2009 10:56

Při restartu (ve fázi načítání woken, kdy běhá graf.indikátor) mi to vyhodilo MODRÝ screen. Vypnutí/spuštění => menu (vybral jsem Nouzový režim jestli funguje). Restart => bez menu, načítání, MODRÁ. Obnovení systému(2dny zpět) => TOTÉŽ.
Takže píšu v nouzovém prosbu o pomoc (dělat Obnovení byla možná chyba, ale stalo se...)
[Windows Home XP SP2] [2xHD = C:(systém) , D:F:G:(pagefile)] [Sony DVD RW AW-G170A = H:] [Paměť 1Gb]
[AMD Athlon(tm) 64 Processor +3500] [WinFast PX7600 GS]

Reklama
Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Re: "modrá smrt" brání startu XP v normálním režimu

Příspěvekod Damned » 09 srp 2009 13:16

Napíše to nějaké chybové hlášení?
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 09 srp 2009 14:17

Modrá obrazovka: Byly zjištěny potíže ......<obecné řeči>.....
Technické informace: STOP 0x0000007E ( 0xC0000005 0xF6F2E174 0xF7AA2D28 0xF7AA2A24 )

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 09 srp 2009 14:25

Vypadá to na problém některé součásti PC. Jestliže máš v PC alespoň dvě paměti, zkus vždy v prvním paměťovém slotu (zpravidla nejbližší u procesoru) nechat jen jednu paměť. Paměť může být vadná. Pokud to nebude pamětí, tak odpoj CD/DVD mechaniky a HDD a zkus, zda PC naběhne alespoň do BIOSu. Pokud ani zde nebude příčina, zkus vyměnit GK (pokud máš tu možnost). Další možností je odzkoušet jiný zdroj. Jestliže nic nepomohlo je pravděpodobně závada na základní desce. Manipulace v PC dělej s jeho díly při vypnutém PC a u pamětí pozor na statický náboj!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 10 srp 2009 08:22

Šlo by funkci HW posoudit aniž bych musel jít dovnitř ? Např. paměť jsem kdysi dávno (v OS WinMe) testoval jakousi utilitou, kt. se nabootovala z diskety. Tipuju, že funguje i bootování z CD, protože v Nouzovém režimu(práce se sítí) se mi v průzkumníku CDčka normálně načtou.
Horší je to se zápisem v Průzkumníku: mohu připravit kolekci Soubory připravené k zápisu, ale Průvodce zápisem na disk CD pak prohlásí, že v jednotce není disk !!! Naštěstí Nero funguje správně, takže jsem schopen vytvořit bootovací CD.

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 10 srp 2009 18:02

Zatím žádné vodítko - až na divné chování CDček při zápisu (pokud za to nemůže Nouzový režim).
Paměti jsem 50x cykloval Memtest+. HD C: jsem zatím projel chkdiskem; mohu ještě zkusit nějakou diagnostiku low-level.
Grafiku s ovladači nevím jak načíst (nešlo by to přes msconfig ?)
Jinak mám čím dál větší podezření,že mám v nepořádku systém. soubory. Nešlo by to nějak zkontrolovat aspoň podle názvů ?

simonides2000
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod simonides2000 » 10 srp 2009 21:33

Při podobných problémech mi pomohlo pár věcí. Pominu-li několikahodinové trápení, kdy jsem zjišťoval problém systémem pokus/omyl (a následně jsem stejně systém musel shodit), tak při vyskytnutí podobného problému pomohlo vyzkoušet pár věcí.

-Podívat se do systému událostí pšes Start, Ovládací panely, Nástroje pro správu, Prohlížeč událostí, Systém - kdy se podíváš, jaké problémy se vyskytly a po dvojkliku na příslušnou chybu se dá cosi vysledovat. Především z toho, které události se nejvíce opakují.
-Vložit bootovací CD s WIN a provést zotavení systému z TOHOTO CD stisknutím (R) a napsáním příkazu CHKDSK - projede systém a opraví, nebo alespoň napíše výpis ze systému, pak restartuj.
-Zkusit prohodit paměť a dát ji do jiného slotu, v případě více pamětí je prohodit, případně jednu vyndat.... (možno udělat memtest..)
Na zjišťování příčin BSOD lze použít nástroj WinDBG z balíku "Debugging Tools for Windows", který je volně ke stažení na stránkách Microsoftu. Tento nástroj ti ukáže, jaký ovladač pravděpodobně selhání způsobil..
-Zkus si vyhledat tu chybu, která se ti zobrazuje v číselném řetězci tady http://support.microsoft.com/ph/6527

Taky by mimo textověho řetězce měl být na obrazovce napsán odkaz na co, případně kam chyba směřuje....
Neříkám, že něco pomůže - ale je to jen malý postřeh z řešení podobných problémů.

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 11 srp 2009 14:43

Na stránce http://support.microsoft.com/kb/330182/cs jsem našel:
STOP: 0x0000007E (0xC0000005, 0x804E518E, 0xFC938104, 0xFC937E04)
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Poznámka: Čtyři parametry uvedené v této chybové zprávě se mohou lišit v závislosti na příčině chyby Stop.
Tento problém může nastat, jestliže systémový podproces generuje výjimku, kterou obslužná rutina chyb nezachytí. Chybová zpráva se zobrazí, je-li splněna alespoň jedna z následujících podmínek:
(1) Pokud k tomuto problému dojde po prvním restartování během instalace systému Windows nebo po jejím dokončení, může být příčinou nedostatek volného místa na disku počítače pro spuštění systému Windows.
(2) Pokud k tomuto problému dojde po prvním restartování během instalace systému Windows nebo po jejím dokončení, může být příčinou nekompatibilita systému BIOS počítače se systémem Windows.
(3) Ovladače grafického adaptéru nejsou kompatibilní.
(4) Ovladač zařízení nebo systémová služba jsou poškozené.
(5) Pokud je problém spojen se souborem Win32k.sys, může být jeho příčinou program jiného výrobce pro vzdálené řízení.

simonides2000
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod simonides2000 » 11 srp 2009 15:26

je jasné, že chyba je nejspíše v systémových složkách a procedurách volání , ovladačích, grafice, nebo paměti... najít zcela jasně přímo chybu je sysifofská práce... zajímalo by mne, jak dopadly šachy s RAM, případně scan systému z bootovacího CD pro WIN..... a jestli se objevovalo více problémů z jednoho místa v Prohlížeči událostí......taky by modrá smrt měla vypsat kromě chyby v číselném řetězovém formátu také nějaký odkaz typu SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED (to je příklad).... i když už jsi sice psal že nic takového tam nebylo....

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 11 srp 2009 16:48

Jestliže jede v nouzovém režimu, tak se mrkni do Správce zařízení, zda tam není někde vykřičník, nebo otazník, což signalizuje problém s ovladačem. Podezřelá je i GK, protože v nouzovém režimu nepoužívá instalovaný ovladač. Zkus v nouzovém režimu odinstalovat ovladač GK a nainstalovat jej třeba z CD dodaného s GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

petrofff
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod petrofff » 11 srp 2009 17:09

Tak jsem v konzole spustil chkdsk /r a došlo cca ke třem opravám. To znamená, že mám pár souborů zničených ?
Jinak tahle STOP chyba mi bohužel žádné jméno souboru nespecifikuje; tak trochu mám podezření na grafiku z duvodu, že jsem během roku už modrý screen měl a vždy to hlásilo ovladač nvdisp.dll (nebo tak nějak)
Co se systémové složky týče ...mohl bych o něco přijít, kdybych provedl opravnou přeinstalaci (vybrat oddíl => R) ?

simonides2000
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod simonides2000 » 11 srp 2009 17:30

Ano - k opravám dojde...Jinak - pravděpodobně jde o ovladač grafiky "nv4_disp.dll". Že to způsobuje on je pravděpodobné. Asi existují dva způsoby. Jednak zkusit opravný soubor pro tento ovladač (Zde je odkaz: http://www.synapse.gr/downloads/nv4loopfix.zip-. Ale ten nepomůže vždy. Pak jen nainstalovat nejnovější drivery k tvojí grafice - případně odinstalovat tyto a nainstalovat je znovu přímo z CD té grafiky jak radil Pic..... Pak také samozřejmě výměna grafiky.....

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Modrá smrt - nový pc
    od Arnold91 » 26 říj 2024 14:52 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    5
    4211
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 říj 2024 10:25
  • Přepnutí na D.O.C.P = modrá smrt Příloha(y)
    od Pedrossos » 12 lis 2024 03:09 » v Problémy s hardwarem
    5
    2221
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    12 lis 2024 21:29
  • Tmavý monitor po restartu či režimu spánku
    od StOrKcZ » 07 úno 2025 14:45 » v Problémy s hardwarem
    7
    7643
    od StOrKcZ Zobrazit poslední příspěvek
    26 úno 2025 18:52
  • Pc někdy při startu nedetekuje dvd mechaniku
    od Luk4579 » 30 dub 2025 20:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    7142
    od Luk4579 Zobrazit poslední příspěvek
    01 kvě 2025 10:00
  • "režimu spánku" - PC nejde probudit
    od 1mara1 » 05 bře 2025 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3942
    od 1mara1 Zobrazit poslední příspěvek
    06 bře 2025 06:48

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”