Win Vista a formátování disku Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

gubik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Win Vista a formátování disku  Vyřešeno

Příspěvekod gubik » 07 zář 2009 12:36

mám jen jednu otázku

někde jsem slyšel,že existuje program na formátování disku,který celej disk naformátuje normálně za provozu.Tudíž není potřeba pak znova instalovat operační systém. Pokud by někdo věděl o tomto programu více,byl bych moc rád.

Ještě malá otázečka c PC jsem měl už nainstalovaný Win Vista /mám vše registrováno/ ,můžu si je stáhnout a mít u sebe vypálené cd s Vistou

Díky moc

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Win Vista a formátování disku

Příspěvekod peacoq » 07 zář 2009 13:29

Ahoj.
No, nevim, nevim ...foramtovani je o kompletnim ''prestaveni'' disku a tak dost dobre neni predstavitelne, jak to delat za pochodu.

Zalozni kopie:
- pri zakouneni jsi dostal re-instalacni cd, kdyz ne
- na PC se v seznamech instalovanych programu (pod ikonkou Windows Start/Spustit) Recovery Disk (nevim, jak se to jsmenuje cesky), ktery te navede k vypaleni zalozni kopie instalovaneho OS (standartne klikas, vloziz cd - vypalis, po vypaleni neni mozne udelat dalsi kopii, napise to, ze kopie byla uz udelana), soucasne jei mozne, ze onen Rcovery Disk na PC nebude a tedy nemas moznost si OS zalohovat jako kopii

- zminujes ''stahnout a mit u sebe na cd'' ..neni jasne co myslis stahnou (?), jako treba: mam OS Win Vista Hone a nemam k tomu instal CD ani Recovery Disk a tak si WVHome stahnu z netu a vypalim ..jinak mi neni jasne, jak si vylozit to ono 'stahnout'.. tak v tomto pripade to v poradku neni a odpoved je nemuzes (aji v dobre vire, mam to instalovane a tak muzu, protze stahuji to same - nemuzes stahujes neco na co nemam vlastcvti, a jeslti nemas reinstal cd a neni Recovery Disk, tak je to instalovane prodejcem a ty nemas pravo na reinstalaci, protze jsi system nezakoupit - byl treba i didat, kdyz je instalovan, ale neni soucasti kupni smlouvy a byl dodan vyrobce 'jakoze navic')
- a obecne u vsch originalnich nosicu/medii plati: muzes si poridit zalozni kopii z duvodu archivace a ochrany proti poskozeni originalu (at je to dvd, cd, instalacni cd) s tim, ze dojde-li ''k necemu'' budes muset prokazat nabyti, vlastnisci originalu (ukazat cd a nebo nakupni paragon (to v pripade, ze reknes, ze original uz nemas, protoze se ti zlomil, apod))

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
    od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    3182
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    06 říj 2024 20:58
  • Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
    od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw)
    16
    5390
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    10 lis 2024 23:38
  • Dotaz na výběr SSD disku
    od Jirka88 » 10 zář 2024 17:52 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1963
    od Jirka88 Zobrazit poslední příspěvek
    12 zář 2024 19:44
  • Reorganizace oddílů na SSD disku. *
    od mandes » 26 úno 2025 16:09 » v Problémy s hardwarem
    3
    5072
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 11:31
  • oprava sformátovaného disku SSD
    od sabrik » 06 pro 2024 11:22 » v Windows 11, 10, 8...
    8
    3231
    od sabrik Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 15:35

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”