záloha visty

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

max100
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

záloha visty

Příspěvekod max100 » 19 zář 2009 12:07

Poradi nekdo prosím:Mám vistu home premium,zálohu mam na pevnem disku a jeste bych chtel zalohovat tu vistu na dvd....Ale mám tady asi 70 GB,preci nebudu vypalovat 20 dvd :shock: Jak mám zálohovat ciste jen tu vistu :mad:

Reklama
peacoq

Re: záloha visty

Příspěvekod peacoq » 19 zář 2009 12:11

Myslis zalohu operacniho systemu, kdyz nemas re-instalacni CD?, ...

Prekontroluj: >stiskni Start (ikonka Windows na liste uplne vlevo dole) >Vsecny programy >..v seznamu by se mohl nachazet Recovery (mozna to cesky bude jinak, nevim, pouze se domnivam, ze by tam mohl byt i anglicky nazev, ono Recovery, a jinak je i mozne, ze se to jmenuje uplne jinak, treba Zaloha systemu, Obnova, a tak podobne).
To co zminuji by nebylo ve slozce, ale byla by to samostatna polozka, jakoze samostatna slozka, nazev primo v tom seznamu vsech programu,
napriklad: ..Mozilla Firefox (...) Real Alternative (doplnkovy kodek) - Recovery - Skype, atd.
Ale nachazet se tam nemusi, neni totiz pravidlem, aby v PC tento 'zalohovatelny re-instalacni oddil' byl, a soucasne nemusis mit ani re-instalacni CD, pripadne se muze i jednat o podminku zakoupeni PC, tj. ze jsi nezakoupila operacni system, ale tento byl prodejcem instalovan, ale bez naroku reinstalace (proto nemas re-instal cd ani by se v PC nenechazel onen Recovery oddil).

max100
nováček
Stav:

Příspěvekod max100 » 19 zář 2009 12:26

tak už to mám :D A je možný že se to vešlo na 1DVD?? já myslel že OS má tak 10-20 GB

peacoq

Příspěvekod peacoq » 19 zář 2009 12:33

Ano, Vista ma v instalacni podobne cca +/- :bigups: ze se to dava na jedno/dve DVD, podle konretniho typu. Pripadne na jedno CD je-li 'dvou-vrstve'. Po vyinstalovani WVista se rika, ze ma cca 6-10 GB, zase podle konkretnnosti systemu, treba i 15 GB, to ano, ale po vy-instalovani.
Neni co splest - rekne ti vlozte dalsi CD, a kdyz nikoli, tak to mas na jedno cd, a napsalo to, ze zaloha byla provedena. kdyz nni zkusis udelat druhou kopii OS, tak ti to hned v uvodu napise, ze 'nelze/zaloha jiz byla provedena'.

max100
nováček
Stav:

Příspěvekod max100 » 19 zář 2009 12:37

aha a když se mi to teda vypalilo na 1 dvd ktré ma jen 4GB,znamená to,ze asi neco bude spatne,nemam to zkusit znovu??

peacoq

Příspěvekod peacoq » 19 zář 2009 12:40

Ne, kdyz ti to napsalo, ze zaloha byla dokoncena a nepozadovalo to vlozeni dalsiho CD. Nevim, jak velike je Home Premium na zalohovani, ...je to mozne.
Tak jako tak ...zksit udelat zalohu jeste jednou muzes s tim, ze te to v pripade jiz jednou uspesne provedene zalohy/recovery nepusti dal, a napise ti to, ze uz 'bylo provedeno'.
jestli si pamatuji, tak HOme se vejde na jedno CD s tim, z ena druhem byl jen kousek, a je mozne, ze se to 'necpalo' na jedno 4,7 GB, ve smsylu toho, jak se rika, ze nekdy se cd narve vice dat, nez je kpacita. Sic jen o neco malo, ale je to mozna. Obecne nemas pri vytvareni recovery CD co zkazit, kdyz postupujes podle navodu.
Naposledy upravil(a) peacoq dne 19 zář 2009 12:42, celkem upraveno 1 x.

max100
nováček
Stav:

Příspěvekod max100 » 19 zář 2009 12:40

jo dobrý,já sem si to blbe precet,zkusim to teda jeste jednou zalohovat,co to napise :D

max100
nováček
Stav:

Příspěvekod max100 » 19 zář 2009 12:51

ech... tak se mi to vypalilo i po druhý....ale napsalo mi to po vypaleni :startup imagine cd was successfully recorded.Tak snad by to melo byt ok..

peacoq

Příspěvekod peacoq » 19 zář 2009 12:55

Ehm ...tak schovej obe CD. NEnapsal jsi, zda po dokonce vypalovani jsi hodokoncil popravdu az na vyzvani, ze zaloha byla provedena.
Obecne, jakmile provedes vypalani / recovery cd, tak se to zapise do registru a PC jiz nedovoli udelat druhou kopii.
Nevim, dejme tomu, ze je to mozne, ale velmi - velmi nepravdepodobne. a tak uchovej obe CD s tim, ze toto druhe muze byt:
1. prave to v poradku, kdyz t prvni jsi treba ukoncil spatne - unahlene
2. prave toto druhe muze byt sice kopii, ale nikoli bootovaci, co ja vim ..je to v kazdem pripade divne a z logiky veci vyplyva, ze je mozne udelat jen jednu kopii Recovery disku, a nevidel jsem pripad, aby se ecovery CD vypalovalo opakovane.

max100
nováček
Stav:

Příspěvekod max100 » 19 zář 2009 13:19

žadnou hlasku to pred vypalov.nepsalo......no tak sem to zkusil vypalit jeste jednou-potreti a- i potreti se to vypalilo:).Tak nevim...mam noteb.Lenovo a tenhle program (create recovery media) je od nich,tak treba to tak v Lenovo udelali,že to jde zalohovat vickrat....jinak nevim :lookround:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
    od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem
    3
    3740
    od L.L Zobrazit poslední příspěvek
    19 srp 2024 14:39

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”